به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، احمد عبداللهی، معاون بهداشت و درمان سپاه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به پیشرفتهای پزشکی سپاه پس از دفاع مقدس گفت: در ابتدای جنگ تحمیلی ارتش با ساماندهی جنگ مواجه بود و هنوز سامانه های سپاه شکل نگرفته بود اما در طول دفاع مقدس به همت جمعی سپاه پاسداران پیشرفت های تحسین برانگیزی در سامانه های درمانی و بهداشت و درمانی سپاه صورت گرفت.
وی با اشاره به بیمارستانهای صحرایی سپاه در طول دفاع مقدس یادآور شد: پس از دفاع مقدس این حرکت همچنان تداوم دارد و با ایجاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در سال 72 این فعالیتها پیگیری شد و حرکت شتابان پزشکی دفاع مقدس ادامه یافت و امروز افتخار داریم که عرض کنم سپاه در حوزه بهداشت و درمان به پیشرفت های چشمگیر و تحسین برانگیزی نایل آمده است.
معاون بهداشت و درمان سپاه با اشاره به توریست درمانی در کشور تصریح کرد: امروز ما افتخار داریم که ایران می تواند به عنوان یکی از کشورهای منطقه پذیرای توریست درمانی باشد و در این میان سپاه نیز به عنوان یکی از مراکز درمانی در این عرصه ارایه خدمت می کند.
وی خاطرنشان کرد: ما از واردکننده پزشکی به صادرکننده پزشکی تبدیل شدیم و امروز اکثر نقاط کشور از امکانات درمانی برخوردار هستند و پذیرای بیماران از آلمان، انگلستان و فرانسه هستیم و در حال حاضر درمان در کشور ما همطراز با سایر کشورها انجام می شود.
عبداللهی با اشاره به پیوند اعضا با عرصه پزشکی سپاه یادآور شد: امروز در برخی موضوعات پزشکی ما منحصر به فرد هستیم و در جنگ های شیمیایی و آسیب های ناشی از آن و همچنین موضوعات تشخیص اجساد از طریق DAN سپاه یک قطب کشور است.
وی با اشاره به حادثه اخیر سقوط هواپیما در پرواز یاسوج افزود: در حادثه اخیر سقوط هواپیما سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مشارکت پزشکان پزشکی قانونی در شناسایی اجساد مشارکت داشت و همچنین در بحث شناسایی اجساد شهدا خدمات بزرگی را ارایه میدهد.
معاون بهداشت و درمان سپاه با اشاره به حضور فعال سپاه در واکسیناسیونهای کشوری از جمله واکسیناسیون فلج اطفال اظهار کرد: بهداشت و درمان سپاه همچنان آماده همکاری با وزارت بهداشت کشور است و به تناسب این حرکت های امیدبخش همچنان به فعالیت های مردم یاری خود ادامه می دهیم.
وی با اشاره به حضور جامعه پزشکی سپاه در قالب بسیج جامعه پزشکی در نقاط محروم یادآور شد: همه ساله میلیاردها تومان هزینه برای خدمات رسانی به هموطنان در مناطق محروم انجام می شود و این امر تمرین تاکتیکی برای ما و سامانه های بهداشت و درمانی است تا بتوانیم در شرایط بحران آماده باشیم.
عبداللهی با اشاره به حضور سپاه از اولین ساعات زلزله در مناطق کرمانشاه تصریح کرد: اردوهای نظامی پزشکی سپاه و ارتش اولین واحدهای نظامی بهداشتی بودند که یک ساعت پس از زلزله در این مناطق حضور یافتند و در شش نقطه از مناطق زلزله زده کرمانشاه شش بیمارستان صحرایی خدمات پزشکی و درمانی ارایه کردند.
وی با تاکید بر توانمندی حضور سپاه در جبهه های خارج از کشور اظهار کرد: بهداشت و درمان سپاه به درخواست کشورهای همسایه سوریه و عراق در جبهه مقاومت و مدافعان حرم حضور یافت و خدماتی را متناسب با جنگ در آنجا ارایه کرد و جان هزاران مجروح جبهه مقاومت توسط سامانه های حیات بخش سپاه نجات یافت. همچنین در زلزله پاکستان نیز چندین بیمارستان صحرایی سپاه در منطقه فعالیت کردند.
معاون بهداشت و درمان سپاه گفت: در موضوع میانمار نیز گروههای پزشکی اعزام شدند تا به همکیشان خود رسیدگی کنیم.
وی با تاکید بر پیشرفت سامانههای بهداشت و درمان در سپاه خاطرنشان کرد: بهداشت و درمان سپاه آمادگی حضور در تمام جنگ ها از جمله جنگهای هوا پایه را دارد و می تواند متناسب با شرایط تهدید سامانه پزشکی چابک و سبک را در منطقه ارایه دهد و در کوتاهترین مدت زمانی و پست ترین نقطه مکانی بیمارستانهای صحرایی را راهاندازی کند.
عبداللهی از برگزاری ششمین آیین اهدای جایزه ملی شهید دکتر محمدعلی رهنمون و هشتمین کنگره طب رزم خبر داد و گفت: آیین اهدای جایزه شهید دکتر رهنمون از سال 90 آغاز شده است.
وی در مورد شاخصهای انتخاب در آیین اهدای جایزه شهید رهنمون گفت: ترویج ارزشهای دینی و انقلابی، روحیه ایثارگری و فداکاری از جمله شاخصهای عمومی انتخاب پزشکان در این کنگره است. از دستاوردهای این کنگره ترویج روحیه ایثارگری در جامعه پزشکی است و همچنین انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان از دیگر اهداف این کنگره است.
معاون بهداشت و درمان سپاه در مورد طب رزم پس از دفاع مقدس گفت: به موازات پایان دفاع مقدس و همچنین در پی جنگ تحمیلی پیشرفتهای قابل توجهی در سامانه های بهداشتی و درمانی سپاه صورت گرفت و ما این آمادگی را برای انتقال تجربیات خود به سایر کشورها داریم.
وی در مورد فعالیتهای جهادی پزشکان در راهیان نور گفت: نسخه پزشکی شهید رهنمون و کنگره طب رزم نمونه ای از فعالیت های جهادی راهیان نور است.
عبداللهی در مورد درمان بیماران پروانه ای در سپاه نیز اظهار کرد: این بیماران نیز مانند سایر بیماران صعب العلاج باید مورد پوشش قانونی و حمایت دولت قرار می گرفتند و ما این اقدامات را در بستر قانونی ایجاد کردیم و با رایزنی با کمیسیون بهداشت و درمان مقرر شد تا بیماران پروانه ای نیز مانند سایر بیماران صعب العلاج تحت پوشش بهداشت و درمان قرار بگیرند و در حال حاضر سپاه پاسداران به تعدادی از این بیماران خدمات ارایه می دهد.
وی اظهار داشت: موضوع خدمات درمانی و بهداشتی بیماران پروانه ای دو ماه پیش در هیئت دولت و وزارت بهداشت مورد تایید قرار گرفت و این بیماران نیز می توانند از خدمات پوششی بهداشت و درمان استفاده کنند.
معاون بهداشت و درمان سپاه در مورد خدمات سپاه در مناطق محروم مرزی با اشاره به خدمات بهداشتی و درمانی در استان های مرزی خراسان جنوبی، هرمزگان و بوشهر گفت: در سال 97 بهداشت و درمان سپاه به مناطق جدید کم برخوردار ورود می یابد و خدمات پزشکی در این مناطق ارایه می شود.
وی در مورد وضعیت بیمارستان های صحرایی پس از دفاع مقدس گفت: در طول دفاع مقدس 50 بیمارستان صحرایی در غرب و جنوب غرب برپا شده بود که پس از جنگ فقط به تعداد انگشتان دست از آنها باقی مانده بود که بیمارستان علی ابن ابیطالب در محور آبادان و بیمارستان امام حسین از جمله این بیمارستان ها بودند.
عبداللهی ادامه داد: در روزهای آینده شاهد رونمایی از بیمارستان فاطمه الزهرا در محور فاو خواهیم بود. این بیمارستان صحرایی تنها بیمارستانی است که بیش از دهها بار مورد حملات شیمیایی و بمباران دشمن قرار گرفت.
نظر شما