عرضه رایگان قرص آهن برای نوجوانان دختر در مدارس

خبرگزاری شبستان:سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر در مراکز بهداشتی درمانی وزارت بهداشت به طور رایگان مکمل‌های غذایی مثل مولتی ویتامین و آهن برای کودکان و قرص آهن و مولتی ویتامین و ید برای مادران باردار داده می شود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت: ایرج حریرچی در نشست خبری با اصحاب رسانه با تاکید بر این که اگر در برنامه غذایی افراد دو اصل تنوع و تعادل رعایت شود نیازی به مصرف مکمل برای اکثر افراد نیست، گفت: تنوع، یعنی گروههای غذایی اصلی هر روز به مقدار کافی مصرف شود و تعادل، یعنی پرهیز از پرخوری و کم خوری.

 حریرچی افزود: با دقت و آموزش و با هزینه معمولی در اکثر خانواده ها می توانیم غذای متنوع و متعادل تامین کنیم و ارزش تغذیه ای خوراکی ها در اکثر موارد ارتباطی با قیمت آن ندارد.
سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر این که در دوران بارداری و شیردهی و بلوغ و بعضی سنین مثل کودکی و سالمندی مصرف مکمل ضروری است، افزود: در حال حاضر در مراکز بهداشتی درمانی وزارت بهداشت به طور رایگان مکمل‌های غذایی مثل مولتی ویتامین و آهن برای کودکان و قرص آهن و مولتی ویتامین و ید برای مادران باردار داده می شود.

وی با اشاره به عرضه رایگان قرص آهن برای نوجوانان دختر در مدارس و قرص کلسیم برای افراد بالای 60 سال، افزود: یک مکمل مهم، ویتامین D است که به دلیل نوع تغذیه و کمبود مواجهه با نور مستقیم خورشید، قرص پرل ویتامین D توسط وزارت بهداشت به صورت رایگان در مدارس برای دختران و پسران سال اول و دوم دبیرستان و در در مراکز بهداشتی برای زنان میانسال و مردان سالمندان عرضه می شود و قرص پرل 50 هزار واحدی ویتامین D باید در گروه سنی جوانان، میانسال و سالمندان بالای 60 سال، باید ماهانه یک عدد مصرف شود.

 حریرچی تاکید کرد: با رعایت تنوع و تعادل تغذیه ای نیازی به مصرف خودسرانه مکمل نیست و لازم نیست که خانواده‌ ها در این زمینه هزینه کنند، مثلا با مصرف هفتگی ماهی، مصرف امگا 3 که اخیرا مدشده است لازم نیست.

وی با تاکید بر این که حتما از مکمل‌ های ایرانی که مطابق استاندارد و مناسب نیاز جامعه ایرانی است باید استفاده شود، افزود: نباید از مکمل‌ های خارجی که علاوه بر قیمت بالا مطابق نیاز مردم ما نیستند و ممکن است قاچاق هم باشند، استفاده کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه در مورد بیمه گفت: استحقاق سنجی بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت صرف نظر از اینکه تحت فشار هزینه ای هستیم یا خیر باید انجام شود و بر اساس ماده 72 قانون برنامه ششم توسعه، پوشش بیمه برای تمام آحاد مردم ایران اجباری است و نباید در این زمینه کوتاهی کنیم.


 حریرچی افزود: افرادی که دارای چندین دفترچه هستند و یا به صورت غیرقانونی از یک صندوق بیمه به صندوق های دیگر رفته اند، شناسایی و بیمه تکراری آنها حذف می شود.

وی با بیان این که بودجه مصوب سازمان بیمه سلامت ایران در سال آینده کمتر از عملکرد آن در سال جاری است، افزود: اگر میزان تعرفه و تعداد بیمه شدگان سازمان های بیمه گر ثابت باشد و تغییری پیدا نکند، هزینه های این سازمانها هر سال به دلیل سالمند شدن جمعیت تحت پوشش و نیاز به خدمات بیشتر و همچنین اضافه شدن افراد جدید در صورت ازدواج و زایمان به سرپرستان خانوار، 3 تا 7 درصد افزایش می یابد و نسبت دادن افزایش هزینه های سازمان های بیمه گر به طرح تحول سلامت، نادرست است.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در مورد آنفلوآنزا، گفت: شیوع آنفلوانزا، فصلی است و در آنفلوآنزای انسانی اتفاق غیرعادی در کشور رخ نداده است و تیپ های مختلف آنفلوانزا هر سال در کشور عده ای را مبتلا می کند و موج آنفلوآنزا زیاد نیست اما احتمال وقوع آن هم صفر نیست.

حریرچی با اشاره به این که وزارت بهداشت از جمله دستگاه هایی است که فشار کاری آن در ایام تعطیل سال به ویژه در مناطق توریستی کشور بیشتر می شود، افزود: گروه های نظارت بر مراکز درمانی و مراکز خدماتی به مسافرین در ایام نوروز تشکیل می شود و در مورد غیربهداشتی بودن و آلودگی مواد غذایی آنچه مستند باشد و سازمان غذا و دارو نیز آن محصولات را به عنوان محصولات غیرمجاز اعلام کند، موارد تخلف توسط وزارت بهداشت و مراجع قضایی رسیدگی می شود.


سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه، در پاسخ به سوالی درباره ضرب و شتم پرستاران توسط همراهان بیمار در بیمارستان‌ها، گفت: یکی از مشکلات جامعه ما در حال حاضر "خشونت‌ها" است و این مشکلات، در بیمارستان ها که مردم با استرس وارد می شوند، هم اتفاق می افتد.

 حریرچی افزود: در بعضی استان‌ها، به دلیل وجود فرهنگی خاص در آن شهر، اگر کسی در بیمارستان بستری شود، همه افراد خانواده بیمار باید کنارش باشند و هرچه پرسنل بیمارستان می‌گویند نیازی به حضورشان نیست نمی پذیرند و این را نشانه وفاداری می‌دانند.

وی با تاکید بر این که نظام ثبت برای این گونه موارد و اتفاقات وجود دارد و هم در گزارش پرستاری و هم حراست ثبت می‌شود و پیگیری قانونی لازم صورت می‌گیرد، گفت: در برخی موارد، شخصی که مضروب شده می‌خواهد اتفاق رخ داده نیز اعلام عمومی شود٬ در حالی ‌که ممکن است قبح شکنی یک اتفاق باعث رواج و افزایش آن رفتار شود.


حریرچی با تاکید بر این که قانون خاصی برای پیشگیری از توهین و حمله به کادر درمان وجود دارد، گفت: اعلام این گونه موضوعات در رسانه و یا عدم اعلام این اتفاق ها در رسانه، به معنی عدم رسیدگی به موضوع نیست.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: بیمارستان‌ها مکلف هستند این اتفاقات را به مراجع قانونی اعلام کنند و بنا بر بزرگی حادثه این موضوع، محل رسیدگی به موضوع نیز مشخص می شود و در برخی موارد اختیار با خود بیمارستان است و براساس سطح بندی، به دفتر حقوقی و حراست بیمارستان ارجاع داده می شود.

 حریرچی همچنین در مورد نظارت بر وجود تبلیغات مکمل های جنسی در فضای مجازی، گفت:مکمل های جنسی که در فضای مجازی تبلیغ می شوند، اکثرا در بازار غیر قانونی وجود دارند و ما باید مشتری را از مضرات استفاده از این نوع مکمل ها آگاه کنیم چرا که هر بازاری دو طرف دارد که یک سوی آن مشتری است.

وی با تاکید بر این که، اقدام دیگر ما در زمینه تبلیغات غیر مجاز در فضای مجازی، برخورد قانونی با کمک پلیس، تشکلات صنفی و مراجع قضایی با افراد توزیع کننده این گونه محصولات است، افزود: اگر فردی در زمینه مسائل جنسی مشکلاتی دارد باید از طریق پزشک متخصص، مشکل خود را برطرف کند.

دکتر حریرچی همچنین، در مورد برنامه های وزارت بهداشت در خصوص سرطان، افزود: در حال حاضر در حال افتتاح مراکز غربالگری سرطان هستیم و میزان شیوع سرطان در مردان و زنان حدود ۱۰۰ نفر در هر صد هزار جمعیت است.


وی با بیان این که درمورد سرطان، بحث بروز و شیوع مطرح است که بروز یعنی تعداد موارد جدید سرطان در یکسال و شیوع یعنی موارد موجود ابتلای سرطان، افزود: علت عمده ایجاد سرطان، اختلال در تقسیمات سلولی است که برخی عوامل خطر مثل مصرف مواد مخدر، الکل، چاقی، عدم تحرک، مصرف غذای ناسالم و عدم مصرف میوه و سبزی، این مسئله را تشدید می کند.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه، درمورد تاخير در پرداخت معوقات پرستاران، گفت: تامین اجتماعی هنوز نتوانسته است، اعتبارات لازم را منتقل کند و اعتبار 5 هزار میلیاردی باید به این سازمان داده شود و امیدواریم این سازمان و سازمان بیمه سلامت بتوانند مقداری از معوقات خود را پرداخت کنند.

 حریرچی افزود: دو سه هفته پایانی سال زماني است كه کارهای زیادی انجام می‌ شود، قبلا هم ابراز امیدواری کردیم که این معوقات را پرداخت کنیم، درهرصورت، توقع به جایی در زمینه معوقات وجود دارد و امیدواریم طی دو سه هفته آینده، اتفاقات خوبی بیفتد.

وی با تاکید براین که طی شش ماهه گذشته تغییر ضرایب پرداخت در حقوق و كارانه پرستاران وجود نداشته است، گفت: از لحاظ تاخیر در پرداخت شرمنده پرسنل هستیم، اما اصل حقوق به صورت ماهانه پرداخت می‌ شود و قسمت اصلی، تاخیر در پرداخت کارانه ‌هاست، زيرا اضافه كار هم با تاخير دو ماهه پرداخت مي شود.

 

حریرچی در ادامه با بیان این که وزارت بهداشت، مسئول سلامت جمعیت و به ویژه مادران و نوزادان است و تلاش می کنیم که اقدامات درمانی در این زمینه و زایمان به درستی انجام شود، افزود: هزینه زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی رایگان است و بخش عمده ای از این زایمانها برای افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی انجام می شود و انتظار داریم که زایمان طبیعی در تمام بیمارستانهای نهادهای عمومی غیردولتی به صورت رایگان انجام شود.

وی افزود: در راستای سیاست های جمعیتی، زایمان طبیعی رایگان، افزایش و میزان سزارین کاهش یافت و به دستاوردهای بزرگی در این حوزه رسیدیم.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به این که زایمان طبیعی حتی در برخی از بیمارستانهای غیر دولتی نیز رایگان شده است، افزود: تعرفه زایمان طبیعی برای بیمارستانهای نهادهای عمومی غیردولتی تعیین شده است و باید همه دستگاه و سازمانها باید برای تحقق سیاست های جمعیتی تلاش کنند.

 

 

 

کد خبر 692179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha