به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاری شبستان، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امورخارجه امروز دوشنبه (7 اسفند ماه) در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در ساختمان شماره ٩ وزارت امورخارجه برگزار شد با اشاره به سفر رییس جمهور به هند و توسعه اقتصادی بین شركتهای ایرانی و هندی و از دست رفتن موقعیتهای پیشین اظهار داشت: مباحث زیادی در خصوص انتقال انرژی در منطقه وجود دارد ولی روابط پیرامونی بسیاری از همسایگان نگذاشته كه این ارتباطات اقتصادی انجام شود اما در سفر رییس جمهور به هند صحبتهای خوبی برای انتقال انرژی صورت گرفت كه امید است با توجه به رایزنیهای سایر كشورهای منطقه این موضوع سریعا انجام شود.
وی در مورد اظهارات عراقچی مبنی بر اینكه برجام منافعی برای ما نداشته است، گفت: ما در برجام منافع زیادی داشتیم و بهرههای بسیاری بردهایم و اکنون تنها آمریكا در این مسیر تخطیی كرده است و همه تلاش ما براین بوده كه گروه ٥+١ فشار خود را بروی آمریكا بیاورد تا برجام برای همه منفعت داشته باشد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در رابطه با اینكه اگر آژانس برجام را تایید نكند، گفت: هدف آمریكا ایجاد فضای روانی خاصی است كه ایران را از منافع برجام محروم كند و فعلا در مورد رفتار آمریكا در آینده نمیتوان اظهار نظر كرد و هنوز خود آمریكاییها هم به جمع بندی نرسیدهاند، در هر صورت تصمیم از سوی ایالت متحده آمریكا باوجود پیش بینیها قبلی و رصد ما با تمام توان پاسخ مقتضی را در زمان لازم خواهیم داد.
قاسمی در رابطه با حج و روابط ایران و عربستان یادآور شد: بعد از اتفاق منا موضوع عدم مدیریت عربستان شدت گرفت و در جهان اسلام و مجموعه مردم مسلمان باید فكر شود تا راهی در جهت بهینهسازی مدیریت حج اقدام اسلامی و همگانی انجام شود.
وی در مورد اتهامات جدید آمریكا علیه ایران افزود: ایالات متحده آمریكا در خصوص اتهام زنی به ایران كار جدیدی نكرده است و با توجه به زیاده خواهی این كشور نباید زیاد این سخنان را جدی گرفت و این حرفها فایدهای برای آمریكا ندارد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در زمینه محكومیت ایران در خصوص كمک تسلیحاتی ایران به یمن توسط انگلستان تصریح كرد: با توجه به سرعت تحولات نمیتوان همه موضوعات را به هم مرتبط دانست، ما در سفر معاون سیاسی ایران به لندن پیرامون مسائل زیادی صحبت كردیم كه براساس یک قراری بین دو كشور که در فاصله زمانی شش ماه صورت میگیرد، ما همچنین در مورد یمن هم با انگلیس به خاطر وضعیت آشفته این کشور صحبت كردیم و از هر فرصتی برای برون رفت یمن از این بحران با هر كشوری که لازم باشد صحبت میكنیم ولی رفتار انگلستان نهایتا صادقانه نبود.
قاسمی در ادامه با اشاره به اختلاف نظر ایران با تركیه بر سر جنگ سوریه خاطرنشان کرد: ما در طی این سالها با تركیه صحبتهایی در این مورد داشتهایم و همیشه اختلافات و اشتراکاتی وجود داشته و همچنان تشریك مساعی وجود دارد و طی روزهای گذشته نیز صحبتهای سه جانبه بین ایران، روسیه و تركیه انجام شد كه به دعوت اردوغان قرار است جلسهای در تركیه برگزار شود و در ادامه نشستهای آستانه بتوان بسیاری از اختلاف نظرها را حل كند.
وی در خصوص نشست مونیخ و دیدارهای ظریف و عراقچی یادآور شد: علاوه بر یمن موضوعات زیادی در این نشستها برگزار شد و دیدارهای زیادی نیز صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت امورخارجه در خصوص سفر پارلمان ایران به هند تصریح کرد: روابط بین ایران و هند همیشه روبه رشد بوده است، هم اكنون گروه دوستی ایران در هند قرار دارد و در طول این روزها مذاكراتی داشته باشند و این گروهها میتوانند نقش تكمیل كننده سفر رییس جمهور را داشته باشد. این گروه دوستی برای اولین بار است که شكل میگیرد و امید است این هیات برواند همیشه در تبادل نظر باشند.
قاسمی افزود: آنچه بین ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم رخ داد نشان میدهد حضور این كشور در سایر نقاط منطقه و همكاری با ایران میتواند از نگاه ما و مسكو مثمره ثمر باشد تا بتوانیم منطقهای با ثبات داشته باشیم، اگر از این زاویه به موضوعات منطقه نگاه شود هركشوری میتواند نقش خوبی در منطقه داشته باشد.
وی در خصوص سفر وزیر خارجه فرانسه گفت: زمان این سفر هنوز مشخص نیست ولی این سفر انجام خواهد شد زیرا مسائل اقتصادی و سیاسی بین دو كشور وجود دارد و ما میتوانیم در مورد آسیا و اروپا صحبت كنیم.
سخنگوی وزارت امورخارجه در مورد ایجاد یک قطعنامه در خصوص سوریه و لازم الاجراء بودن آن افزود: در حوزه سیاست خارجی هیچ وقت چنین تضمینی وجود ندارد و هر قطعنامه و تفاهم نامهای میتواند با شكنندگی روبرو باشد ولی امیدواریم این قطعنامه به تصویب برسد و اجرایی شود و كمک رسانی به مناطق مختلف سوریه انجام شود.
قاسمی در راستای انتقال سفارت اسرائیل به بیت المقدس نیزتاکید کرد: بحث رژیم اشغالگر قدس از سوی ما با مواضع مشخصی همیشه روبرو بوده است و برای این موضوع هم با سایر كشورهای اسلامی صحبت خواهیم كرد و مذاكره صورت میگیرد ولی اسرائیل تاوان كارهای خود را میدهد و در آینده نه چندان دور وضعیت نا به سامان خود را خواهد دید.
وی در مورد سخنان سردار باقری مبنی بر اینكه جنگ سوریه با قطعنامه متوقف نمیشود، ادامه داد: تماسهای سه كشور در آستانه وجود دارد و بیثباتی مورد رضایت ما نیست و برای بازگشت امنیت به سوریه تلاش خواهیم كرد و امیدواریم قطعنامه مزبور بتواند در كوتاه مدت فضایی را برای آرامش ایجاد كند و سریعتر این كشتار را متوقف كند.
سخنگوی وزارت امورخارجه در خصوص قطعنامه بعدازظهر امروز در شورای عالی امنیت برای ارسال تسلیحات به یمن از سوی ایران بیان کرد: ایران ارسال سلاح به یمن نداریم و این ادعای كسانی است كه میخواهند از وضعیت موحود سوء استفاده كنند و آنچه مدنظر ما است توقف تجاوز به یمن از سوی عربستان است زیرا یک بحران بزرگ در یمن رخ داده است و امیدواریم این پیچیدگی زودتر حل شود و این قطعنامه مشكل یمن را سختتر میكند و تلاش دولت انگلیس در این قطعنامه برای دفاع از متجاوز امری ناپسند است.
قاسمی با اشاره به اقدامات وزارت خارجه برای خنثی كردن اقدامات آمریكا در سازمان ملل و حواشی مونیخ و رفتار نتنیاهو یادآور شد: بخش زیادی از مردم جهان و سیاستمداران در این خصوص آگاهی دارند و این شوءها به صورت غلط برگزار میشود و ایران از تمام توان از قدرت دیپلماتیك خود استفاده میكند تا از پس این بیاعتمادیها چهره آمریكا را نشان دهیم.
وی تبلیغات آمریكاییها در ادامه بدعهدی آنها در برجام میخواهد روابط ایران با جامعه جهانی را خراب كند و این رابطه مطلوب را خراب كند و از این رو سخنان تخریب كننده علیه ایران میزنند و این صحبتها تاثیرگذار نیست و اینگونه سوالات هروز آمریكا را شكنندهتر میكند، آمریكا نهایتا مجبور میشود از این رفتار خود دست بكشد.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخهای لازم در زمان مشخص به رییس جمهور آمریكا داده شده و رییس جمهور هم در كنفرانس بعدی كه خواهند داشت چنانچه لازم باشد پاسخ لازم را میتوانند بدهند.
قاسمی در پایان در مورد اظهارات همسر نازنین زاغری مبنی بر اینكه همسر من قربانی دعوای تسلیحاتی ایران و انگلیس است گفت: این سخنان نشان میدهد كه ایشان از روابط ایران و انگلیس اطلاعی ندارند زیرا این پرونده به وزارت خارجه مربوط نمیشود، همچنین ایشان دارای جرمهای زیادی هستند كه در قوه قضائیه در حال پیگیری است و موضوع دو تابعیتی ایشان هم كه مطرح است از منظر ما درست نیست.
نظر شما