مفاسد و معضلات ناشی از طلاق خطری جدی برای جامعه

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام رمضان نرگسی گفت: هر چند فضای آموزشی همراه با تاثیر و تأثر است اما خواسته و ناخواسته باعث تغییر معیار انتخاب ،انتظارت جوانان و سطح توقعات آنها از جامعه شده و همین امر باعث بالارفتن سن و تأخیر در ازدواج جوانان شود.

حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضان نرگسی، عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به موضوع ازدواج و عوامل بالا رفتن سن آن در جامعه گفت: متاسفانه در باب موضوع ازدواج و گرایش جوانان به تجرد گرایی واقعیت مهمی وجود دارد و آن این است که ما باید بیش ازهمه امور و مسائل جامعه به این امر توجه داشته باشیم.

 

وی افزود: ازدواج به لحاظ اخلاقی و هم به لحاظ جسمی برای سلامت جوانان یک امر حیاتی است چرا که اگر این ازدواج به درستی صورت گیرد می تواند از بروز بسیاری از بیمارهای پر خطر رفتاری و جنسی و انحرافات اخلاقی در جامعه جلوگیری کند.

 

عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) ادامه داد: یکی دیگر از معضلات بالارفتن سن ازدواج تاثیر آن بر جمعیت کشور است که هر چه سن بالاتر می رود میزان زاد و ولد کمتر شده و این امر می تواند تاثیر مستقیمی بر کاهش جمعیت جوان کشور داشته باشد .

 

رشد فضاهای آموزشی عاملی برای تأخیر ازدواج جوانان

حجت الاسلام رمضان نرگسی تصریح کرد: از دیگر عوامل مهم در بالارفتن سن ازدواج و تاخیر در این امر باید به رشد فضای های آموزشی و علمی برای بانوان اشاره کرد، رشد فضاهای علمی و آموزشی از 2 جهت نقش تاثیر گذاری در تجرد گرایی جوانان دارد.معطل شدن در فضای آموزشی سالها وقت جوانان را می گیرد و سطح انتظارت آنها را در بحث همسر گزینی بالا می برد .

 

عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) خاطر نشان ساخت: دختران در این مقطع سطح توقعات شان بالا رفته و کسی را به همسری قبول می کنند که از خودشان بالاتر بوده و از نظر شأن اجتماعی، اخلاقی و خانوادگی بالاتر باشد و گاها داشتن چنین معیارهایی در یک فرد بسیار کمتر وجود دارد و همین گزینه باعث بالار رفتن سن ازدواج در جامعه می شود .

 

حجت الاسلام رمضان نرگسی یاد آور شد: هر چند فضای آموزشی همراه با تاثیر و تأثر است اما خواسته و ناخواسته باعث تغییر معیار انتخاب ،انتظارت جوانان و سطح توقعات آنها از جامعه ، مردم و مسئولین می شود .

 

وی با اشاره به اینکه عدم تمایل دختران به ازدواج با افراد در سطح پایین باعث بالا رفتن سن ازدواج به طور طبیعی در جامعه شده است. ابراز داشت: این دیر شدن و بالا رفتن سن در برخی موارد باعث ایجاد معضلات اخلاقی از جمله بالارفتن آمار ازدواج سفید در جامعه شده و ممکن است نسل جدید و آینده را تهدید کند.

 

مفاسد و معضلات ناشی از طلاق خطری جدی برای جامعه

عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) افزود: ترس از جدایی یکی دیگر از عوامل تجرد جوانان است، رشد طلاق به عنوان معضلی مهم و اساسی در نهاد خانواده که جامعه نیز درگیر آن می باشد نیازمند توجه بیشتر مسئولین است چرا که اتفاقاتی که در این برهه برای اعضای خانواده رخ می دهد گاها جبران ناپذیر است.

 

حجت الاسلام رمضان نرگسی ادامه داد: طلاق در مواردی حتی از ازدواج دیر هنگام هم بدتر است چرا که در ازدواج فرد به طور خود خواسته ازدواج نمی کند و خود را از مفاسد اجتماعی دور نگه می دارد اما در طلاق فرد دیگر شانس ازدواج را در خود صفر می بیند و به سمت رفتارهای پرخطر می رود که علاوه بر آسیب های جسمی، جنسی و رفتاری جامعه را نیز مورد تهدید قرار می دهد .

 

وی گفت: مفاسد و معضلات ناشی از طلاق خطر جدی برای جامعه است که باید یک کار ضربتی صورت گیرد چرا که ما در مقطعی قرار داریم که برگشتی ندارد و تنها نیازمند ایجاد راهکار عملی برای تسهیل ازدواج صحیح جوانان در جامعه هستیم.

 

عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: خوشبختانه یا متاسفانه کشور ما 5 برابر دانشگاه های اروپایی دانشگاه دارد و این فضای گسترده دانشگاهی که نمی شود آنها را تعطیل کرد به شکل یک فرهنگ در جامعه تبدیل شده و همه جوانان دوست دارند تحصیلات دانشگاهی داشته باشند و همین گسترش فضا باعث تغییر معیار انتخاب جوانان شده است.

 

حجت الاسلام رمضان نرگسی اظهار داشت: نسل تربیت شده در فضای جامعه امروز با نسل گذشته بسیار فرق دارد و درگیر سیستم و فرهنگ غرب است هر چند هنوز غرب را هم به درستی نشناخته و تنها از روی تمایلات جوانی به آن درگیر است اما همین امر باعث شده جوان از هر طرف دچار سردگمی باشد .

 

وی اذعان کرد: اولین قدم و راهکار مناسب آگاهی دادن به خانواده است که در برنامه ریزی های کلان شهری، دانشگاهی، اولیاء و مربیان و گردهمایی با والدین باید به آن توجه شود تا خانواده ها بتوانند با همکاری مسئولین برای سلامت فرزندانشان کار کنند.

 

کد خبر 687728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha