به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري زنجان، پرستو قاسمي گفت: این جام مسین متعلق به دوره صفوي بوده و مزین به کتیبه و نقوش در داخل جام و بدنه آن قلمزنی شده است .
وی ادامه داد: خطوط بکار رفته نسخ و در داخل نقوش هندسی انواع کتیبه با عبارت اسماء جلاله الله ،آیات قرانی (آیه الکرسی وسوره یس )، چهار قل، صلوات کبیر، انواع ادعیه(دعای عکاشه، دعای جوشن کبیر)، تصاویر صور فلکی و مینیاتور در حالت نواختن چنگ و رقص می باشد .
مسئول امور موزه های اداره کل ميراث فرهنگي زنجان بيان كرد: قدمت این جام ارزشمند با توجه به سبک کار و نوع کتیبه ها مربوط به دوره صفوی بوده که در دوره های متاخر (دوره قاجار) کف شکسته آن با قطعه فلزکتیبه دار(حاوی چهار قل ،سوره قدر، آیه الکرسی) دایره ای شکل از جنس برنج وصالی شده است .
این مقام مسوول افزود: این شی تاریخی توسط خانواده مرحوم حاج مهدی بابایی قزوینی از استادکاران مسگری به موزه باستان شناسی زنجان اهداء شده است، قطر دهانه این جام 30 و ارتفاع آن 5/7 سانتیمتر و وزن جام 340/1کیلو گرم می باشد.
قاسمي در خصوص کاربرد جام صفوي اظهار كرد: کاربرد این جام با توجه به نوع کتیبه ها برای استجابت دعا، دفع نیروهای شر بکار می رفته و این شی تا ایام نوروز 97 در بخش اسلامی موزه باستان شناسی در عمارت ذوالفقاری به نمایش در خواهد آمد.
نظر شما