منکران خدا از روی جهل وجود حق را انکار می‌کنند

خبرگزاری شبستان: آیت‌الله محمدی ری‌شهری گفت: کفر منکران یا بر اساس جهل یا بر اساس علم است اما بیشتر منکران خدا از روی جهل او را انکار می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در جلسه درس تفسیر که در مصلی شهر ری برگزار شد، گفت: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید کسانی که کافر هستند تفاوتی ندارد که آنها را از جهنم بترسانی یا نه آنها ایمان نمی آورند؛ این آیه ویژه برخی از کفار است که با وجود دعوت پیامبر(ص) ایمان نخواهند آورد.

وی افزود: کفر در معنای اول انکار حقیقتی است که شخص نسبت به آن یا آگاهی داشته می‌داند یا نمی‌داند اگر ندانست کفر جهلی می‌شود اما اگر دانست و انکار کرد کفر علمی است، بیشتر منکران خدا از روی جهل او را انکار می‌کنند.

آیت‌الله محمدی ری‌شهری با اشاره به آیه 24 سوره جاثیه، عنوان کرد: این آیه نشان از کفر جهلی دارد که برخی گفتند ما فقط در دنیا زندگی می‌کنیم و کسی پس از مرگ زنده نمی‌شود، برخی در طبیعت به دنیا آمده و برخی هم می‌میرند، قرآن می‌فرماید این سخن آنان ناشی از علم نیست بلکه بر اساس ظن و گمان است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) افزود: عاقل چیزی را که نمی‌داند انکار نمی‌کند بلکه می‌گوید نمی‌دانم، کسانی که شک دارند خدا هست یا نیست نظام جهان را گشت نزدند که بودن یا نبودن خدا را با اطمینان ثابت کنند.

وی با بیان اینکه کفر هیچ کس نسبت به خدا نمی‌تواند بر اساس علم باشد، ابراز کرد: امام صادق(ع) می‌فرمایند اگر بندگان خدا چیزی را نمی‌دانند توقف کنند و بگویند نمی‌دانیم انکار نکنند؛ در روایتی از امیرمومنان امام علی(ع) است که اگر بندگان خدا چیزی را نمی‌دانند توقف کنند نه گمراه و نه کافر می‌شوند چراکه خداوند راهی برای هدایت آنها باز می‌کند.

آیت‌الله محمدی ری‌شهری با بیان اینکه اگر عالمی علم یا حقیقتی را پنهان کند کفر او فرعونی است، عنوان کرد: فرعون و طرفداران او می‌دانستند که حضرت موسی(ع) راست می‌گوید اگر به او ایمان نیاوردند به این علت بود که احساس می‌کردند ضرر خواهند کرد.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در پایان خاطرنشان کرد: یهودیان مکه پیامبر خدا(ص) را همچون فرزندان خود می‌شناختند اما نه مردم عادی که حتی علمای آنها هم به پیامبر(ص) ایمان نیاوردند.

کد خبر 691977

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha