سهم مشارکت جوامع محلی در حفاظت از میراث تاریخی افزایش می‌یابد

خبرگزاری شبستان:معاون میراث فرهنگی کشور بر ضرورت مشارکت جوامع محلی در حفاظت از میراث تاریخی تاکید کرد و گفت: باید در برنامه‌های توسعه کشور مشارکت داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور در نشست یک روزه پایگاه های میراث جهانی و میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه بیش از 90 پایگاه میراثی داریم، اظهار داشت: در دوره ای فعالیت بسیاری از این پایگاه ها متوقف شد اما پس از مدتی توانستیم پایگاه های میراثی را در کشور فعال کنیم و مبارزه می کنیم تا پایگاه ها به ساختار کامل خود و چشم انداز بلندمدت خود برسند و تا سال 97 جریان زیربنایی حل شود.

 

طالبیان با اشاره به اهداف پایگاه های میراثی گفت: شناخت اثر تاریخی و شناخت ارزش های آن دستیابی به اطلاعات مکانی که به وسیله آن با شناخت به تولید علم بپردازد از جمله اهداف پایگاه های میراثی است.

 

طالبیان با بیان اینکه برای رسیدن به اهداف پایگاه های میراثی باید مکان ثابت ایجاد می کردیم، خاطرنشان کرد: وقتی به یک منطقه تاریخی اهمیت می دهیم مردم نیز برای حفاظت از آن کمک و حمایت می کنند.

 

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی با تمام اجزای گردشگری و صنایع دستی و فرهنگ و تاریخ کشورمان عجین شده است، اظهار داشت: برای ایجاد مسیرهای گردشگری باید مسیرهای کهن را بشناسیم و برای آن مطالعات لازم انجام داده باشیم تا بتوانیم به مردم معرفی کنیم بنابراین به یک مکان و پایگاه دایمی نیازمند بودیم که این اطلاعات بررسی و ارزیابی شود.

 

طالبیان با بیان اینکه برنامه های اساسی برای پایگاه های میراثی داریم، اظهار داشت: برای حفاظت از میراث تاریخی باید به سراغ مردم و مسئولان برویم و جامعه محلی را در حفاظت از میراث تاریخی مشارکت دهیم.

 

معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه در حفاظت از میراث تاریخی نمی توانیم به یکپارچگی منظر بی توجه باشیم، اظهار داشت: در حفاظت از پایگاه های تاریخی باید به ساختارهای مختلف در میراث ملموس توجه داشته باشیم و میراث ناملموس نیز در این حوزه بسیار حایز اهمیت است.

 

وی با بیان اینکه پایگاه ها باید به سایر پایگاه ها در سطح استانی و ملی به ارایه خدمات بپردازند، تصریح کرد: در موضوع آموزش، توسعه و ترویج دانش حفاظت از میراث تاریخی باید با هم همکاری داشته باشیم.

 

طالبیان با بیان اینکه مشارکت جوامع محلی در حفاظت از میراث تاریخی بسیار موثر خواهد بود، گفت: باید مشارکت و همکاری جوامع محلی در حفاظت از میراث تاریخی را جلب کنیم.

 

وی با بیان اینکه پایگاه ها می توانند دانشگاه های عملیاتی باشند و در سطح ملی و جهانی خدمات ارایه کنند، گفت: پایگاه های جهانی می توانند به طور مستقیم با مراکز علمی جهانی در ارتباط باشند و محدودیتی در این زمینه نداریم.

 

وی ادامه داد: پایگاه های میراثی محل تولید ایده های نو، کشفیات جدید در علوم مختلف باید باشد و پژواک آن در سطح ملی و جهانی دیده شود.

 

وی با بیان اینکه پایگاه های میراثی باید به سمتی بروند که مرکز جمع آوری اطلاعات دست اول از مجموعه باشند، گفت: میراث فرهنگی باید در برنامه های توسعه ای کشور مشارکت کند و برای رسیدن به این رویکرد باید به همه مسایل آشنا باشیم تا بتوانیم در برنامه های مختلف حضور فعال و موثر داشته باشیم.

 

طالبیان با اشاره به مشارکت برخی نهادهای دولتی در تشکیل پایگاه های میراثی گفت: در استان های گلستان، مازندران، گیلان و سمنان 4 پایگاه برای 15 نقطه ایجاد شده است که منابع طبیعی و محیط زیست مدیران آن را تشکیل می دهند.

 

وی با بیان اینکه باید پایگاه های میراثی را به محل رجوع همه اقشار جامعه نظیر دانشجو، استاد و پژوهشگر تبدیل کنیم، تصریح کرد: فضای مجازی دست ما را در این حوزه باز گذاشته است و باید برنامه مدیریتی به روز داشته باشیم و پایگاه های میراثی نقشه راه داشته باشند و مدیران کارگاه باید این موضوع را پیگیری کند.

 

معاون میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: باید در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، کالبدی و ناملموس گزارشات پایش را مورد توجه قرار دهیم و مستندسازی، مطالعه زیاد و مداخله کم در آثار تاریخی از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی طولانی کردن عمر میراث تاریخی و فرهنگی را اولویت اصلی میراث عنوان کرد و گفت: در معرفی فعالیت ها در حوزه مرمت و حفاظت از میراث تاریخی ضعیف عمل کرده ایم.

 

وی در ادامه با اشاره به برنامه های ویژه پایگاه میراثی در ایام نوروز گفت: تقویم رویدادهای فرهنگی سال، آماده سازی برای جشن آیینی نوروز، حضور مسئولان در پایگاه های میراثی در ایام نوروز و معرفی کارگاه های مرمتی در طول تعطیلات نوروز از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه مسئولان کارگاه ها قرار گیرد.

 

 

کد خبر 689784

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha