به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی به همت سازمان اوقاف و امور خیریه بعدازظهر امروز (۲۳بهمنماه) در ساختمان مهر سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در ابتداء این مراسم محمد حسین محمدزاده مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با بیان این مطلب که راهاندازی شبکه رادیویی قرآن به مثابه انقلابی دیگر بود، گفت: همانطور که میدانید 22 بهمن سال 57 به یومالله تعبیر شده است؛ یوم یعنی ساعاتی از شبانهروز که خورشید تلالو دارد اما برای این کلمه در قرآن کریم بیش از 11 معنا تعبیر شده و مهمترین معنای یوم اعطای نعمت ویژه الهی به بندگان است.
وی ادامه داد: ما در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی همزمان با 22 بهمن سال 62 شاهد احیای دوباره یومالله سال 57 بودیم و رادیوی مبارک قرآن در این روز تاسیس شد. در واقع سالروز تاسیس رادیو قرآن سالروز رنگ گرفتن دوباره یومالله 22 بهمن و متجلی شدن نور قرآن با تاسیس این شبکه رادیویی است.
مدیر شبکه رادیویی قرآن و معارف سیما با اشاره به دیگر دستاوردهای رسانه ملی گفت: در سال 1370 به توصیه مقام معظم رهبری با هدف نظاممندسازی آثار نغمات قرآنی شامل تواشیح، ابتهالات و قرائتها در رسانه ملی شورای عالی قرآن تاسیس شد.
محمدزاده ابراز داشت: در سال 1377 شاهد تاسیس رادیو معارف با هدف تبیین و نشر معارف اسلامی بودیم. گفتنی است پایان دهه 70 مصادف با راهاندازی شبکه قرآن و معارف سیما شد و دستاوردهای عملی رسانه ملی در حوزه قرآن به همین میزان متوقف نشده و در سال 1387 رادیو معارف انگلیسی به نام ندای اسلام تاسیس شد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه درباره ارتباط قرآن کریم و انقلاب اسلامی ایران اظهار کرد: انقلاب اسلامی کار خودش را با شعار حاکمیت قرآنی آغاز کرد.
وی افزود: امیدوارم مسیر قرآنی را در راستای شعار قرآنی حاکمیت فرهنگ قرانی با سرعت طی کنیم.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه در این نشست تعدادی از دستگاههای برجسته قرآنی کشور درباره عملکرد چهار دهه خود در زمینه قرآن گزارشی ارائه میدهند، تصریح کرد: امیدوارم این نشست منشاء و آغازی برای حرکتهای جدیتر در امور قرآنی باشد و بتوانیم بهصورت شفاف عملکرد قرآنی دستگاهها را مرور کنیم.
مسیبزاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش وپرورش در ادامه این نشست تصریح کرد: بخشی از پیرامون فعالیتهای ما در مدارس در قالب کتب و تدریس معلمان در ساعات درسی مربوط به امور دینی است که معلمان ما نیز در ساعات آموزشی خود به این مهم اهتمام میورزند. از سوی دیگر بخشی از فعالیتهای دینی ما در بخش پرورشی پیگیری میشود.
مصیبزاده با بیان اینکه بیش از پنج هزار نفر از معلمانی که جذب آموزش و پرورش شدهاند از دستاوردهای انقلاب اسلامی بودهاند، تصریح کرد: در اصل بخش عمدهای از معلمانی که در شاخههای دینی تدریس میکنند از میان دانشآموزان قرآنی بوده که بر اساس آمار از میان هر 10 هزار مدرسه، 10 دانش آموزشی قرآنی داشتهایم.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات ما در مدارس علاوه بر تدریس و کلاسهای پرورشی برپایی مسابقات قرآن، عترت و نماز است که در این خصوص فرهنگسازی خوبی نیز انجام شده است که از این میان میتوان به طرح حفظ قرآن کریم در بخشی از آیات قران و یا آیات مربوط به سنین نوجوانان اشاره کرد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش وپرورش ابراز داشت: یکی از اقدامات ما در آموزش و پرورش ایجاد کانونهای قرآن به عنوان شبکه قرآنی فعالیتهای قرآنی است که میتوان آن را یکی از مهمترین دستاوردهای قرآنی به شمار آورد.
در ادامه حسین اسدی مدیر اجرایی مسابقات قرآن حوزههای علمیه جهان اسلام با اشاره به دستاوردهای چهل ساله حوزههای علمیه در تبیین و نشر قرآن کریم گفت: حوزویان تنها به تولید علم نمیپرداختند بلکه خودشان نیز در خط مقدم عمل به آیات الهی قرار داشتند، از همین رو است که شهدای روحانی و طلاب ما در هشت سال جنگ تحمیلی بیش از همه اصناف است.
اسدی عنوان کرد: تاثیرات و تحولات حوزههای علمیه طی گذشت 40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست و امروز شاهد رشد کمی و افزایش طلاب علوم دینی در شهرهای مختلف نسبت به قبل از انقلاب اسلامی هستیم. یکی از نمونههای دستاوردهای حوزههای علمیه که موجب ارتقای علمی طلاب شده است تاسیس موسسه جامعه المصطفی العالمیه است که ضمن تربیت طلاب در حوزههای قرآنی در بیش از 100 کشور مسلمان و غیر مسلمان جهان فعالیت دارد. همچنین در حوزه منابع انسانی و پرورش طلاب قرآنی شاهد جریانسازیهای بسیاری بودهایم.
مدیر اجرایی مسابقات قرآن حوزههای علمیه جهان اسلام افزود: امروز حوزههای علمیه در تشکیل کرسیهای تفسیر قرآن پیشگام است و بیش از 400 کرسی تفسیر قرآن با رویکرد ترتیلی و موضوعی برگزار میشود که نمونهای از آن برگزاری کرسی ترتیل آیتالله جوادی آملی است.
در پایان این مراسم با حضور حجتالاسلام محمدی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه از دستگاههای برگزیده و نفرات برتر در مسابقات قرآنی تجلیل به عمل آمد.
نظر شما