به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ارتش، سردار مهدی فرحی، فرمانده قرارگاه مهارتآموزی سربازان نیروهای مسلح در نشست مشترک با رؤسای دانشگاههای فنی و حرفهای، علمی و کاربردی و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه ثروت عظیم جوانی را باید مدیریت کرد، اظهار داشت: روزانه بیش از هزار نفر از جوانان به عنوان سرباز وارد نیروهای مسلح میشوند که با برنامهریزیهای صورت گرفته در صدد هستیم تا این جوانان بعد از پایان سربازی به مهارت اشتغالپذیر تسلط یابند؛ زیرا امروز بیکاری مشکل بزرگ کشور محسوب میشود.
وی افزود: بر این اساس قرارگاه مهارتآموزی سربازان سه هدف را با ارائه آموزشهای مهارتی به سربازان دنبال میکند که عبارتند از افزایش جذابیت سربازی در جامعه، افزایش نشاط سربازی برای سربازان و مهارت آموزی منجر به اشتغال بعد از سربازی.
سردار فرحی با بیان اینکه مقام معظم رهبری طی 10 سال گذشته 170 تدبیر برای ارتقاء سربازی داشتند، ادامه داد: امروز سختافزارهای دفاعی و استفاده از آنها در نیروهای مسلح با 10 سال پیش فرق کرده است؛ زیرا محور استفاده از تجهیزات دفاعی بر محور فناوری قرار دارد؛ یعنی حتی اسلحههای ساده نیز به لیزر مجهز شدهاند و یا توپخانهها از گلولههای هوشمند استفاده میکنند؛ بنابراین سربازان باید با افزایش مهارت بتوانند از این فناوریهای دفاعی استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه نیروهای مسلح کشورمان سربازمحور هستند، بیان کرد: امروز 50 درصد نیروهای مسلح را سربازان تشکیل میدهند؛ پس اگر سربازان نتوانند از این ابزارها استفاده کنند، میزان بهرهوری در نیروهای مسلح کاهش مییابد.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی سربازان اضافه کرد: کمک به رفع بیکاری در جامعه، مسایل اجتماعی و اشتغال از جمله رسالت بزرگی است که میتوانیم در آنها نقشآفرین باشیم؛ البته به شرط آن که سایر دستگاهها نیز مشارکت داشته باشند؛ زیرا نیروهای مسلح به تنهایی نمیتوانند مشکلات موجود در این حوزهها را رفع کنند.
وی تصریح کرد: برای مهارتآموزی سربازان با 16 وزارتخانه، معاونتهای ریاست جمهوری، نهادهای مستقل تحت نظر رهبری و چهار بانک نیروهای مسلح همکاریهایی داریم که هر یک از این دستگاهها باید نقش خود را در کمک به مهارتآموزی سربازان ایفا کنند؛ در این راستا وزارت علوم به واسطه آن که 50 درصد سربازان از فارغالتحصیلان دانشگاهها هستند، نقش و اهمیت بسیاری در مهارت آموزی سربازان دارد.
سردار فرحی با بیان اینکه باید سربازان غربالگری شوند، تا با توجه به مهارتی که کسب میکنند در یگانهای خود خدمت کنند، افزود: برای این منظور تاکنون 10 پروتکل همکاری میان نیروهای مسلح و دستگاههای مختلف در خصوص مهارتافزایی سربازان به امضا رسیده است.
وی ادامه داد: در همین راستا بر آن هستیم تا پایان بهمنماه پروتکل دیگری را میان ستاد کل نیروهای مسلح و وزرات علوم نهایی کنیم.
وی اضافه کرد: بر این اساس همایش ملی مهارتآموزی کارکنان وظیفه را 19 اردیبهشت 97 در سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع برگزار میکنیم که تا زمان برگزاری این همایش دو نشست دیگر در تاریخهای 30 بهمن و 9 اسفند خواهیم داشت.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی سربازان در ادامه با اشاره به اینکه در تاریخ 9 اسفند از 50 هزار سرباز در سطح کشور آزمون مهارتی اخذ میشود، گفت: طبق برنامهریزیهایی که شده است، بر آن هستیم تا پایان امسال از 200 تا 220 هزار سرباز آزمون مهارتی اخذ کنیم، تا از این تعداد حداقل 100 هزار نفر و برای سال 97 نیز دو برابر این تعداد موفق به دریافت گواهینامه مهارتی شوند؛ البته هدفگذاری این است که سربازان با پایان سربازی بتوانند چهار گواهینامه را اخذ کنند.
وی درباره مشوقهای شرکت در دورههای مهارتآموزی کارکنان وظیفه هم اظهار داشت: دوم شهریور برای 40 مجموعه کشوری و لشکری فراخوانی اعلام کردیم، تا مشوقهای خود را در این زمینه ارسال کنند؛ لذا بعد از این فراخوان 120 پیشنهاد ارسال شد که از این تعداد به 40 مشوق رسیدیم و این مشوقها منتهی به 26 سرفصل نهایی شد.
سردار فرحی عنوان کرد: اکنون این سرفصلها برای تایید خدمت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده معظم کل قوا ارسال شده است؛ البته این مشوقها از جنس کاهش سربازی نیست.
نظر شما