مینو اصلانی، رییس بسیج جامعه زنان کشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص طلاق توافقی در جامعه گفت: مسئله کاهش طلاق توافقی در شورای فرهنگی و اجتماعی زنان مورد بررسی قرار گرفته است.
وی بیان کرد: خوشبختانه با توجه به تلاش ها و اقداماتی که در راستای کاهش طلاق توافقی صورت گرفته تامل و تمرکز بر روی این مسئله در جامعه افزایش یافته است به این معنا که اگر در گذشته طلاق توافقی در کمتر از 3 یا 4 ساعت انجام میشده اکنون با ارجاع به مشاوره ها و استفاده از نظرات آنها در حل مشکلاتشان این زمان به چند ماه افزایش یافته است که لذادر این تاخیر چندماهه ممکن است اتفاقات خوبی بین خانواده ها رخ دهد که منجر به طلاق توافقی نشود
اصلانی بر لزوم توجه به بحث حکمیت در حل مشکلات زوج ها تاکید کرد و افزود: این مسئله تقریبا شش سال پیش،توسط معاونت اجتماعی و صیانت از طلاق شهروندی در وزارت کشور آغاز شده بود که بعدها ادامه نیافت.
رییس بسیج جامعه زنان کشور در ادامه با بیان اینکه بحث حکمیت نقش بسیار مهمی در کاهش طلاق زوج ها دارد، تصریح کرد:لازم است قبل از این که زوج ها بحث شان به دادگاه کشیده شود یک نفر از خانواده دختر به عنوان حکم و یک نفر هم از خانواده پسر به عنوان حکم انتخاب شوند و مشکلات زوج ها را بررسی کنند تا شاید با حکمیت آنها مشکلا تشان حل شود و دیگر نیازی به رفتن دادگاه نداشته باشند ،بنابراین اگر این سنت حسنه در جامعه ما احیا شود بسیاری از مسایل میان زوج ها برطرف و از افزایش طلاق جلوگیری می کند.
وی اظهار کرد: معمولا زن و شوهری که پایشان به دادگاه کشیده می شود یک سری حریم ها میان آنها از بین می رود و یک سری دلخوری ها به وجود می آید که شاید رفع و رجوع آن دلخوری ها سالها به طول انجامد و این خود باعث اختلافات جدی تر در خانواده ها می شود.
اصلانی در ادامه افزود: اما اگر معتمدین فامیل ،مسئله حکمیت را مورد توجه قرار دهند و این سنت های خوب را احیا کنند تا این اندازه پرونده های دادگاه افزایش نمی یابد.
رییس بسیج جامعه زنان کشور موضوع آشنایی با اعتیاد و انواع آن برای خانواده ها، آشنایی با فضای رسانه و پیگیری و بهره مندی مثبت از فضای رسانه را از جمله برنامه های پیشگیرانه این سازمان برشمرد.
وی با اشاره به برنامه کاهش طلاق تصریح کرد: ما بیش از 15 طرح بزرگ و ملی در قالب برنامه های محله به محله برای پیشگیری از طلاق برگزار کردیم.
اصلانی با اشاره به برنامه مهارت دخترانه اظهار کرد: این برنامه برای مهارت دختران جوان و نوعروسی که کمتر از پنج سال از زندگی مشترک شان می گذرد به اجرا درمی آید. در واقع این گروه از دختران و نوعروسان تحت آموزش و کارگاه های آموزشی و مشاوره قرار می گیرند.
نظر شما