به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، احمد عجم، استاندار قزوین، شب گذشته (اول دی) در مراسم افتتامیه هفته پژوهش و نوآوری استان که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزارشد، گفت: تفکر مقدمه پژوهش است و اگر تفکر نباشد نیازها شناخته نخواهد شد و برای ترسیم نقشه راه برای رسیدن به توسعه متوازن در کشور نیز راهکارهای تخصصی در اختیار ما وجود نخواهد داشت.
رییس کارگروه پژوهش، فناوری و نوآوری، با اشاره به اهمیت تحقیق و پژوهش، تصریح کرد: نتیجه پژوهش باید در اختیار مجریان، صنعتگران و کشاورزان و تمامی اقشاری که برای توسعه کشور تلاش میکنند، قرار گیرد.
عجم، با اشاره به ظرفیت های بالای استان، خاطر نشان کرد: تحقیق و پژوهش باید از حوزههای علمیه دانشگاهی فراتر روند و این عرصه را به همه حوزههای اجتماعی تعمیم و حلقههای تکمیلی آن را توسعه دهیم.
وی افزود: پژوهش همواره باید در رفع نیازها و صادرات علم و فناوری مورد توجه قرار گیرد و در یک هفته خاصی محدود نشود و به صورت مستمر از تمام ظرفیت های موجود جامعه در راستای تولید علم و دانش استفاده شود.
عباسعلی درافشانی، معاون پشتیانی و منابع انسانی استانداری قزوین، نیز با اشاره به برنامه های هفته پژوهش این استان، گفت: راه اندازی پایگاه اینترنتی پژوهش، اجرای برنامه های مختلف در دستگاه های اجرایی با موضوع پژوهش و برپایی نمایشگاه محصولات پژوهشی و نوآوری در پارک علم و فناوری را از جمله برنامه های هفته پژوهش است.
دبیر کارگروه پژوهش، فناوری و نوآوری با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی، بازدیدهای علمی و برپایی نمایشگاه پژوهش و نوآوری، اظهار داشت: در این نمایشگاه 87 غرفه بخش های صنعتی، کشاورزی، علم و فناوری و دستگاههای اجرایی محصولات پژوهشی و نوآوری خود را به نمایش گذاشته اند.
در ادامه، فرهاد رهبر، رییس دانشگاه تهران، گفت: تولید علم در ایران با 100 درصد پیشرفت در حال حاضر 11 برابر متوسط دنیاست.
وی اضافه کرد: در طول 15 سال گذشته تولید علم در کشور رشد 65 تا 70 درصدی داشته ولی با این وجود هنوز تولید علم نقش و نمود چندانی در زندگی مردم پیدا نکرده است.
وی با بیان اینکه پژوهش سنگ زیربنای پیشرفت و توسعه هر کشوری است، خاطرنشان کرد: پیشرفت هر کشوری در گرو توسعه علمی آن کشور است و رسیدن به توسعه علمی بدون پژوهش ، تحقیق و تفکر میسر نخواهد شد.
دکتر رهبر، با اشاره به اهمیت آموزش، تصریح کرد: آموزش، اساس پژوهش است بنابراین باید تلاش کنیم محتوای دانش ها به طور کل تغییر کند.
رییس دانشگاه تهران، افزود: محتوای آموزش باید از حفظیات به ابتکار، خلاقیت، تفکر و پژوهش با محوریت نیازهای جامعه تغییر یابد.
دکتر رهبر، با اشاره به اهمیت توجه به الگوی اسلامی، ایرانی، تاکید کرد: این الگو که به طور جدی مورد عنایت و تاکید رهبر معظم انقلاب است، کشور را به رشد و توسعه روز افزون میرساند و باید در عرصههای مهمی از جمله فکر و اندیشه علم و دانش و عرصه زندگی مورد توجه قرار گیرد.
در پایان از برگزیدگان و فعالان برتر حوزه پژوهش استان قزوین تجلیل شد.
پایان پیام
نظر شما