مهدویان: «لاتاری» یک هشدار است/ قهرمان‌ها همه جا کارهای نامتعارف می‌کنند

خبرگزاری شبستان: نشست خبری فیلم سینمایی «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان در حالی برگزار شد که تا قبل از این فیلم، نشست خبری شلوغ و پر از بحث را در پردیس ملت شاهد نبودیم.

محمدحسین مهدویان، کارگردان فیلم سینمایی «لاتاری» در پاسخ به پرسش خبرنگار سینمایی شبستان درباره علت انتخاب پایان بندی فعلی فیلم و اینکه نمایش این نوع سرکشی و احقاق حق به نوعی عقبگرد به فیلم های ۴۰ سال پیش است و که اگر توسط جوانان کپی برداری شود امنیت ملی را به خطر می اندازد، گفت: من فکر می‌کردم اگر این اتفاق نیفتد، شخصیت‌های فیلم ناقص می‌مانند و داستان ناتمام می‌شد. اینکه لاتاری شبیه داستان‌های قدیمی‌ شده، باید بگویم ای کاش رفتارهای ما شبیه گذشته و 40 سال پیش بود. ما در خیلی مسائل عقبگرد کردیم و من فکر می کنم ایرادی ندارد اگر «لاتاری» فیلم‌های جاهلی دوره فیلمفارسی را به یاد شما می‌اندازد.


 
خبرنگرا شبستان در ادامه گفت «فکر نمی‌کنید در فیلم «لاتاری» یک جور انتقام‌جویی شخصی ترویج داده می‌شود؟» و مهدویان نیز توضیح داد: به هر حال این فیلم است و از تخیل بر می آید. اما در واقعیت هم اینگونه است که وقتی قانون کارآمد نیست، ممکن است کارهای فراقانونی شکل بگیرد و در هر جامعه ای ممکن است رخ دهد. این فیلم در واقع یک هشدار است و کم و بیش می بینیم این اتفاق در کشور هم رخ می دهد.


 
حمید فرخ نژاد بازیگر فیلم نیز در این مورد گفت: عالم یک داستان و فیلم سینمایی متفاوت از جهان واقع است و این در دنیا پذیرفته شده و تجربه شده است. اگر قرار بود بابت ایفای نقشی، بازیگران را بازخواست کنند جان وین تا به حال باید ۱۴ بار اعدام می شد. شخصیت مرتضی که من نقشش را ایفا می کنم در تمام مدت فیلم مانع از رفتارهای خودسرانه موسی می شد. موسی شخصیت ملی فیلم نیست بلکه فرد دردمندی است که خودسرانه دست به کاری می زند. نکته دیگر اینکه هیچ کس براساس یک فیلم یک حکومت را زیر سوال نمی برد. 


 
مهدویان هم در ادامه و پس از تکرار سوالات مشابه توسط خبرنگاران دیگر، بیان کرد: همین نوع نگاه است که سانسور را به وجود می آورد و فیلم برای اینکه ساخته شود هشت بار پشت درهای سانسور مانده بود . باید بگذاریم این نوع نگاه هم به وجود بیاید چون همه جا قهرمان ها کارهای نامتعارف می کنند. سنجیدن‌ها سینمای ما را عقیم کرده و این نگرانی‌ها باعث چیده شدن سر و دم فیلم‌ها شده است. در فیلم‌های مختلف قهرمانان فیلم‌های تاریخی هرکاری می‌کنند و وضعیتی که در زندگی عادی تجربه نمی‌شود، تجربه می‌کنند. فیلم‌های دیگر هم همینطور است. مثلا فیلمهای حاتمی کیا، نمی‌توانیم تصور کنیم کسی شب عید عده‌ای را گروگان می‌گیرد که دوستش برای درمان به خارج از کشور ببرد؟


 
سیدمحمود رضوی، تهیه کننده فیلم نیز در این زمینه گفت: نمی توان گفت امنیت ملی مهم است اما غیرت و عزت ملی مهم نیست بلکه عزت، غیرت و امنیت ملی در کنار هم مهم هستند.


وی تاکید کرد: هر فیلم سازی که حاضر باشد فیلمی با موضوع غیرت ملی بسازد من در خدمتش هستم.


 
یکی از خبرنگاران از تهیه کننده فیلم سوال پرسید که فیلم مانیفست طیفی است که رضوی به آن وابسته است و در مقابل دولت قرار دارند، و او نیز اظهار کرد: این تعبیر شماست و نمی دانم از کجای فیلم این مفهوم را درآوردید.این  فیلم سیاه نمایی نمی کند، چون من جوشش غیرت ملی را سیاه نمایی نمی دانم.

 

 

کد خبر 687580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha