اسدالله بیات، مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: آرامگاه شیخ الرئیس شرف الملک ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا فیلسوف و دانشمند و طبیب مشهور ایران در همدان به عنوان یکی از مهم ترین جاذبههای فرهنگی این دیار کهن همواره مورد استقبال جمع زیادی از فرهیختگان ایران زمین است.
وی با بیان اینکه آرامگاه بوعلی سینا در یکی از میادین اصلی شهر همدان در دوره قاجاریه بنا نهاده شده است، اضافه کرد: بنای جدید آرامگاه بوعلی سینا در مساحتی بالغ بر 3 هزار و 90 متر مربع احداث شده است.
وی با اشاره به ساخت این بنا در سال 1325 با الگوپذیر یاز گنبد کاووس، تصریح کرد: نمای آرامگاه از سنگ خارا و سطح حیاط با سه پله سرتاسری به ایوان ساختمان متصل میشود و دیوارهای سرسرا با سنگ تراورتن و کف آن نیز با سنگ خارای چکشی پوشیده شده است.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: این بنا از طرف راست و چپ سرسرا سنگ قبرهای قدیمی بوعلی سینا و یار قدیمی وی ابوسعید دخوک قرار دارد.
بیات با بیان اینکه محوطه اصلی مقبره چهار گوش است، اضافه کرد: 12 پایه برج آرامگاه بر روی این چهار گوش قرار دارد که ارتفاع برج آرامگاه از روی سقف آرامگاه، 23متر و از کف خیابان 28/5متر میباشد.
وی با اشاره به قرار گرفتن قبر بوعلی در میان برج که قبر ابوسعید در کنار آن قرار دارد، تصریح کرد: این بنای زیبا، تلفیق سبکهای ایرانی و اسلامی با فرمهای نوین است و هوشنگ سیحون طراح و معمار مشهور معاصر در طراحی مجموعه این آرامگاه به دو صورت شکلی و مفهومی تأثیرپذیری فضای معمارانه از احوال و عقاید بوعلی را به نمایش گذاشته است.
وی اظهار داشت: ستون بندی و دیوار پر در قسمت زیرین نمای اصلی اشارهای به معماری یونان قدیم و برج 12ترک در بالا از طرفی اشاره به بنای همزمان بوعلی یعنی گنبد قابوس ا و از طرف دیگر دانشهای 12گانه بوعلی را تداعی میکند.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: همواره بازدید از آرامگاه این دانشمند و فیلسوف بزرگ ایران زمین برای گردشگران داخلی و خارجی مورد علاقه بوده و امسال با انجام یک سری اقدامات مرمتی و نورپردازیهای زیبا شمار گردشگران بازدیدکننده از این بنا افزایش یافته است.
بیات در خصوص اقدامات انجام شده از انجام مطالعات، مستند سازی و تهیه طرحهای آسیب شناسی، مرمتی و استحفاظی بنای آرامگاه بوعلی سینای این شهر خبر داد.
وی با اشاره به اینکه این عملیات شامل تخریب کففرش بتنی است، تصریح کرد: عملیات خاکبرداری تا عمق دو متر و شنبندی موقت دیوارههای جنب بنا در حال انجام است.
وی با بیان اینکه اجرای دیواره سنگی اطراف محوطه و زیرسازی محوطهها به سال دوم عملیات مرمتی مربوط میشود، اظهار داشت: این عملیات مرمتی استحکامبخشی و تکمیل بنای موجود را شامل میشود و باغسازی آرامگاه بوعلی سینا بر اساس الگوهای اولیه صورت میگیرد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: در این مرحله کفسازی محوطه با سنگهای گرانیت و اجرای پلهها و دستاندازهای سنگی محوطه و باغسازی مجدد در محوطه مورد توجه قرار میگیرد.
بیات از افزایش 15 درصدی آمار گردشگران بازدیدکننده از آرامگاه بوعلی سینا به عنوان یکی از اصلی ترین جاذبههای گردشگری این استان خبر داد و اضافه کرد: در تابستان امسال بیش از 150 هزار نفر از آرامگاه بوعلی سینای همدان بازدید کرده اند و شمار بازدیدکنندگان این اثر تاریخی در فصول گردشگری استان رو به افزایش است.
وی تصریح کرد: با توجه به شناختی که گردشگران و علاقه مندان به علم و دانش و حکمت و فلسفه از اندیشمند و نابغه ایران اسلامی بوعلی سینا دارند، بازدید از آرامگاه این شخصیت بزرگ فرهنگی و علمی همواره مورد توجه گردشگران استان بوده است.
پایان پیام/
نظر شما