مدخل تمدن اسلامي جهان را با اسلام آن گونه كه هست، آشنا می كند

خبرگزاری شبستان: معاون امور بين الملل دانشگاه تقريب مذاهب اسلامی گفت: بعد از جنگ هاي صليبي دنيا فهميد اسلام را در يك هجمه عظيم نمي توان از بين ببرد، زيرا پايداري آن بيشتر مي شود، لذا به دنبال ايجاد شبهه در دين رفتند تا در آن تزلزل ايجاد كنند.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاري شبستان، دكتر منوچهر متكي، معاون امور بين الملل دانشگاه تقريب مذاهب اسلامي پيش از ظهر امروز، يكشنبه، ٢٩ بهمن ماه در سمينار «وحدت، پيش شرط تمدن نوين اسلامي» كه در دانشگاه تقريب مذاهب اسلامي برگزار شد با اشاره به اينكه ديپلمات هاي هندي امروز يكي از اركان حفظ حقوق هاي بين المللي هستند، اظهار کرد: امروز دانشگاه هاي مختلف مي توانند در كنار نقش آفريني رشته هاي فني در خصوص رشته هاي علوم انساني هم موثر باشند.

 

وي ادامه داد: تمدن نوين اسلامي و پيش زمينه آن يعني وحدت، بحثي است كه از چند منظر مورد توجه است، اولين منظر ما موضوع پيشينه تمدن اسلامي است، در اين بررسي گذشته تمدن اسلامي، چگونگي شكل گيري، آثار و نحوه تعامل مسلمان در دوره هاي شكوفايي تمدن اسلامي در مقايسه با ديگران را بررسي مي كنيم.

 

معاون امور بين الملل دانشگاه تقريب مذاهب اسلامي تاكيد كرد: بررسي هاي به دست آمده در متون كتب اسلامي در شناخت تمدن اسلامي كمك مي كند و يك كار علمي است كه در حوزه هاي مختلف بررسي مي شود، اما از منظر ديگر بايد به بعد كاربردي و نگاه امروزي اسلام نگاه كنيم، اينكه امروز ما چرا به تمدن نوين اسلامي بايد بپردازيم يك سوال است.

 

متكي تصریح کرد: بدون شك اذعان توليدكننده هاي گروه تروريستي چون داعش نيز بيان مي كنند كه ماموريت ويژه اين گروه ها اين بود كه اسلام را به شكل ديگري معرفي كنند تا بتوانند اسلام هراسي را به اسلام الصاق كنند، در اين ميان تبليغات گسترده پيرامون اين امر، می تواند چهره مدني و تمدني و مبتني بر شاخص هاي اسلامي و بعد نظري را به دنيا نشان دهد و خط بطلاني بر چهره اشتباهی که از اسلام نمایش داده شده، باشد.

 

معاون امور بين الملل دانشگاه تقريب مذاهب اسلامي تاکید کرد: بعد از جنگ هاي صليبي دنيا فهميد اسلام را در يك هجمه عظيم نمي توان از بين ببرد زيرا پايداري آن بيشتر مي شود و از اين رو، آنها به دنبال ايجاد شبهه در دين رفتند تا در آن تزلزل ايجاد كنند، اما علیرغم همه این تلاش ها و توطئه ها، بعد از ١١سپتامبر در آمريكا و اروپا شاهد هستيم كه تعداد چاپ قرآن و مثنوي رشد 10 برابري داشته و اين نشان مي دهد كه در اين شرايط دين اسلام مدخلي بر ادبيات اسلامي است.

 

متكي بيان كرد: در كنفرانس هاي سالانه «وحدت» كه در تهران برگزار مي شود شعار دوره سي و يكم «وحدت و الزامات ايجاد تمدن نوين اسلامي» بود و در دوره سي ام اين كنفرانس رهبري ايران به ضرورت پرداختن به تمدن نوين اسلامي از سوي رهبران مذهبي پرداختند، در واقع از منظر ما مدخل تمدن اسلامي ارائه يك تصوير از اسلام و پيشينه تمدن اسلامي است.

 

وي در پايان خاطرنشان کرد: مدخل تمدن اسلامي جهان را با اسلام به گونه ای كه هست، آشنا می كند و زمينه سازی غني براي بنيان تمدن سازي در عصر ما محسوب می شود و ابعاد كاربردی دين اسلام را به خوبي نشان می دهد.

کد خبر 690484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha