بودجه مساجد نباید از دولت و نهادهای حاکمیتی تامین شود

خبرگزاری شبستان: یک عضو شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم بررسی نحوه تخصیص بودجه نهادهای مذهبی در این شورا در سال‌های گذشته تاکید کرد و گفت: بودجه مساجد نباید از دولت و نهادهای حاکمیتی تامین شود.

خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، اخیرا در شورای اسلامی شهر تهران وضعیت بودجه فرهنگی و اجتماعی شهرداری در لایحه پیشنهادی سال ۱۳۹۷ مورد بررسی قرار گرفت.

 

در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ شهرداری تهران، سهم حوزه فرهنگی و اجتماعی که  مساجد را هم شامل می‌شود، کاهش یافته است به گونه‌ای که محمد جواد حق شناس؛ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با انتقاد از کاهش میزان این بودجه گفته است که شهرداری تهران باید در لایحه پیشنهادی خود، توجه ویژه‌ای به حوزه فرهنگی و اجتماعی داشته باشد.

 

در همین زمینه مجتبی شاکری؛ عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گویی نسبت به کاهش بودجه مساجد در شهرداری انتقاد کرد.

 

 اما الهام فخاری در گفت‌وگو با خبرنگار ما در رابطه با کاهش بودجه نهادهای مذهبی توسط شهرداری در سال ۱۳۹۷، گفت: مساجد، نهادهایی مردمی محسوب می‌شوند، به همین جهت معتقديم که آن‌ها باید بودجه‌شان از دستگاه‌های حاکميتي و دولتی به دور باشد، زیرا  در این صورت کارکرد مستقل‌شان حفظ می‌شود.

 

وی افزود: نهاد مساجد باید بیش از آنکه که به شهرداری متعلق و وابسته باشد، به مردم و حوزه‌های علمیه مرتبط شود و ما آن را به عنوان مزیت و قوت حوزه‌های علمیه می‌دانیم و در تاریخ هم دیده شده است که استقلال حوزه‌ها و عدم وابستگی آن‌ها به نهاد حاکمیت کمک کرده است که  مساجد تسهیل‌گر، مرجع، پایگاه و پناه اجتماعی برای مردم باشند، بنابراین نباید مساجد و اماکن مذهبی بودجه‌شان از دولت‌ها و شهرداری تامین شود، به همین جهت این موضوع  در شورای اسلامی شهر تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، افزود: باید بررسی شود، تا بودجه‌ای که در سال‌های گذشته برای نهادهای مذهبی همچون مساجد در نظر گرفته می‌شد، آیا واقعا در راستای هدف و ردیف تعریف شده هزینه شده یا به نام مساجد در بخش‌های دیگر صرف شده است، این بررسی می‌تواند در دقت، شفافیت و هدفمندتر شدن تنظیم بودجه ما را کمک کند.

 

فخاری در رابطه با اختصاص بودجه‌های بسیار با هزینه‌های بالا برای ساخت مسجد و فعالیت‌های مذهبی اما صرف آن‌ها در کارهای دیگر، خاطر نشان کرد: چنین اطلاعاتی باید مبتنی بر اطلاعات دقیق حقوقی باشد و مسیر پیگیری آن مشخص  شود، از طرفی این گونه موارد باید از نهادهای قضایی پیگیری شود و صحت و سقم آن روشن شود.

 

وی ادامه داد: در مواردی مشکل در نحوه هزینه کرد و انطباق هزینه‌ها با حوزه‌های پیش‌بینی شده است، یعنی همان طور که اشاره شد، ممکن است به نام مسجد و ترویج فعالیت‌های مذهبی، بودجه‌ای برای کارهای دیگر صرف شده باشد.

 

این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، خاطر نشان کرد: نظارت بر بودجه به اندازه تنظیم بودجه مهم است و باید با ساز و کار دقیقی نسبت به جزئیات تخصیص آن شود، در گذشته رویکردی کلی در این زمینه وجود نداشت و یکی از تغییراتی که در آینده به آن اهتمام داریم، توجه به ساز و کارهای نظارتی بر بودجه و به روزرسانی آن است، به این معنا که هر کدام در مسیر مشخص خود و با سنجش کارآرایی و اثربخشی آن باید مورد توجه قرار گیرد.

 

فخاری، کاهش بودجه‌های فرهنگی و اجتماعی را به صلاح ندانست و گفت: کم کردن بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی در دستور کار شورای شهر نیست، زیرا که باید نسبت به عدالت شهری نسبت به گروههای سنی متفاوت، دوستی و سازگاری با طبیعت و سبک‌های زندگی پیش‌بینی‌های لازم انجام شود و بودجه آن در ردیف‌های مشخصی در نظر گرفته شود.

 

 

 

کد خبر 689350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha