به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، حجتالاسلام محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، امروز در اختتامیه دومین جشنواره «کتاب یار» حوزه علمیه خواهران در خصوص موضوع «کتاب و کتابخوانی و نقش آن در تربیت علمی فرهنگی طلاب» خاطر نشان کرد: با رهاندازی یک میز کتاب و باکمی خلاقیت و تفکر و بدون هیچ هزینه ای می توان فرهنگ کتابخوانی را توسعه داد.
وی با بیان اینکه احساس نیاز به امر کتابخوانی و مطالعه باید در بین نسل جوان و جامعه علمی خاصه طلاب تقویت شود، افزود: تاکنون سیاست گذاری های ما در زمینه ترویج کتابخوانی اشتباه بوده است و این غفلت از مطالعه به خاطر خارج از دید بودن کتاب می باشد که عامل اصلی محسوب می شود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به اینکه بر اساس نظر کارشناسان، مدل امانت کتاب از جنبههای مختلف بهترین نوع شبکه دسترسی به کتاب است، اذعان کرد: یکی از نکات لازم در امر تقویت احساس نیاز به کتاب در بین آحاد جامعه و جامعه نخبگان، رؤیت پذیری کتاب است، متأسفانه امروزه کتاب در معرض چشم آحاد جامعه برای بهرهبرداری نیست و یا اگر باشد، جنبه تزیینی دارد.
وی بیان کرد: داشتن سیر مطالعاتی برنامهریزیشده و هدفمند در چرخه مصرف کتاب بسیار حائز اهمیت است، این سنت حسنه در گذشته بسیار در بین دانشجویان و روحانیون رواج داشته است ولی امروز با آمدن ابزارهای نوینی چون فضای مجازی کمفروغ شده است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در ادامه به بیان راهکارهایی به منظور تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین خانوادهها و طلاب پرداخت و افزود: معرفی کتابهای مفید و هدفمند و متناسب با سنین مختلف به همراه بیان خلاصهای جذاب از آنها در شبکه های مجازی، کانالهای مجازی شخصی و حتی مساجد و هیئتهای مذهبی بسیار میتواند مثمر ثمر باشد.
حجت الاسلام قطبی با بیان اینکه در مسیر خانه تا مقصد چندین اغذیه فروشی به چشم می خورد ولی یک مکان عرضه کتاب به چشم نمی خورد گفت: کتاب با در معرض دید قرار گرفتن و رویت پذیری مخاطب پیدا می کند، حتی اگر خریده نشود.
وی ارائه نقدها، خلاصهنویسیها و کوتاه نوشتههایی از مطالب کتابهای مختلف حتی رمانها را دیگر راهکار دانست و افزود: سبک زندگی خود را باید کتاب مدارانِ قرار دهیم و کتاب را محور آموزشهای غیرمستقیم خود برای نسل جوان تعریف کنیم.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با تاکید بر اینکه کتاب زیربنا و شالوده ابزارهای نوین هم هست اظهار داشت: باید در جمهوری اسلامی ایران سند کتاب تدوین شود که کار خیلی سختی هم نیست.
وی با انتقاد از اینکه کتاب در زندگی ما هیچ نقشی ندارد گفت: گویی اینکه بدون کتاب هم می شود زندگی کرد و حتی به اجتهاد رسید!
حجت الاسلام قطبی تاکید کرد: هرچه مصرف کتاب و مطالعه آن نامتعادل تر باشد تولید کتاب هم نامتعادل تر خواهد بود گفت: این یک رابطه دوسویه است که باید ترمیم شود.
نظر شما