به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان ، علیاصغر سیدآبادی دبیر پایتخت کتاب و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب ،عصر روز گذشته در آیین پایانی چهارمین دورۀ انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب گفت: مهم نیست چه شهرها و روستاهایی برگزیده شوند، مهم این است که دست کم چندبار، مدیران بخشهای دولتی و فعالان بخشهای غیردولتی، درباره کتاب و خواندن با هم گفتوگو کردهاند و کمک کردهاند تا شهرشان کتابخوانتر شود و در هر کدام از این روستاها، مردم تشویق شدهاند که بیشتر بخوانند، کار گروهی انجام بدهند و برای طراحی برنامههای کتابخوانی در روستایشان با هم گفتوگو کنند. نمی گویم اینها همه تأثیر این دو رویداد است. این دو رویداد تنها پنجرههایی بودند که بر این منظرهها گشوده شدند. آنچه در این شهرها و روستاها اتفاق افتاده است، مجموعهای از کارهای کوچک و مردمی است و آنچه میماند، مجموعۀ همین کارهای کوچک است که کار بزرگ را شکل میدهد؛ کار بزرگ بیشتر خواندن در سراسر ایران.
وی تاکید کرد:۱۵۰ شهر و ۱۳۰۰ روستا و آبادی عشایری در انتخاب و معرفی پایتخت کتاب و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کردهاند و کتابخوانی در آنها همچون رویدادی اجتماعی عمل میکند و بقیۀ کارهای آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی در ادامه توضیح داد: در سالی که گذشت، به شهرها و روستاهای بسیاری سفر کردهام، به شهرها و روستاهایی که در رقابتهای پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب حضور داشتند، از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق و در هر شهر و روستایی، رویدادی شوقبرانگیز بود. برای اینکه بتوانیم امروز اینجا گردهم بیاییم و دربارۀ کتابخوانی گفتوگو کنیم، بسیاری کار کردهاند. افراد و گروههای فعال در ترویج کتابخوانی، اهل قلم و پدیدآورندگان، ناشران و کتابفروشان، شهرداریها و دهیاریهای شهرها و روستاها، شوراهای شهر و روستا، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران، اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، کتابداران و مدیران نهاد کتابخانههای عمومی، کتابداران و مدیران ستادهای عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم، کمیسیون ملی یونسکو، خانۀ کتاب، سازمان امور عشایری، صاحبان اصناف، صنایع و نهادهای اقتصادی در شهرهای مختلف، شوراهای سیاستگذاری و برنامهریزی و گروههای داوری انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، مدیران ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرهای مختلف، همکارانم در دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی، همکاران معاونت امور فرهنگی و خبرنگاران، روزنامهنگاران و مدیران رسانههای ملی و محلی، از جملۀ کسانی هستند که باید قدردان کارشان باشیم.
نظر شما