خبرگزاری شبستان_ خراسان جنوبی؛ نوه در کنار پدربزرگ خود نشسته و از او می خواهد که قصه گذشته زندگی خود را برای او بازگو کند، انگار «محمد» هر شب با داستان های واقعی پدربزرگ خوابش می برد. پسرم تو آن روزها را یادت نمی آید، در واقع پدر تو هم خیلی به یاد ندارد، روزهایی که از گرسنگی مجبور بودیم برخی گیاهان را خشک و همراه گندم و جو آسیاب کنیم تا آرد شود و چند وعده ای را نان داشته باشیم.
ماموران شاهنشاهی وقتی برای گرفتن خراج به روستا می آمدند به گرسنگی مردم نگاه نمی کردند، هر چه بود با خود می بردند، یک روز یکی از این ماموران وارد روستا شد و یک گوسفند را از یکی از اهالی برداشت و برد، هیچ کس حق و جرات اعتراض به او را نداشت.
اما امروز من و تو در کنار همدیگر در روستا در جشن چهل سالگی انقلابی شرکت کردیم که برای ما مرزنشینان بهشت است، ما را از جهنم به سوی بهشت آورد، الان تو در ناز نعمت هستی، باید خداوند را بابت این همه نعمتی که به ما داده شکر گذار باشی.
جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران روز گذشته (۲۰ بهمن) در روستای مرزی لانو با حضور مردم منطقه درح و با شرکت جمعی از مسئولان برگزار شد، جشنی با برنامه های بسیار متنوع و زیبا که با اقامه نماز جمعه همراه بود. اجرای تئاتر، سرودخوانی توسط جوانان و نوجوانان روستا، دکلمه خوانی، بیان شعر طنز توسط آذری شاعر طنزپرداز خراسان جنوبی، اجرای مسابقه طناب کشی بین مردم روستاها، قرعه کشی و اهدای جوایز به تعدادی از مردم، پیاده روی خانوادگی و پخت و توزیع آش و مسابقه طبخ غذای محلی از جمله برنامه های این جشن در روستای مرزی لانو بود.
پرچم های زیبا و سه زنگ کشور عزیزمان در دست مردم و به ویژه نوجوانان و نونهالان طراوت خاصی به مراسم بخشیده بود. پرچم هایی که با افتخار در بین مردم برافراشته شده بودند و سرود وطن سر می دادند.
مردم مرزنشین روستاهای بخش «لانو» سربیشه چندین سال است که بدور از تشریفات و بدون کمک گرفتن از دولت، به صورت مردمی و خودجوش با کمک جوانان بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد سالگرد انقلاب را جشن می گیرند و مردم تمام روستاهای آن مناطق برای جشن و شادی به مکان تعیین شده می آیند.
این جشن سال قبل در روستای «نوده» و امسال در «لانو» برگزار شد، ابتکارات و نوآوری های مردم مرزنشین که بیش از 250 کیلومتر با مرکز استان فاصله دارند و در واقع چسبیده به کشور افغانستان هستند، در نوع خود جالب و قابل تحسین است. مسابقه غذای محلی، طناب کشی، تئاترهای زیبایی که با درون مایه طنز مشکلات جامعه در حوزه مواد مخدر بیان می کند، از برنامه های جذابی است که در جشن به همت همین جوانان اجرا می شود و لبخند امید را در دلهای مرزبانان غیور کشور عزیزمان در دهه فجر جاری می کند.
ولایتمداری در خون این مردم است، این را از سرودهای بچه ها می توان دریافت. سرودهایی با محوریت ولایت که جوانان روستا در آن ارادت و عشق خود را نسبت به رهبر خود بیان می کنند. دکلمه ای که سراسر عشق و معرفت نسبت به کشور و خاک است و از مسئولان می خواهد قدردان خون شهدا باشند.
بزرگی و عظمت از کلام و رفتار این مردم پیداست، مردمانی که تنها با مبلغ جزئی یارانه و درآمد اندک موقتی از طریق کارگری در روستا مانده و زندگی می کنند، چنان عشقی نسبت به خاک و کشور دارند، که نمونه آن را در کمتر جایی می توان دید. این مردمان می گویند ما با نداری و مشکلات می سازیم اما حاضر نیستم که ذره ای از خاک کشور به دست دشمن افتد.
قبل از انقلاب آنقدر فقر و محرومیت در این منطقه زیاد بوده است که امروز حتی تعریف کردن آن توسط پدرپزرگ ها برای کودکان هم سخت است، آنها حاضر نیستند حتی خاطرات آن دوران را هم مجدد یادآوری کنند، آن روزهایی که به گفته یکی از اهالی روستا مردم نه برق داشتند و نه بهداشت و نه مدرسه ای برای آموختن سواد! همه چیز دست شاه بود و نوکرانش و آنان هر چه اراده می کردند همان می شد.
قربانی یکی از مرزنشینان بخش درح از آهی از نهاد دل می کشد و می گوید:« ای آقا شما نبودید ببینید که خان ها و نوکرهای شاه چه بر سر ما می آورند، یک خانه بهداشت در روستاها نبود و اگر کسی مریض می شد یا فوت می کرد و یا باید با الاغ کیلومترها راه برود تا به پزشکی برسد.
این بار، امام جمعه بخش درح، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان، مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی از اولین ساعات روز جمعه (۲۰ بهمن) تا عصر همراه و همدل در جشن با مردم بودند تا چلگی انقلاب را همراه با مرزنشینانی که امنیت را از آنها داریم،جشن بگیرند.
نظر شما