بیش از ۸۰ درصد جوانان ما حداقل عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی هستند

خبرگزاری شبستان: دکتر مکبری معتقد است عقلانی‌ترین رویکرد برای زیست سالم در فضای مجازی ارتقای سواد و مهارت سایبری است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدامیرحسین مکبری، استاد دانشگاه و مشاور پژوهشگاه فضای مجازی امروز در دومین نشست از سلسله‌نشست‌های کتابخوان تخصصی مطالعات فضای مجازی با موضوع معرفی کتاب‌های حوزه مهارت‌‌های مجازی که در کانون اندیشه جوان برگزار شد، گفت: مهمترین راهبرد نظام ما در مواجهه خردمندانه با فضای مجازی ارتقای سطح مهارت و سواد سایبری است. ما باید با چالش ها و تهدیدهای فضای سایبری مواجهه درستی داشته باشیم. در حال حاضر کشورها سند خود را در حوزه فضای سایبری تدوین کردند.

 

دکتر مکبری ادامه داد: زمانی علمای سعودی در مورد فضای سایبری صحبت می کردند و آن را شر مطلق می نامیدند اما در حال حاضر دو سه سالی است که در فضای مجازی سرمایه گذاری کردند و از این حوزه برای اهداف خود استفاده می کنند، سیاست‌های محدودکننده در این فضا میسر نیست. از الزامات ساخت خانه کنار آتشِ‌نشان پیگیری سواد و مهارت های سایبری است. فضای مجازی وارد زندگی شده است و مرزهای ژئوپولوتیکی ما را تحت تاثیر قرار داده است. هر نگاهی که داشته بشایم عقلانی ترین رویکرد برای زیست سالم در فضای مجازی ارتقای سواد و مهارت‌های سایبری است.

 

وی در مورد کتاب حقیقت مجازی و دستینه وب اظهار داشت: کتاب اول به تدوین فضای مجازی، فرصت ها و چالش های آن می پردازد، کتاب دوم یک دستنامه مختصر است که رویکرد آن توانمندسازی افسران جنگ نرم است، رویکرد هر دو کتاب مواجهه خردمندانه با فضای مجازی است. کتاب حقیقت مجازی با بهره گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری به ضرورت مواجهه خردمندانه با فضای مجازی می پردازد و دیدگاه های روانشناسی در این زمینه را تبیین می کند. این کتاب همچنین به فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی می پردازد و به نقش مبلغان مذهبی در ارتقای آگاهی به مردم در زمینه مزایا و معایب فضای مجازی اشاره می کند.

 

مشاور پژوهشگاه فضای مجازی بیان کرد: کتاب حقیقت مجازی همچنین به کلیات فضای مجازی و ویژگی ها گستردگی و تنوع کانال ها می پردازد. در فصل سوم به اطلاعات کلیدی فضای مجازی اشاره شده است. همچنین ابزارها و انجمن های گفتگو و بازی های رایانه ای و رسانه های اجتماعی به تفکیک در این کتاب معرفی شده است. در فصل چهارم نیز به آسیب ها و تهدیدهای فضای مجازی پرداخته شده است.

 

وی تصریح کرد: چهارچوب مفهومی یونسکو از چند سال پیش تدوین شد که ترکیبی از سواد رسانه ای و سواد اطلاعاتی است. شاعر این سند این است که انتقادی فکر کن و خردمندانه کلیک کن. اهمیت مهارت های مجازی در این است که زندگی سالم و ارزشمند وابسته به مهارت های اطلاعاتی و رسانه ای هست. بیش از 80 درصد جوانان ما عضو یکی از شبکه های اجتماعی هستند و 150 ساعت در ماه را صرف شبکه های اجتماعی می کنند.امروزه سواد اطلاعاتی به یکی از مهارت های اصلی تبدیل شده است.

 

دکتر مکبری با اشاره به کتاب دستینه وب عنوان کرد: هدف این کتاب توانمندسازی افسران جنگ نرم و فعالان جبهه فکری و فرهنگی جامعه است. این کتاب که قالب مهارتی و خودیاری دراد در سال 91 تدوین شد. کشور ما با 4 دهه با تصویرسازی منفی توسط رقبای خود مواجه است و شاید طولانی ترین و بزرگترین جنگ نرم را در تاریخ علوم سیاسی جهان تجربه کرده است. جنگ نرم طولانی بر جهانیان اثر گذاشته و تصویر ناروا و نادرستی از ما در افکار عمومی جهان ایجاد کرده است. باید با این جنگ نرم مقابله کنیم. هدف کتاب دستینه وب آشنایی جوانان با جنگ نرم و فضای مجازی است.

 

 

 

کد خبر 689500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha