به گزارش خبرگزاری شبستان، اهداف و غایات زندگی سیاسی چیست؟ چگونه و با چه ابزاری میتوان به آن اهداف دست یافت؟ دکتر حسین بشیریه در احیای علوم سیاسی: گفتاری در پیشهی سیاستگری میکوشد توضیح دهد که چرا در سدهی اخیر«علوم سیاسی» از مواجهه با چنین پرسشهایی اجتناب میکند. به باور او، با استیلای اثباتگرایی و رفتارگرایی بر حوزهی مطالعات سیاسی و تأکید بر «توضیح و تبیین» زندگی سیاسی به جای تدبیر و اصلاح و تغییر آن، دانش سیاست رسالت و فایدهی خود را از دست داده است.
در دانشِ اثباتی سیاست جنبههای متنوع زندگی سیاسی به «داده»های عینی و بیروح تقلیل مییابد و علوم سیاسی، بر اثر غفلت از غایات و اهداف و پرهیز از تأمل در راههای نیل به زندگی عادلانه و در شأنِ کرامتِ انسانی، به دانشی بیمعنا و بیثمر بدل شده است. تألیف این کتاب تلاشی در راه احیای سیاست به منزلهی حکمت عملی و دانش تجویزی است.
گفتنی است، حسین بشیریه، نویسنده و جامعهشناس سیاسی، در سال ۱۳۳۲ در همدان به دنیا آمد. مقطع کارشناسی را در رشتهی علوم سیاسی در دانشگاه تهران به اتمام رساند و سپس برای ادامهی تحصیل به انگلستان رفت. در سال ۱۹۷۹ کارشناسیارشد خود را در رشتهی رفتارشناسی سیاسی از دانشگاه اسکس انگلستان دریافت کرد و در سال ۱۹۸۲ در رشتهی تئوری سیاسی از دانشگاه لیورپول دکتری گرفت. وی به مدت بیستوچهار سال مدرس علوم سیاسی در دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود و هماکنون در دانشکدهی علوم سیاسی دانشگاه سیراکیوز نیویورک مشغول به تدریس است. لویاتان با ترجمهٔ وی در بیستمین دورهی کتاب سال (گروه علوم اجتماعی) شایستهی تقدیر شناخته شد.
«احیای علوم سیاسی؛ گفتاری در پیشه سیاستگری»اثر«حسین بشریه» را نشر«نی» را در 160 صفحه چاپ کرده است.
نظر شما