تمدن نوین اسلامی تبدیل به گفتمان شده است/تاکید کمیسیون ها بر نقد و مناظره

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام دکتر ابوطالبی با بیان اینکه برگزاری این هفته سبب شده است تا تمدن نوین اسلامی در فضای علمی تبدیل به گفتمان شود، گفت: کمیسیون های این هفته با محوریت نقد و مناظره برگزار می شوند.

حجت الاسلام دکتر مهدی ابوطالبی، رئیس دبیرخانه سومین هفته علمی تمدن نوین اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به برنامه کرسی هایی که قرار است در این هفته با حضور پژوهشگران و اندیشمندان برگزار شود، اظهار کرد: در سومین هفته تمدن نوین اسلامی، 6 کرسی برگزار می شود که مراکز آموزشی و پژوهشی نظیر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین، پژوهشگاه آستان قدس رضوی و ... عهده دار برگزاری آنها هستند.

 

وی ادامه داد: این کمیسیون ها در چند موضوع شامل «مبانی تفکر نوین اسلامی»، «سیر تکوینی تمدن نوین اسلامی»، «ظرفیت های موجود برای تمدن سازی»، «آینده پژوهی و تمدن نوین اسلامی»، «مطالعات تمدنی و علم تمدن شناسی»، «آرمان و مولفه های تمدن نوین اسلامی» تشکیل می شود و هر یک از کمیسیون ها در حوزه و موضوع خود بین دو تا چهار نشست علمی یا کرسی ترویجی را برگزار می کند.

 

ابوطالبی با بیان اینکه در سومین هفته تمدن نوین اسلامی تمرکز بر برگزاری بحث های نقدمحور و مناظره محور بوده است، گفت: در سومین هفته تمدن نوین اسلامی، موافقان و مخالفان در قالب کرسی هایی که برگزار می شود به ارائه نظرات خود می پردازند.

 

رئیس دبیرخانه سومین هفته علمی تمدن نوین اسلامی تاکید کرد: منظور از کمیسیون هایی که در این هفته برگزار می شود، این است که هرکدام از موضوعات بر عهده یک مرکز علمی است که در آن مرکز یک شورای عالی وجود دارد. ما سال گذشته فراخوان مقاله داشتیم و کمیسیون مربوطه در آن مرکز علمی کار تدوین و بررسی مقالات را بر عهده دارد.

 

ابوطالبی ادامه داد: دستاوردها و نظراتی که در این کرسی ها مطرح می شود تبدیل به مقاله می شوند و بعضا برخی از آنها در قالب مقاله هم اکنون ارائه شده اند، اگر کرسی ها ترویجی باشند دو نفر ناقد، مقاله ارائه شده را نقد می کنند و نهایتا نظرات و مباحث در نشریه موسسه علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر می شود.

 

وی با بیان اینکه یکی از اهداف این همایش ورود ادبیات تمدن نوین اسلامی به فضای علمی کشور بود، گفت: می خواستیم در این حوزه محققان وارد بحث شوند و تجربه دوساله ما نشان می دهد که در ترویج این مهم در فضای علمی موفق بوده ایم هرچند که بحث تمدن نوین اسلامی لایه های عمومی هم می تواند داشته باشد که عموم جامعه از آن بهره مند شوند.

 

ابوطالبی در پایان خاطرنشان کرد: این هفته سبب شد تا متخصصان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه وارد بحث نظریه پردازی در عرصه تمدن نوین اسلامی شوند و این اهمیت دارد چراکه بحث جدیدی مطرح شده که کمتر در این سطح بدان پرداخته شده است، اما اکنون مراکز مختلف علمی در برگزاری کرسی ها و نشست ها همکاری دارند و با توجه به اینکه امسال مباحث در قالب نقد و نظر در نقاط مختلف کشور مطرح می شود، در نتیجه فضا برای گفتمان سازی مناسب خواهد بود.

 

گفتنی است، سومین هفته علمی تمدن نوین اسلامی از دوم اسفند ماه با برگزاری آیین افتتاحیه آغاز می شود و برنامه های آن به میزبانی نهادها و مراکز علمی پژوهشی تا ۹ اسنفد ماه ادامه دارد.

 

کد خبر 690422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha