به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای خبرگزاری شسبتان، اسماعیل جبارزاده، معاون سیاسی وزارت کشور صبح امروز(پنجشنبه 10اسفندماه) در نشست فصلی خانه احزاب که در سالن پیامبر اعظم(ص) برگزار شد با اشاره به ابلاغ منشور گفتوگوی سیاسی از سوی وزیر کشور به استانداران اظهار داشت: امروز وزیر کشور همراه رییس جمهور در سفراستانی حضور دارند و چنانچه در تهران حضور داشتند علاقمند به حضور در چنین جلسهای بودند.
وی ادامه داد: امروز بین مجموعه دستگاه های دولتی، احزاب و تشکل های سیاسی باید ارتباط تنگاتنگی باشد و بتوانیم از نکته نظرات عزیزان در اداره بهتر جامعه و حل مسائل و مشکلات مردم استفاده کنیم.
معاون سیاسی وزارت کشور تاکید کرد: بر اساس این باور و اعتقاد قلبی، جلسات متعددی در دفتر سیاسی وزارت کشور با مشارکت امور حقوقی و صاحب نظران دانشگاهی در حوزه های سیاسی و جامعه شناسی برگزار و هفته گذشته منشور گفت و گوی سیاسی توسط وزیر کشور به همه استانداران ابلاغ شد.
جبارزاده یادآور شد: با توجه به جمع حاضر قطعا یک طرف این منشور شما عزیزان خواهید بود، آنچه در منشور دنبال آن هستیم ایجاد رابطه تعریف شده، مستمر و دائم بین احزاب، جریانهای سیاسی و بخشهای دولتی است و این منشور گفت و گو مقدمهای دارد که در آن به فصل قانون اساسی، قانون نحوه فعالیت خانه احزاب و چند بخش نامه و ابلاغیه های صادره از سوی دولت های گذشته و حال حاضر اشاره شده است.
وی در مورد بندهای منشور توضیح داد: بندی از منشور، استانداران را موظف به تاسیس خانه احزاب و سازمان های مردم نهاد در استان ها کرده است.
معاون سیاسی وزارت کشور خاطرنشان کرد: اعتقاد ما این است که در بخش های سیاسی، خانه احزاب می تواند یار ارزشمندی در کنار مسوولان اجرایی و فعالیت های مردمی و سازمان های مردم نهاد باشد که حضور این سازمان ها قطعا می تواند در بخش های مختلف به عنوان همفکری و کمک دولت باشد.
جبارزاده ابراز داشت: لذا تاکید شده که همه استان ها کمک کنند خانه احزاب و خانه سازمان های مردم نهاد تاسیس و تقویت شود.
وی آسیبشناسی و اصلاح فرآیندهای محدودیت آفرین و رفع موانع فعالیت تشکلهای سیاسی و صنفی را از دیگر بندهای این منشور عنوان کرد و گفت: ممکن است برخی از مطالب استانی باشند لذا آسیب شناسی و اصلاح فرآیندهای محدود کننده فعالیت خانه احزاب را از شورای گفت و گو خواسته ایم که اصلاح کنند.
معاون سیاسی وزارت کشور بیان کرد: علاقمند هستیم احزاب، تشکل ها و صاحبان نظر سیاسی در تمشیت امور استان ها مشارکت کنند و قطعا می تواند این ارتباط و گفت و گو و هم اندیشی ها برای اصلاح اداره امور استان ها و حل مسائل استان ها موثر باشد قطعا در این نشست ها مواردی خواهد بود که به فراتر از استان ها مربوط می شود و این ها به مراجع قانونی تصویب ساز ارجاع می شود.
جبارزاده توضیح داد: علاقمندیم بر اساس این بند، همه صاحبان فکر و اندیشه در اداره امور استان ها مشارکت کنند و پیشنهادهای ملی آنها هم به مراجع ذی صلاح منعکس شود.
وی تصریح کرد: در این منشور، بندی وجود دارد که استانداران را مکلف کرده جلسات توجیهی، کارگاه های آموزشی و مقدمات کار را برای بهتر فعال کردن و آوردن تشکل های سیاسی به عرصه جامعه فراهم کنند تا بتوانیم از طریق آموزش و در اختیار گذاشتن اطلاعات از توان آن ها در اداره بهتر جامعه استفاده شود.
معاون سیاسی وزارت کشور بیان کرد: در بندی دیگر از منشور آمده است که استانداران مکلفند بسترسازی مناسب برای تقویت ارتباط و گفت و گوی سازنده را بین جریان های سیاسی و صنفی ایجاد شود.
جبارزاده ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در جامعه خود را نشان می دهد عدم وجود گفت و است و اگر در گفت و گو بسته شود مردم و رسانه ها به شیوه ای دیگر حرفشان را به گوش مردم می رسانند.
وی افزود: ساده ترین و علمی ترین راه بیان فردی به فرد دیگر، گفت و گو است و لذا گفت و گو را در منشور گفت و گوی سیاسی به عنوان اصل در نظر گرفتیم. اگر گفت و گو بین احزاب و دولت و دستگاه ها ترویج یابد ثمرات آنها بیش از پیش خواهد بود و می تواند معجزه کند و همیشه در تاریخ، شاهد اثرات بسیار خوب و ماندگاری این گفت و گوها بودیم.
معاون سیاسی وزارت کشور تاکید کرد: گفت و گو می تواند زمینه مفاهمه را ایجاد کرده و منجر به همدلی و همکاری و موضع گیری های مشترک در باره اصول کلی نظام، امنیت داخلی و منافع ملی شود که معتقدیم امروز همه تشکل ها که در چارچوب قانون اساسی و در دل قوانین جمهوری اسلامی و چارچوب ها کار می کنند در همه منافع ملی دلسوز و در اهداف کلی و منافع نظام علاقمند هستند.
جبارزاده تصریح کرد: لذا این گفت و گو و جلسات گفت و گو می تواند موضع گیری های مشترکی در جهت منافع نظام را داشته باشد.
وی با اشاره به آشوب های خیابان پاسداران اظهار داشت: مورد اخیر گفت و گو و جهت گیری بعد از قضایای آشوب های اخیر حضور تعدادی از دبیران کل احزاب در وزارت کشور بود که در پایان دو نشست که هر کدام سه تا چهار ساعته به طول انجامید شاهد بودیم که در موضع گیری این ها، 99درصد جریان های سیاسی در منافع ملی مشترک هستند و می توان از این ها استفاده کرد.
معاون سیاسی وزارت کشور اظهار کرد: ما مصمم هستیم شورای گفت و گو را در استان ها انجام دهیم و به صورت فصلی هم از استان ها عملکرد استان در تحقق اهداف منشور گفت و گوی سیاسی درخواست خواهد شد لذا امیدوارم خانه احزاب و همه تشکل ها جمعیت ها و گروه ها و احزاب در تحقق عملی این منشور ما را کمک کنند و جامعه را به سمت فرهنگ سازی در زمینه گفت و گو سوق دهیم و من مشابه این بحث را در امور مختلف داشتیم.
جبارزاده در پایان گفت: نمونه نتایج شورای گفت و گو بین دولت و بخش خصوصی است که موضوع آن در ارتباط با بحث های اقتصادی است و جزو احکام برنامه پنجم بود و در برنامه ششم به قانون تبدیل شد. استفاده از ظرفیت های موجود در جامعه و مردم و احزاب تشکل ها و محافل علمی است و می شود نتیجه این گفت و گو را شورای گفت و گو بین دولت و ملت دانست.
نظر شما