علی محمدی، روانشناس و مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به عوامل اصلی مشکلات خانوادگی شرایط فعلی جامعه ما گفت: جامعه ما در حال حاضر با مشکلات خانوادگی بسیاری مواجه است که عامل نگرانی بسیاری از والدین و مسئولان جامعه می باشد.
وی با بیان اینکه یکی از طرحهایی که دشمنان انقلاب اسلامی از سالها پیش به صورت حساب شده برنامه ریزی کرده اند موضوع تخریب، تضعیف و سست کردن پایههای خانواده در ایران بوده و هست، بیان کرد: خاطرم هست سالها پیش آقای میشل هولباک فرانسوی گفته بود ایران را با جنگ نمی شود شکست داد باید از راه فرهنگی وارد شد و طرحی داد به جای بمب بر سر جوانان ایران دامن های کوتاه بریزند. دقیقا بعد از این طرح موضوع عروسک های باربی و نوشت افزار که همگی مروج فساد، بدحجابی و غیره بودند وارد میدان شد تا رسید به ابزارهای پیشرفته تری مانند ماهواره و اینترنت.
این روانشناس گسترش فرهنگ بی حیایی و فساد در انواع مختلف فیلم های ضد اخلاقی، ترویج فرهنگ جاذبه های جنسی، تحریک خانواده ها در دیدن فیلم های مبتذل را از جمله پیامدهای تهاجم فرهنگی دشمنان در جامعه خواند و افزود: همچنین توطئه دشمنان اسلام از سالها قبل موجب گسترش ارتباط همسران مرد با غیر همسر و همسر زن به صورت دوست دختر و دوست پسر و پایین آمدن سن روابط دختر و پسر، طلاق های زودهنگام و صدها عامل دیگر شد است.
این مشاور خانواده تضعیف معنویت، باورهای دینی، خدامحوری، بی توجهی به نقش اعتقادات در حفظ حریم خانواده را از دیگر پیامدهای تهاجم فرهنگی دشمنان علیه جامعه ما عنوان کرد و گفت: فراگیر نبودن فرهنگ استفاده از مشاوره به ویژه برای خانواده های مذهبی و عدم آشنایی با نقش و اهمیت آن در رفع مشکلات خانوادگی نیز از عواملی است که موجب تخریب بنیان خانواده های جامعه ما شده است.
وی با بیان اینکه اکثر خانوادهها با روش صحیح همسرداری آشنایی ندارند، تصریح کرد: امور تربیتی، مهارت های جدید زندگی، روانشناسی، حقوق همسران و فرزندان، فاصله بین دو نسل و غیره از جمله مشکلات جامعه ما میباشد.
وی بی اعتنایی به والدین همدیگر، اجازه دخالت دیگران در زندگی، بی منطقی، لجبازی و دورنگی، روابط سرد و عاطفی، حرف نزدن با همسر، شکاکیت، دهنبینی، باور و پذیرش بدون تحقیق را از نمونهها و چالش های مهم میان همسران برشمرد.
محمدی اظهار کرد: یکی از مشکلات خانواده اصل و نسل حاضر درگیری ها و تنش ها، اختلاف سلیقه ها، نظرها بین والدین و فرزندان است که پیامدهای آن تضعیف و متزلزل شدن کانون خانواده است.
وی با اشاره به دلایل این مسئله در جامعه اذعان کرد: بالا رفتن سطح تحصیلات دانشگاهی نسل نو نسبت به نسل گذشته و به روز نبودن والدین، از بین رفتن محدودیت و مرزهای فرهنگی، قومی و سنتی، گسترش فرهنگ تنوع طلبی، مدگرایی، تغییر و جابجایی ارزش های مجازی به جای حقیقی را از جمله عوامل چالش های بین والدین و فرزندان عنوان کرد.
نظر شما