به گزارش خبرنگار شبستان، سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی ناجا امروز در نشست خبری در خصوص قرارداد میلیاردی ناجا با شهرداری تهران گفت: پلیس از شکایت خود صرف نظر و آن را پس گرفته است.
وی با اشاره به طرح ترافیک جدید در تهران بیان کرد: هر تصمیمگیری در خصوص طرح ترافیک و یا مسایل ترافیکی شهر در شورای ترافیک شهرداری تهران که در واقع شهردار تهران رییس آن است،مطرح می شود و پلیس راهور ناجا هم یکی از اعضای این شورا است و طبیعتا نظرات تخصصی آنها هم مورد توجه قرار می گیرد.
سردار منتظرالمهدی در ادامه افزود: این طرح در ابتدا دارای مشکلات و ایراداتی بود که با چند الزامی که پلیس راهنمایی و رانندگی مشخص کرده بود، این الزامات لحاظ شد و پلیس هم نظر موافق با این حوزه داشت.
وی گفت: یکی از نکات مهم این است که پلیس بر سر سلامت مردم مماشات نمیکنند و نکته ای که در این مسئله حایز اهمیت بود این بود که اجرای این طرح نباید سلامت مردم را به مخاطره بیندازد.یکی از این سه الزامات این بود که آلودگی افزایش نیابد، دوم اینکه ترافیک بیشتر نشود و سوم اینکه فشار مضاعف بر مردم وارد نشود.
معاون اجتماعی ناجا با اشاره به پولی شدن طرح زوج و فرد تصریح کرد: پلیس با این طرح موافقت نکرد و تصویب هم نشد. تصمیمات اتخاذشده در آنجا با کاهش حدود 12 درصدی ورود به طرح ترافیک بود. نکته بعدی در خصوص میزان دریافت هزینه برای طرح ترافیک بود که اساسا پلیس هیچ دخل و تصرفی بر این وجوهات ندارد. این وجوهات صرفا در شورای شهر تهران می بایست مطرح و تصویب شود.
وی در ادامه گفت: پیشنهادات و توصیه هایی در طرح جدید ترافیک وجود داشت، اینکه بر اساس پیک زمان ورود و نوع خودروها میزان این هزینه ها مشخص می شود و طبیعتا لازمه اش این است که هم در مبادی ورودی و هم در مبادی خروجی دوربین نصب شود. پلیس تا زمانی که این دوربین ها نصب نشود و در یک چرخه امتحان قرار نگیرد، اجرای آن طرح را نخواهد پذیرفت لذا شهرداری قول نصب کردن این دوربین ها را داده است.
سردار منتظرالمهدی با اشاره به مخدوش کردن پلاک های خودرو تصریح کرد: مخدوش کردن پلاک خودرو تخلف نیست بلکه جرم است و قانونگذار برای آن شش ماه تا یک سال حبس تعزیری در نظر گرفته است که اساسا آن هم تبدیل به جریمه نقدی میشود.از ابتدای سال تاکنون در تهران برای99 هزار و 556 خودرو که دارای فقدان پلاک بودند یا پلاک خود را مخدوش کرده بودند و یا پلاک هایشان غیرمجاز بود اعمال قانون شدند، از این میزان نیز حدود 231 مورد به دادگاه ارجاع داده شدند.
معاون اجتماعی ناجا در خصوص میزان جرایم و اینکه گفته می شود پلیس بر اساس اعداد و ارقامی که مشخص شده است باید جریمه کند تا بودجه اش تامین شود، گفت: اساسا به این نوع درآمدها می گویند درآمد هزینه ها، در سال 89 بر اساس ماده 23 قانون،کلیه هزینه های حاصل از جرایم می بایست به چرخه مستقیم حمل و نقل قرار بگیرد. بر همین اساس قانونگذار ماده ای را تصویب کرد که 60 درصد از درآمد حاصل از جرایم به شهرداری ها و راهداری ها واریز شود. 20 درصد به صندوق دیات، 15 درصد به پلیس راهنمایی و رانندگی و پنج درصد هم به حوزه فرهنگسازی ترافیک واریز شود؛ این 15 درصد و 60 درصد صرفا می بایست در حوزه حمل و نقل هزینه شود. پس وجوهات مستقیما به حساب دولت واریز می شود ولی سوال دیگری مطرح است که آیا اگر جریمه نشوند بودجه این حوزه ها از کجا تامین می شود، پاسخ این است ،این بودجه درآمد هزینه است، اگر درآمدی باشد هزینه می شود، اگر نباشد از بودجه کل سازمان کسر نمی شود، چون بودجه سازمان مشخص است لذا این بودجه مضاعف بر آن است این ابهام باید از بین برود. آرزوی دیرینه پلیس این است که روزی فرا رسد که پلیس حتی یک نفر را هم جریمه نکند و همه در آرامش کامل و قانونمندی بتوانند رانندگی کنند.
وی با اشاره به سهم دستگاه ها در تصادفات جاده ای اظهار کرد: تبصره 3 قانون راهنمایی و رانندگی ماده 14 عنوان می کند، پلیس می بایست علاوه بر راننده اگر دستگاه های دیگری هم سهمی در تصادفات دارند باید اعلام کنند که این مسئله در هر ثانیه ای که ایجاد می شود پلیس آن میزان را مشخص و اعلام می کند اما در مجموع سهم سازمان ها غیر از خود فرد یعنی سازمان هایی مانند راهداری، خودروسازان و خدمات عمومی جاده ای هستند که باید سهمشان مشخص شود. آنچه مسلم است ،بیشترین سهم در تصادفات و جانباختگان به خود رانندگان و بی احتیاطی و بی موالاتی آتها برمی گردد و بخش دیگر هم به خودروسازان و راهسازی مرتبط می باشد.
وی در ادامه افزود: من همین جا شهادت می دهم که هم خودروسازان و هم راهداری و هم خدمات عمومی جاده ای در حال تلاش هستند که این مهم به نحو احسن انجام شود و روز به روز هم شاهد بهتر شدن این وضعیت هستیم مثلا در خودروسازان گفته می شود که استانداردهای اروپا باید رعایت شود. 120 استاندارد در اروپا برای خودروسازان در نظر گرفته شده است که باید آنها را لحاظ کنند. در حال حاضر برای خودروسازان ما حدود 51 استاندارد لحاظ می شود، این به این معنا نیست که ما هم باید 120 استاندارد را رعایت کنیم چون شرایط و مسایل دیگر ما با آنها متفاوت است اما هرچه استانداردها بیشتر لحاظ شود تصادفات ما بیشتر کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: ما در حال حاضر حدود پنج هزار و 200 نقطه حادثه خیز در جاده ها داریم. این رقم یک زمانی هشت هزار نقطه بود ولی اکنون به پنج هزار و 200 نقطه حادثه خیز کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه 50 درصد جان باختگان بعد از تصادف جان خود را از دست می دهند، اظهار کرد: علیرغم افزایش خودروها و سفر ها ولی تلفات جاده ای ما نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی با اشاره به راهپیمایی 22 بهمن خاطرنشان کرد: ما در راهپیمایی 22 بهمن در سراسر کشور به لطف خداوند و اشراف اطلاعاتی همه دستگاه ها در قبل، حین و بعد از مراسم هیچ مشکل امنیتی نداشتیم که این هم از برکات انقلاب اسلامی و لبیک مردم به ندای مقام معظم رهبری بوده است.
معاون اجتماعی ناجا در خصوص مراکز راهگشا(تعویض پلاک خودرو) اظهار کرد: شایعه هیچ وقت از بین نمی رود و این مسئله یک اصل روانشناسی است. در خصوص این مسئله که هزینه تعویض پلاک خودروها به جیب مسئولان ناجا می رود باید گفت این یک دروغ محض است، این هزینه مستقیم به حساب دولت وارد می شود.
وی ادامه داد: زمانی که ما اعلام می کردیم ،ضرورتی بر مراجعه مجدد به دفترخانه ها برای ثبت پلاک خودروها نیست این شایعات هم در همان زمان منتشر شد، پنج نفر از این افراد توسط پلیس امنیت شناسایی و تحویل مراجع قضایی شدند. آنها به اشتباه خودشان اعتراف کردند و در حال حاضر با ضمانت و کفالت آزاد هستند. متاسفانه این افرادی هم که دستگیر شدند از کارکنان خود همین دفترخانهها بودند.
سردار منتظرالمهدی در خصوص هک سایت ها نیز خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ شکایتی در این خصوص به پلیس ارجاع داده نشده و اقدامی هم صورت نگرفته است. IP افرادی که این سایت ها را هک کردند، انگلیس بود که وزارت فناوری و اطلاعات پیگیر این مسئله می باشد.
وی با بیان اینکه 74 درصد از جرایم سایبری که به پلیس فتا ارجاع داده می شود،کشف می شود افزود: در خصوص بسیاری از این جرایم شکایتی نمی شود ولی ضرورت دارد که کاربران تحت آموزش های لازم قرار بگیرند و ابتکار دانش و سواد رسانه ای در حوزه فضای مجازی برای همگان واضح و ضروری است. اگر در آینده کاربران فاقد این سواد رسانه ای باشند احتمال آسیب های زیادتری وجود دارد لذا هنوز هم بیشترین آسیبها در فضای مجازی مربوط به کلاهبرداری مالی است.
وی با اشاره به شناسایی و دستگیری سه عامل اصلی شهادت سه مامور مبارزه با مواد مخدر ناجا در شرق کشور بیان کرد: چندی پیش سه نفر از ماموران پلیس در خاش به شهادت رسیدند و اینها توسط تکاوران پلیس دستگیر شدند. این سه نفر از عناصر اصلی قاچاق مواد مخدر و دارای سوابق شرارت و ایجاد ناامنی در شرق کشور بودند.
سخنگوی ناجا گفت: در پی مبارزه بی امان همکاران ما در پلیس مبارزه با مواد مخدر از ابتدای سال تاکنون 645 تن انواع مواد مخدر کشف شده که 78 درصد آن در استانهای شرقی کشف شده است.
وی با بیان اینکه80 درصد از جانباختگان تصادفات در شهرها به عابران پیاده و موتورسواران اختصاص دارد افزود:موتورسواران 25 درصد کل جانباختگان کشور را به خود اختصاص دادند.
نظر شما