به گزارش خبرنگار شبستان، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری صبح امروز در نشست خبری " نمایشگاه آینههای بیزنگار " گفت: قرار است نمایشگاه نقاشی و طراحی از شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافع حرم در حوزه هنری برپا شود. جرقه این اتفاق یکی دو ماه قبل به بهانه یک مجموعه آثار از آرش فروغی، هنرمند خوب شهرستانی زده شد. مجموعه ای که ایشان کار کردند، آثار خوبی است. تصورمان این بود که نمایشگاه را انفرادی بگذاریم اما دیدیم علاقهمندان زیاد هستند و کسانی که در این حوزه کار کردند، زیادند و تمایل به ارایه کار و دیده شدن آثار خود را دارند؛ در نتیجه این اتفاق را وسیع تر دیدیم.
شجاعی طباطبایی ادامه داد: اعلام فراخوان کردیم و فکر نمی کردیم اتفاق خاصی صورت گیرد. پس از 10-15 ساعت از اعلام فراخوان، استقبال زیادی صورت گرفت و هنرمندان زیادی از تهران و شهرستان ها تماس گرفتند و خواستند آثارشان را برای نمایشگاه ارسال کنند. علاوه بر رشته طراحی و نقاشی، نمایشگاهی در حوزه گرافیک و تصویرسازی با مضمون شهدا در سال آینده برگزار می کنیم با توجه به وسعت کار تصمیم گرفتیم، نمایشگاه را در دو قسمت برگزار کنیم. بخش اول که صرفا طراحی و نقاشی است فردا افتتاح می شود. عنوان نمایشگاه را آقای علیرضا قزوه انتخاب کردند. آینههای بی زنگار عنوان نمایشگاه است. شفافیت شهدا مصداق بسیار خوبی برای این واژه است.
وی با بیان اینکه بخشی از آثار نمایشگاه آینههای بی زنگار آرشیوی است و بخشی سفارشی است، عنوان کرد: از برخی شهدا نقاشی هایی دیده بودم که با کیفیت نبودند. از خانواده های آنها درخواست عکس کردیم تا کار درخوری انجام شود؛ بدین ترتیب بخشی از کارهای نمایشگاه سفارشی و بعضی آرشیوی است. در نظر داشتیم به هر کدام از افرادی که سفارش دادیم، مبلغ یا هدیه ای دهیم اما قبول نکردند و گفتند خودمان را مدیون شهدا می دانیم. در نمایشگاه آینههای بی زنگار آثاری از هنرمندانی همچون مصطفی گودرزی، سیدحمید شریفی، حسن روحالامین، مرتضی شهریاری، صابر شیخ رضایی، عباس گنجی، یعقوب عمامهپیچ، علی ذاکری، محمد اسدی جوزانی، محمد اسدی، حسین براتی، حامد براتی، فریبا منوچهری، زهره پهلوانی و طیبه توسلی دیده می شود.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با اشاره به اینکه در نمایشگاه آینههای بی زنگار 4 اثر در اندازه بزرگ وجود دارد، بیان کرد: برخی از عزیزان مانند مرتضی شهریاری با چندین اثر در نمایشگاه شرکت کردند. تکنیک ها در این نمایشگاه مختلف است. 4 اثر بزرگ داریم که برگرفته از 4 کتاب است و آنها را از روایت فتح امانت گرفتیم و مابقی آثار را مستقیما از هنرمندان گرفتیم. برپایی نمایشگاه آینههای بی زنگار همزمان با ایام فاطمیه است. بر این اساس در طراحی فضا سعی شد فضا به گونه ای آراسته شود که نسبتی با ایام فاطمیه داشته باشد. خانواده برخی از شهدا در نمایشگاه حضور پیدا می کنند و آثاری که خلق شده به دست هنرمندان خالق اثر تقدیم به خانواده های شهدا می شود. دیروز دو دیدار با آقای حسنی مسئول سازمان اوج و جناب باقری مسئول ستاد مشترک نیروهای مسلح داشتیم و قرار شد آقای باقری فردا به نمایشگاه تشریف آورند.
شجاعی طباطبایی با بیان اینکه نمایشگاه آینههای بی زنگار فردا افتتاح می شود، گفت: این نمایشگاه تا 14 اسفند از ساعت 9 تا 18 با بیش از 100 اثر در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری برپا است. ما هر چقدر برای شهدا کار کنیم، کم است زیرا مدیون شهدا هستیم. یکی از اهدافی که حوزه هنری دنبال می کند، خلق آثار در رابطه با شهداست. نمایشگاه های پرتره شهدا را به این شکل که قرار است در حوزه هنری برپا شود، نداشتیم و چنین نمایشگاهی برای اولین بار در حوزه برپا می شود. بحثی از زمان ورودم به حوزه هنری مطرح شد و آن این بود که سراغ هم افزایی برویم زیرا برخی کارها به شکل موازی انجام می شد. با روایت فتح تعامل خوبی داشتیم. سال بعد جشنواره مقاومت است و ما هم یک برنامه در مورد چهلمین سال انقلاب داریم که قرار است این کارها تجمیع شود.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری خاطرنشان کرد: در مراسم افتتاحیه آینههای بی زنگار اثر در قطع کوچک به همراه یک بسته معنوی به خانواده شهدا تقدیم می شوند. همه شهدا برای ما ارزشمند هستند. یکی از اهداف حوزه هنری این است که ادای دینی به شهدای بزرگ انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافع حرم داشته باشد. آقای عباس گنجی که آخرین کارشان، برگی از شاهنامه فردوسی در میدان فردوسی است، علاقه مند بودند که در نمایشگاه آینههای بی زنگار مستقیم به کار بپردازند. احتمال دارد از ایشان بخواهیم فردا حضور یابند و در نمایشگاه به طور مستقیم کار انجام دهند.
نظر شما