امام صادق (ع) بزرگترین مکتب فقهی را بنا کرد

حجت الاسلام واعظ موسوی، با بیان اینکه جزمکتب امام صادق(ع) هیچ مدرسه و مکتب فکرى اسلامى باقى نماند که از کیان و وحدت و اصالت خود در تمام ابعاد زندگى ‏محافظت کند، گفت: امام صادق (ع) بزرگترین مکتب فقهی را بنا کرد.

حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، سخنور مذهبی کشور، با اشاره به اینکه امام جعفر صادق(ع) با استفاده از زمینه مناسبی که امام باقر(ع) فراهم آورد هسته اولیه علم و تدریس را پایه گذاری کرد، به خبرنگار شبستان گفت: فعالیت های فرهنگی که امام صادق(ع) در عصر خود انجام داد بسیار بدیع و اندیشیده بود.

وی افزود: امام صادق(ع) در طول حیات پربارش بزرگترین مکتب فقهی را بنا کرد و در بنای این مکتب تکیه گاه اصلی آن حضرت بیان اندیشه ناب اسلام بود که بخش مهمی از احادیث و علوم قرآنی را براساس شیوه علمی عرضه کرد و حدفاصل فرقه های گوناگون را به مردم نشان داد که کدام فرقه تا کجا درست و استوار سخن می گوید و در کجا راه باطل را می رود.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی، با بیان اینکه جز مکتب امام صادق(ع) هیچ مدرسه و مکتب فکرى اسلامى باقى نماند که از کیان و وحدت و اصالت خود در تمام ابعاد زندگى ‏محافظت کند، خاطر نشان کرد: عصر امام صادق (ع) عصر ساماندهی فکری مکتب تشیع است.

 

تشیع هم مذهب و هم حکومت و بین این دو جدایی نیست و روش شیعه همان روش اهل بیت(ع) است

 

این سخنور مذهبی، اذعان داشت: امام(ع) مکتب شیعه را که همان اسلام راستین است معرفی کرد و با عرضه خطوط فکری درست و تشویق شاگردان اندیشه های اسلامی را تدوین کرد که بر پایه تشویق او اصول اربعه تنظیم شد و بر اساس آن تشیع شکل و سازمان خود را نشان داد و امام صادق(ع) نشان داد که تشیع هم مذهب است و هم حکومت و بین این دو جدایی نیست و روش شیعه همان روش اهل بیت(ع) است.

 

وی تربیت شاگردانی در رشته هایی که صاحب نظر بودند را خدمت دیگر امام(ع) به تشیع عنوان کرد و اظهار داشت: امام صادق(ع) در عرصه حیات اجتماعی و در تربیت شاگردان مذهبی بسیار کوشید تا روش حیات اسلامی را در جوامعه مختلف ترویج کنند.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی، بیان کرد: کسانى که مستقیما از افکار و اندیشه‏هاى ‏این دانشگاه سیراب شده‏اند، چهار هزار تن است و زمانى ‏اهمیت این مسئله براى ما روشن مى‏شود که بدانیم این مدرسه در آگاهى ‏بخشى به مردم مسلمان دوران خود و نیز مسلمانانى که تا امروز از پى آنها آمده‏اند، نقش اول داشته و اینکه فرهنگ اصیل اسلامى تنها از این‏چشمه جریان گرفته است.

 

امام جعفر صادق(ع) نهضت علمی فرهنگی پدرش امام باقر (ع) را ادامه داد

 

وی عنوان کرد: امام جعفر صادق(ع) در عصر خودش با استفاده از فرصت به دست آمده توانست نهضت علمی فرهنگی پدرش امام باقر(ع) را ادامه داده و علوم و معارف اهل بیت(ع) را بیان و در همه جا منتشر کند.

 

این سخنور مذهبی یاد آور شد: امام صادق (ع) با توجه به این فرصت مناسب، حوزه‌ وسیع علمی و دانشگاه بزرگی به وجود آورد و در رشته‌های مختلف علوم عقلی و نقلی آن روز، شاگردان بزرگ و برجسته‌ای همچون‌ هشام بن حکم، محمد بن مسلم، ابان بن تغلب، هشام بن سالم، مؤمن طاق، مفضل بن عمر، جابر بن حیان و ... را تربیت کرد.

 

وی گفت: به ثمر رسیدن تلاش امامان پیشین حاصل تلاش ها و برنامه های امام صادق(ع) چراکه مذهب جعفری مکتب امام علی(ع) بود و مکتب علی(ع) همان اسلام راستین است و  امام صادق(ع) احیایگر روش اهل بیت(ع) و توجه دادن عامه به سوی آن بود و زمانی که احساس کرد در مردم درک و اندیشه پدید آمده است در بین جامعه علمی و فقهی آن روز توانست این برجستگی رابه اثبات رساند و خود به عنوان فردشاخص ائمه اطهار(ع) در عصر امامت درخشندگی هایی داشت و در نتیجه در سایه زحمات امام صادق(ع) افکار اسلامی و خط صحیح آنها از نو متجلی شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 68837

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha