به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، علی مرادزاده رئیس اتحادیه املاک مشهد امروز(۱۷بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک به مناسبت سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا با بیان اینکه اتحادیه صنف املاک از سال ۴۰ تشکیل شده که ابتدا تا سال ۴۸ با اتحادیه اتومبیل داران ادغام بود و از سال ۴۸ به بعد مجزا شد، گفت: به زودی کتابچه تاریخ ۱۱ دوره گذشته این اتحادیه انتشار خواهد یافت که به زندگی تمامی کسانی که به این سیستم خدمت کرده اند می پردازد.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ آبان سال جاری بعد از برگزاری انتخابات هیئت مدیره جدید وارد شدند و طی همین مدت اندک آماده سازی و چاپ پروانه هایی که از قبل مجوز آن صادر شده بود انجام شد، اظهارداشت:بعد از استقرار مدیریت جدید ۷۲۰ درخواست مجوز داشتیم که تا کنون ۱۰۰ پروانه تحویل داده شده است.
مرادزاده با بیان اینکه طبق آماری موجود تا سال ۸۵ حدود ۳ هزار و ۶۰۰ عضو داشتیم البته تا آن موقع صدور مجوز محدود بود ولی از سال ۸۵ تا ۸۶ تعداد اعضا به ۷ هزار عضو که ۳۰۰ نفر آنها خانم هستند رسید، ادامه داد:سال ۸۷ صدور مجوز برای خانم ها ممنوع شد که این ممنوعیت تا کنون ادامه داشت اما با مصوبه اخیر کمیسیون نظارت برای خانم ها هم مجوز صادر می شود و در حال حاضر ۳۰۰ خانم برای اخذ مجوز درخواست داده اند.
رئیس اتحادیه املاک مشهد اعضای فعلی اتحادیه را ۱۲ هزار نفر دانست که از این تعداد ۵ هزار و ۷۰۰ واحد صنفی فعال هستند، افزود:مهمترین دلیل غیر فعال شدن دیگر اعضا رکود بازار مسکن است که از سال ۹۰ شروع و همچنان هم ادامه دارد و هزینه های جاری، اجاره مکان و مالیات زیاد هم از دیگر معضلات کاهش فعالیت واحدهای صنفی است.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به اهداف مد نظر با قوه قضائیه، سازمان امور مالیاتی، شهرداری ها، اتاق اصناف، سازمان بازرگانی و اداره اماکن تعاملات بسیار خواهیم داشت، گفت:از نظر رنکینگ اجتماعی در جهان شغل ما رتبه چهارم را دارد اما در ایران جایگاه شغل به جهت مشکلات موجود کاهش پیدا کرده است.
مرادزاده اظهارداشت: تا کنون تعداد مشاورین املاک فاقد مجوز شناسایی نشده اند اما در حال حاضر تیم بازرسی برای شناسایی این تفراد فعال شده اند همچنین برای برخورد با متخلفینی که مجوز ندارند یا نرخنامه جدید را نصب نمی کنند ابتدا طبق ماده ۲۷ به آنها اخطار داده می شود و اگر رفع شکل نکنند بر اساس ماده ۲۸ واحد صنفی آنها پلمپ خواهد شد.
رئیس اتحادیه املاک مشهد با اشاره به اینکه به طور متوسط در هفته سه روز کمیسیون رسیدگی به شکایات برگزار می شود، بیان کرد:قرار است تا هفته آینده مناقصه نرم افزاری برگزار شود که در آن واحدهای صنفی را روی نقشه gis مشخص کنیم تا هر شهروند با ورود به هر واحد صنفی با ارسال پیامک از مشخصات آن واحد اطلاع پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه در بودجه سال ۹۷ اعتبار آموزش های عمومی برای شهروندان و تخصصی برای اعضاء سه برابر شده، گفت:تنظیم قرارداد دست نویس ممنوع و تخلف محسوب می شود که در این خصوص سال ۹۲ هم بخش نامه شده، قراردادها باید پرینت و دارای کد رهگیری باشند.
مرادزاده با اشاره به اینکه مبلغ کمیسیون در واحدهای صنفی ۳ دهم درصد مبلغ قولنامه و ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از هر طرف است، ادامه داد: معامله تا ۲۴ ساعت قابل فسخ خواهد بود و درصدی از کمیسیون پرداختی هم قابل برگشت استن اما بعد زا گذشت این مدت و تحویل ملک کمیسیون قابل برگشت نخواهد بود.
نظر شما