ادامه تلاطم های بازار ارز

خبرگزاری شبستان: بازار ارز بیش از یک ماه است که دچار نوساناتی شده و این نوسانات تمام معادلات تجاری دولت، فعالان اقتصادی و مردم را به هم ریخته است.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، بازار ارز بیش از یک ماه است که تمام معادلات دولت دوازدهم به منظور کنترل تورم را به هم ریخته اما این در حالی است که برخی همواره تاکید دارند دولت از این نوسانات و افزایش چشم گیر قیمت ارز منفعت می برد.

 

در واکنش به این نظریه حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان هفته گذشته در نشست خبری خود با رسانه های داخلی و خارجی گفت: در رابطه با مسئله ارز هم طبق سوالی که شما مطرح کردید و هم چیزی که ما گفتیم باید به تعادل برسد. اگر نرخ ارز امروز بالاتر از هفته‌های پیش است دلایل تجاری و اقتصادی ندارد. در تجارت و در تامین ارز، تراز مخارج ارزی‌مان مثبت است و این افزایش دلایل اقتصادی هم نمی‌تواند داشته باشد.

 

رییس‌جمهور تاکید کرد: این که می‌گویند دولت ارز را گران کرده تا کسری بودجه را جبران کند درست نیست. امسال همان بودجه‌ای که ابتدای سال تصویب کرده بودیم، به خوبی در این ده ماه جواب داده است.

 

وی با بیان اینکه آینده ما از امروز حتما بهتر خواهد بود، افزود: در گذشته درآمد ارزی ما همان در آمد نفتی بود اما امروز ما فاینانس ۳۰ میلیارد دلاری داریم و اکنون برای همه این ارقام ۱۲ و ۱۳ میلیاردی تصمیم‌گیری می‌شود. شرایط آینده ما شرایط بهتری است.، تصمیماتی در زمینه ثبات نرخ ارز اتخاذ شده که رئیس بانک مرکزی اعلام کرده و می‌کند.

 

روحانی تصریح کرد: توصیه من به مردم این است که دارایی و مایملک خود را در این مسیر پر ریسک سرمایه گذاری نکنند چرا که مسیرهای خیلی بهتری از سرمایه‌گذاری در حوزه ارز وجود دارد.

 

به گزارش شبستان، این در حالی است که در آخرین خبرها از بازار ارز قیمت دلار قابل کنترل بوده و پوند و یورو همچنان در حال افزایش هستند.

 

بررسی بازار ارز نشان می‌دهد که یورو و پوند که از ارزهای رایج در بازار هستند، همچنان به روند صعودی‌شان ادامه می‌دهند. این روزها به غیر از دلار که دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شده و نوسانات غیر قابل پیش‌بینی پیدا کرده است،سایر ارزها مثل یورو و پوند هم با افزایش قیمت محسوسی در بازار روبرو شده اند؛ دو ارزی که پس از دلار بیشترین اهمیت را دارند به ویژه یورو که بخش زیادی معاملات تجاری با این ارز انجام می‌شود و مطمئنا نرخ آن برای بازرگانان حائز اهمیت است.

 

یورو در ابتدای هفته گذشته نرخ خود را با حدود ۵۸۰۰ تومان شروع کرد و در میانه های هفته به ۶۰۰۰ تومان نزدیک شد و در نهایت در ابتدای این هفته از مرز ۶۰۰۰ تومان عبور کرد تا طی یک هفته بیش از ۲۰۰ تومان افزایش قیمت پیدا کرده باشد. پوند انگلستان هم که گرانترین ارز در بازار به حساب می‌آید در ابتدای هفته گذشته با نرخ حدود ۴۷۰۰ تومان معامله شد و در ابتدای این هفته به بیش از ۴۸۰۰ تومان رسید. بررسی روند قیمت پوند و یورو نشان می‌دهد که طی یک ماه اخیر شیب سرعت افزایش قیمت آن‌ها سریع‌تر از دلار بوده است.

 

گفتنی است، تاثیر منفی اصلی این نوسانات بازار ارز بر فعالیت اقتصادی تجار کشور بوده است و در همین رابطه مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت معتقد است که شوک‌های ناگهانی ارز بعضاً آثار معکوس و متناقض بر رفتار تجار و بازرگانان خواهد داشت.

 

فرهاد نوری در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سئوالی درباره تاثیر افزایش ناگهانی نرخ ارز در حجم صادرات ماه‌های اخیر گفت: مقایسه روند نرخ ارز آزاد و صادرات غیرنفتی کشور در دوره ۹۵-۱۳۸۶ بیانگر آن است که همبستگی مثبت و بالایی میان صادرات و نرخ ارز وجود دارد. با ضریب همبستگی ۸۱ درصد و افزایش نرخ ارز معمولا با افزایش صادرات همراه است، با این وجود برای سال‌هایی که نرخ ارز شوک ناگهانی را تجربه کرده این ارتباط معکوس بوده است.

 

وی افزود: برای نمونه در سال ۱۳۹۱ که نرخ ارز به طور ناگهانی بیش از ۹۰ درصد افزایش یافت صادرات حتی با کاهش رشد منفی پنج درصدی همراه شد.

 

مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت همچنین اظهار کرد :بخش قابل توجهی از این موضوع به افزایش هزینه‌های ناشی از واردات در بازه زمانی کوتاه‌مدت مربوط می‌شود. بنابراین اگرچه صادرات نسبت به تغییرات نرخ ارز معمولاً عکس‌العمل‌های مشخصی نشان می‌دهد اما این عکس‌العمل‌ها عمدتاً بر اساس تغییرات معین و قابل پیش‌بینی نرخ ارز حاصل می‌شود و شوک‌های ناگهانی ارز بعضاً آثار معکوس و متناقض بر رفتار تجار و بازرگانان خواهد داشت.

کد خبر 689154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha