ضرورت بهره‌گیری از دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی برای پیشبرد دیپلماسی آب

خبرگزاری شبستان: مشاور عالی رهبر انقلاب در امور نظامی گفت: باید از ابزار قدرت نرم و توسعه دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی در جهت پیشبرد دیپلماسی آب با کشورهای منطقه بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سرلشکر سیدیحیی صفوی، مشاور عالی رهبر انقلاب در امور نظامی در همایش ملی دیپلماسی آب و فرصتهای هیدروپلیتیک غرب آسیا گفت: مسئله آب های مشترک بین کشورها و کمبود منابع آبی فرصتی است که می تواند موجب تعامل یا ایجاد تنش میان کشورها باشد. جمهوری اسلامی ایران با 15 کشور همسایه است و با 12 کشور حوزه آب‌ریز مشترک دارد که این رودخانه های مرزی می توانند موجب تعامل و یا تنش میان ایران و سایر کشورها باشند.

 

سرلشکر صفوی اظهار کرد: 90 درصد منابع آبی کشور در حوزه کشاورزی مصرف می شوند که باید الگوی کشت در کشاورزی کشور اصلاح شود و اگر تنها بتوانیم 10 درصد از آب مصرفی در کشاورزی را صرفه جویی کنیم، شرایط‌مان تغییر خواهد کرد.

 

مشاور عالی رهبر انقلاب در امور نظامی گفت: امروز آمریکا در جهان در استفاده از دیپلماسی عمومی پیشرو است، آمریکایی ها از دیپلماسی عمومی به عنوان ابزار قدرت نرم و در جهت گسترش روابط با نزدیکترین متحدان و یا رویارویی با مخالفان خود استفاده می کنند و از وزارت امور خارجه، بنیاد صلح آمریکا و نهادهای فرهنگی و عمومی برای پیاده سازی این سیاست بهره می برند.

 

وی با تاکید بر نقش ویژه دیپلماسی آب در میان کشورها افزود: دیپلماسی آب نقش ویژه ای در تامین امنیت ملی و منطقه ای و توسعه سیاسی و اقتصادی و تعامل یک کشور با کشورهای همسایه دارد.

 

وی گفت: در حال حاضر حدود 10 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب از کشور ما خارج می شود و 7 میلیارد مترمکعب آب وارد کشور عراق می شود.

 

وی با اشاره به حوزه های آبریز مشترک ایران و افغانستان گفت: یکی از دلایل حضور آمریکایی ها در افغانستان تاثیرگذاری بر حکومت این کشور جهت اعمال سیاست هایی در حوزه آب های مشترک میان ایران و افغانستان است.

 

سرلشکر صفوی یادآور شد: ایران یکی از خاص ترین کشورهای دنیا از لحاظ هیدروپلیتیک است و در منطقه ای واقع شده که در آینده پرمناقشه ترین منطقه در حوزه آب خواهد بود و کشور افغانستان در آینده سرمنشأ مناقشات آبی در منطقه خواهد بود.

 

مشاور رهبر انقلاب در امور نظامی گفت: تعداد رودخانه های ورودی به ایران 7 رودخانه و تعداد رودخانه های خروجی از ایران 41 رودخانه است. ما می بایست از ابزار قدرت نرم و توسعه دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی در جهت پیشبرد دیپلماسی آب با کشورهای منطقی استفاده کنیم.

 

سرلشکر صفوی اظهار کرد: ما می خواهیم از قدرت نرم برای تامین منافع مشترک بین کشورها استفاده کنیم و ایران به دنبال صلح در منطقه غرب آسیاست که یکی از مسایل مهم در این حوزه تعامل با سایر کشورها در حوزه آب های مشترک است.

کد خبر 692341

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha