لزوم ارتقا و تعریف دقیق سلامت معنوی در جامعه

خبرگزاری شبستان: پنجمین همایش ملی سلامت معنوی روز پنجشنبه (۲۶ بهمن) با حضور اندیشمندان و متفکران حوزه دین و پزشکی در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، این همایش با محوریت، آموزش و ارتقای سلامت معنوی اسلامی - نقش دانشگاه و حوزه برگزار شد که مورد استقبال گسترده قرار گرفت.

بیش از 110 مقاله با موضوع هایی از جمله روش شناسی سلامت معنوی، نقش آموزه های دینی در سلامت معنوی، نقش منفی سکولاریسم در سلامت معنوی، معنویت در ازدواج، شاخص ها، چالش ها و راهکارها، سلامت معنوی و آینده های خانواده و سلامت معنوی، رشد و تکامل به دبیرخانه این همایش رسیده است.

مبانی سلامت معنوی، روش شناسی، آموزش و ارتقاء سلامت معنوی در خانواده، ازدواج، همسرداری و فرزندآوری، آموزش سلامت معنوی در دوران کودکی، مهد کودک و نظام آموزش و پرورش، آموزش سلامت معنوی در نظام سلامت و آموزش عالی و نقش مسئولان و مشارکت اجتماعی در سلامت معنوی پنج نشست تخصصی است که در این همایش دو روزه برگزار می شود.

حسن ابوالقاسمی دبیر علمی پنجمین همایش ملی سلامت معنوی در این مراسم با تاکید بر اینکه سلامت معنوی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است گفت: این مصوبه در سال 1392 به تصویب رسید که طی آن دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شدند بر اساس راهبرد برنامه ششم توسعه، آیین نامه هایی مصوب کنند که سلامت معنوی در آن گنجانده شود.

وی بیان داشت: گفت: فرهنگستان علوم پزشکی که در راستای رصد سلامت جامعه به ویزه سلامت معنوی تلاش می کند، این همایش ها را طرح ریزی و برگزار می کند تا بتوانیم از نظرات کارشناسان و اساتید در زمینه سلامت معنوی استفاده کنیم.

ابوالقاسمی عنوان داشت: این همایش به عنوان پنجمین همایش سلامت معنوی در حال برگزاری است که بیش از 110 مقاله با موضوع هایی از جمله روش شناسی سلامت معنوی، نقش آموزه های دینی در سلامت معنوی، نقش منفی سکولاریسم در سلامت معنوی، معنویت در ازدواج، شاخص ها، چالش ها و راهکارها، سلامت معنوی و آینده های خانواده و سلامت معنوی، رشد و تکامل به دبیرخانه این همایش رسیده است.

وی گفت: برای این همایش پنج نشست تخصصی در نظر گرفته شده که امیدواریم بتوانیم به عنوان الگویی برای برگزاری همایش های سلامت معنوی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور باشیم.

دبیر علمی پنجمین همایش ملی سلامت معنوی عنوان داشت: برگزاری این همایش ها باید در قم باشد چرا که وجود حوزه علمیه و مراکز علمی حوزوی دیگر باعث همفکری و ارتقا سلامت معنوی در جامعه خواهد شد.

 

*پزشکان باید الگوی جامعه باشند

حجت الاسلام احمدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این همایش گفت: معنویت در کارها موثر است و نباید به گونه ای باشد که لحظه ای از یاد خداوند غافل شویم.

وی عنوان داشت: پزشکان توجه داشته باشند که کار شما بسیار مهم و اساسی است و نباید ارزش کار خود را با مسائل مادی از بین ببرید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تمامی کارهای خود را با اخلاص انجام دهید و برای رضای خداوند کار کنید، یعنی به گونه ای پیش بروید که معنویت در زندگی شما جاری باشد.

وی تاکید کرد: باید بیمارستان ها و مطب ها اسلامی تر شده و پزشکان به خاطر خداوند خودشان را وقف مردم کنند تا به عنوان الگو برای جامعه مطرح باشند.

 

* کارکرد اصلی انسان در سلامت معنوی بررسی شود/موانع سلامت معنوی باید از بین برود

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مجتبی مصباح یزدی پژوهشگر علوم دینی نیز در پنجمین همایش سلامت معنوی گفت: در مورد سلامت معنوی بارها صحبت شده و امیدواریم بتوانیم در گسترش این موضوع مهم و اساسی در جامعه بکوشیم.

وی با اشاره به راهکاری ارتقا سلامت معنوی گفت: اگر یکی از دستگاه های بدن را خارج کنیم و ببینیم سالم است یا نه، نسبت به کل بدن می سنجیم و زمانی که در بدن است تمامی پارامترهای آن را بررسی می کنیم به دلیل اینکه آن سیستم برای انسان با آن جایگاه خاص است.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: در سلامت معنوی باید کارکرد اساسی انسان بررسی شود و ببینم که به چه دلیل خلق شده و به چه دلیل باید کار خود را ادامه دهد.

دکتر مصباح یزدی بیان داشت: اگر می خواهیم سلامت معنوی را ارتقا کنیم باید در گسترش بینش آنها کوشیده و عادت ها و خلق و خوی اشتباه را باید تغییر داد.

این پژوهشگر حوزوی  ابرازد اشت: باید عوامل و موانع سلامت معنوی را از بین برد و اجازه ندهیم که به سلامت معنوی خدشه ای وارد شود.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: همه کارها در حوزه سلامت معنوی باید با دخالت نیروی انسانی باشد و باید در تربیت و خودسازی آن انسان بکوشیم.

وی بیان داشت: برگزاری این نشست ها کمک می کند تا همگرایی فکری ایجاد شود تا کارهای موازی و یا با اهداف غیر ایجاد نشود و از سوی دیگر باید دانش اولیه ایجاد کرده تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

مصباح یزدی عنوان داشت: سلامت معنوی اسلامی بر اساس مباحث اسلامی است و باید متون با نظارت افراد حوزوی دنبال شود و از نظرات آنها نیز بهره گرفت.

 

*در گسترش سلامت معنوی غفلت کرده ایم/دست یاری به سمت روحانیت دراز می کنیم

دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران هم در این همایش گفت: نمی توانیم از سلامت معنوی غفلت کرد و علم آن در دست روحانیت و مراجع است که باید از آنها استفاده کنیم.

وی عنوان داشت: غرب زودتر از ما به فکر سلامت معنوی افتاده و آنها همواره در راستای این موضوع کوشیدند هر چند که مباحث آنها متفاوت است، اما به این موضوع توجه دارند.

دکتر مرندی عنوان داشت: سلامت معنوی به موضوع چهارم در سازمان بهداشت جهانی به تصویب رسید اما ما غفلت کرده ایم و باید در گسترش آن بکوشیم.

وی ابراز داشت: سال هاست که کشورهای غربی سلامت معنوی را بر اساس آموزه های خود دنبال می کنند و کتاب هایی نوشته اند و اینها از آسیب هایی است که ما را تهدید می کند.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران تصریح کرد: ما در قرون جدید هم از کتب آنها استفاده می کنیم و باید سلامت معنوی در راستای مسائل اسلامی و ایرانی خودمان گسترش یابد.

دکتر مرندی عنوان داشت: در تلاش هستیم این خلا را پر کنیم و ما علاوه بر سلامت جسمی مسئول سلامت معنوی انسان ها هم هستیم که نباید غفلت کنیم.

وی بیان داشت: مطالعات غربی نشان داده که همین مقدار که به سلامت معنوی توجه دارند، منجر به گسترش امید به زندگی و شفا و... شده است.

دکتر مرندی عنوان داشت: سلامت معنوی در توفیق جامعه و همچنین سلامت دنیا و آخرت موثر است و در آن تمامی مسائل عمیق معنوی بیان می شود.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران گفت: توجه به سلامت معنوی موجب نشات و گسترش مباحث دینی و علمی شده و تاثیرگذاری بسیاری در وجود انسان ها خواهد گذاشت.

وی گفت: تاکنون 100 جلسه گذاشته ایم و خدمت مراجع و روحانیت رسیده ایم و امیدواریم که خداوند توفیق دهیم که بتوانیم از نظرات آنها نیز استفاده کنیم.

دکتر مرندی گفت: ما دست یاری به سمت روحانیت و حوزه های علمیه دراز می کنیم و از آنها طلب یاری کرده و امیدواریم که به با همفکری و همکاری هم به نتیجه مطلوب برسیم.

شایان ذکر است پنجمین همایش سلامت معنوی روز جمعه (27 بهمن) نیز در قم دنبال شده و پس از ارائه مقالات به کار خود پایان می دهد.

کد خبر 689985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha