توصیه مدیریتی امیر(ع) به زیردستان

خبرگزاری شبستان: در حكومت و مديريت مسئوليت ‌ها مشترك است و اگر در زيرمجموعه مديريتى چيزى روى دهد، مسئول بالاتر پاسخگو است و نمى‌تواند از خود سلب مسئوليت كند؛ پاسخگو است به مسئول بالاتر از خود، به مردم و به خدا.

به گزارش خبرنگار سرویس اندیشه خبرگزاری شبستان، در کانال تلگرامی مصطفی دلشاد تهرانی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه قرآن و حدیث آمده است:

 

در ساختار توزيع ‌شده قدرت، نه جايى براى مسئوليت‌گريزى در مراتب پايين و ميانى وجود دارد و نه راهى براى مسئوليت‌ ناپذيرى در مراتب بالا و توزيع‌كننده و تفويض‌كننده مسئوليت ‌ها.

 

امام على (ع) در نامه ‌اى به عبدالله بن عبّاس، زمانى كه وى استاندار بصره بود، چنين فرمود: «فَارْبَعْ أَبَا الْعَبَّاسِ، رَحِمَکَ اللّهُ، فِيمَا جَرَى عَلَى لِسَانِکَ وَ يَدِکَ مِنْ خَيْرٍ وَ شَرٍّ، فَإِنَّا شَرِيكَانِ فِي ذلِکَ.» (نهج‌البلاغه، نامۀ ۱۸)

«پس، ابوالعبّاس! خدايت رحمت كناد! در هر نيك و بدى كه از زبان و دستت برآيد، با نرمش و مدارا باش؛ زيرا ما هر دو در آن‌چه بر زبان و دست تو جارى گردد و پيامد آن، با هم شريكيم.»

در حكومت و مديريت مسئوليت ‌ها مشترك است و اگر در زيرمجموعه مديريتى چيزى روى دهد، مسئول بالاتر پاسخگو است و نمى‌تواند از خود سلب مسئوليت كند؛ پاسخگو است به مسئول بالاتر از خود، به مردم و به خدا.

 

آن‌گاه كه پيامبر اكرم (ص) مُعاذ بن جَبَل را به ‌عنوان فرماندار يمن مى‌فرستاد در سفارش و دستورالعملى به وى چنين يادآور شد:  «وَ اعْتَذِرْ إِلَى أَهْلِ عَمَلِکَ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ خَشِيتَ أَنْ يَقَعَ إِلَيْکَ مِنْهُ عَيْبٌ يَعْذَرُونَکَ.»(کتاب الخراج، قاضی ابویوسف، ص ۱۱۸)  «و از رفتار و كردار كارگزارانت در هر مورد كه ممكن است از ناحيه آن به تو عيبى وارد شود، پوزش طلب تا مردم پوزش تو را بپذيرند.»

کد خبر 691419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha