پیشنهاد ایران برای گفتگوی منطقه ای فراگیر در خارومیانه همچنان روی میز است

خبرگزاری شبستان: وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما پیشنهاد یک گفتگوی منطقه ای فراگیر در خارومیانه را داده ایم که این پیشنهاد روی میز است.

به گزارش خبرنگار اعزامی شبستان، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پنجاه و چهارمین اجلاس امنیتی مونیخ  با اشاره به مباحثی که در اجلاس گذشته بیان شده بود، گفت: ما سال گذشته در خصوص امنیت خلیج فارس پیشنهاداتی را در این اجلاس مطرح کردیم و صبح شاهد یک نمایش کارتونی بودیم پس بیایید در مورد مسائل مهم تری صحبت کنیم.

 

وی با اشاره به شکست داعش در منطقه خاورمیانه اظهار داشت: شکست داعش به آن معنی نیست که ما از شر تروریسم رها شده ایم.

 

ظریف که جمع سیاست مداران و تحلیل گران و خبرنگاران بین المللی در مهم ترین کنفرانس امنیتی جهانی سخنرانی می کرد با اشاره به حمله شیمیایی شهرها توسط رژیم صدام در سال های دهه ۱۹۸۰ با حمایت های خارجی و همچنین تجاوز های رژیم صهیونیستی به لبنان و فلسطین از حمله صهیونیست ها به سوریه و اراضی این کشور انتقاد کرد.

 

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش ضمن پرداختن به سقوط جنگنده اسرائیلی F-۱۶  توسط پدافند هوایی سوریه اظهار داشت: اسطوره شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی به پایان رسیده است.

 

وی با اشاره به اینکه ایران خواهان تبدیل به هژمونی در منطقه نیست، گفت: ایران خاورمیانه قدرتمند را در حالی می خواهد که باور دارد عصر هژمونی ها تمام شده است.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همین حال برجام را یک بازی با حاصل جمع صفر ندانست و گفت: ما پیشنهاد یک گفتگوی منطقه ای فراگیر در خارومیانه را داده ایم که این پیشنهاد روی میز است.


وزیر خارجه تاکید کرد: اسرائیل به تمام همسایه های خود تجاوز کرده است و هر روز این تجاوزات را از طریق زمین و هوا ادامه می دهد.

 

ظریف تصریح کرد: برای یک منطقه قوی باید تفاوت ها را بپذیریم. پارامتر هایی که ایران آن را معماری کرده ساده اما موثر است ما تفاوت ها را نفی نمی کنیم بلکه آنها را می پذیریم.

 

وی افزود: این طرح اجازه می دهد دولت های کوچک ایفای نقش کنند و از منافع خود دفاع کنند.

 

 وزیر خارجه ایران در بخش پایانی صحبت هایش با اشاره به روند هلسینکی در اروپا که در دهه ۱۹۵۰ منجر به رونق اقتصادی و همکاری های دو و چند جانبه شد، اظهار داشت: با چنین استراتژی در منطقه خاورمیانه می توان ذیل منشور ملل متحد عمل کرد.

 

وی افزود: کشورهای منطقه با خودداری از تهدید یکدیگر، استفاده از نیرو، حل مسالمت آمیز اختلافات ، احترام به تمامیت ارضی ، عدم آسیب پذیر کردن مرزهای یکدیگر و در پایان عدم دخالت در امور داخلی یا حمایت از جریان های داخلی یکدیگر می توانند منطقه ای آرام را در خاورمیانه داشته باشند.

 

ظریف ادامه داد: ما می دانیم که نیاز به اقدامات اعتماد سازی در خلیج فارس داریم، از بازدید های مشترک نظامی تا اعلام رزمایش هایی که همسایگان انجام می دهند، کاهش هزینه های نظامی و اعلام شفاف هزینه های نظامی همگی می تواند به منطقه عاری از تنش کمک کند.

 

وزیر خارجه کشورمان اظهار داشت: سرمایه گذاری مشترک و گردشگری میان کشورهای منطقه در کنار ایجاد یک نیروی متعهد منطقه ای همگی به کاهش معضلات زیست محیطی و تهدید های امنیت هسته ای کمک خواهد کرد و ما می توانیم مسائلی از این دست را ساده تر کنیم.

 

وی افزود: در حال حاضر ما در معرض تشدید اختلافات منطقه ای هستیم که فرزندان و حتی آیندگان ما را نیز تهدید می کند به همین منظور لازم است همتایان من در خلیج فارس با پیوستن به این روند منجر به به واقعیت پیوستن این طرح شوند.

 

کد خبر 690603

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha