به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گیلان، با حضور و دستور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور از طریق ویدئو کنفرانس همزمان با سراسر کشور برنامه ملی بازآفرینی شهری «امید» در گیلان آغاز شد. در این ارتباط ویدئو کنفرانسی، برخی استانداران گزارشی از اقدامات انجام شده برای اجرای این طرح ارائه کردند.
حجت شعبانپور، معاون امور عمرانی استانداری گیلان در نشست آغاز برنامه ملی بازآفرینی شهری «امید» با دستور رئیس جمهور که همزمان به صورت ویدئو کنفرانس در استانداری گیلان برگزار شد درخصوص اجرایی شدن این طرح در گیلان افزود: از سال 1392 از بین 52 شهر گیلان 23 شهر دارای محدوده مصوب بافت های فرسوده هستند.
وی با بیان اینکه در 2 شهر رشت و لنگرود محدوده سکونتگاه های غیررسمی نیز مطالعه و مصوب شده است اظهار داشت: یکی از اهداف دولت در اجرای برنامهی احیاء بافت های فرسوده توسعهی معابر و زیرساخت ها و نیز تغییر ساختار ساختمان ها از حالت خرد و کوچک است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مقاوم سازی ساختمان ها در برابر حوادث غیرمترقبه را یکی دیگر از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: عزم دولت در اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار جدی است و آغاز این طرح با حضور و دستور رئیس جمهور نشان از اهمیت این طرح برای دولت دارد.
وی با اشاره به اینکه گیلان جزء 10 استان کشور در اجرایبرنامه ملی بازآفرینی شهری است خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح یک قطعه زمین با مساحت هزار و 353 متر در بافت شهری با کاربری تجاری و مسکونی به وزارت راه و شهرسازی معرفی شده است.
شعبانپور با بیان اینکه برای بافت های فرسودهی موجود در 23 شهر مصوب شده گیلان در این طرح برنامه مدون داریم افزود: در این طرح با استفاده از تسهیلات ابلاغ شده، ظرفیت و استقبال بالای سرمایه گذاران و واگذاری امور به مردم می توانیم به موفقیت برسیم.
وی به عزم جدی و آمادگی موجود در استان گیلان با هدایت دکتر سالاری استاندار گیلان اشاره و خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با تشکیل کارگروه زیربنایی هر 15 روز یک بار از حداکثر تسهیلات موجود در کشور برای بخش احیاء بافت فرسوده استفاده کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با اشاره به اینکه حدود 10 درصد مساحت فضای شهری استان را بافت فرسوده تشکیل می دهد گفت: در حدود 2 هزار و 360 هکتار از مساحت استان گیلان جزء بافت فرسوده تعریف شده که بیشترین آن با 800 هکتار مربوط به شهر رشت است.
وی با بیان اینکه بافت های فرسوده در مقابل حوادث ناکارآمد هستند اظهار داشت: بیش از 2 هزار و 400 واحد در گیلان، تاکنون از تسهیلات بافت فرسوده در دولت تدبیر و امید استفاده کرده و از تخفیفات ویژه برخوردار شده است.
شعبانپور افزود: از این تعداد تسهیلات 2 هزار و 200 واحد مورد بهره برداری قرار است.
وی با بیان اینکه 94 گیلان دوازدهمین استان کشور بود که در سال 94 جلسهی بازآفرینی شهری را برگزار کرد اظهار داشت: ابلاغ اجرای طرح بازآفرینی شهری در سال 94 برای تمامی شهرستانها ارسال شد و این جلسات به صورت منظم توسط اداره کل راه و شهرسازی انجام می گیرد.
وی خواستار تعامل و معرفی بیشتر این طرح به مردم از سوی رسانه ها بویژه صدا و سیما شد و گفت: در اجرای این طرح نیازمند تبلیغات گسترده و اطلاع رسانی صحیح هستیم تا باعث ترغیب و استقبال مردم شود.
شعبانپور به نقش تسهیل گری دولت در اجرای این طرح اشاره کرد و اظهار داشت: پرداخت تسهیلات با حمایت دولت انجام می گیرد اما اجرای این طرح توسط خود مردم صورت می گیرد.
گفتنی است، با اجرای این طرح ضمن نوسازی بافتهای فرسوده، بهسازی سکونتگاههای غیررسمی و حاشیه شهری و احیاء بافتهای تاریخی، پیشبینی میشود 250 هزار شغل ایجاد شود. از 52 شهر استان گیلان، 23 شهر شامل رشت، بندرانزلی، لاهیجان، لنگرود، آستانه اشرفیه، رودسر، املش، آستارا، تالش، صومعه سرا، فومن، بندرکیاشهر، سیاهکل، رضوانشهر، شفت، کوچصفهان، لوشان، احمدسرگوراب، خشکبیجار، سنگر، خمام، ماسال و شاندرمن دارای محدوده مصوب بافت های فرسوده شهری است.
نظر شما