جمع‌آوری ۲۱ کودک خیابانی در شب‌های سرد تهران/کارگران فصلی با ۱۰روز کار بیمه می‌شوند

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: در یک هفته گذشته ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در گرمخانه‌های شهرداری اسکان داده شده و ۲۱ کودک خیابانی (۱۳ پسر و ۸ دختر) نیز جمع‌آوری شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رضا قدیمی در جمع خبرنگاران با اشاره به روزهای سرد سال در یک هفته گذشته گفت: در این مدت 3 هزار و 500 نفر در گرمخانه‌های شهرداری اسکان داده شدند. 

وی با بیان اینکه در این مدت یک کارتن خواب هم در تهران بر اثر سرما فوت نکرده است، گفت: اگر کسی هم این موضوع را مطرح کرده دروغ محض بوده، فکر می‌کنم این افراد فیلم سینمایی دیدند، ما که در این ایام در سطح شهر تردد می‌کردیم، چیزی ندیدیم. 

رئیس سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه 100 خودرو در یک هفته گذشته در تهران در حال گشت‌زنی بودند، گفت: شاید چون دما کمی بالاتر رفته، تعداد ماشین های گشت‌زنی را کمتر کنیم. 

به گفته قدیمی، 5 واحد گشت با مددکار اجتماعی در خصوص کودکان در حال فعالیت بوده است که کودکان را بعد از جمع‌آوری تحویل بهزیستی می داده و در این شب‌های سرد 21 کودک (13 پسر و 8 دختر) جمع‌آوری شدند. 

قدیمی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برای زنان کارتن‌خواب در تهران زیرساخت داریم ولی مددجو نداریم، گفت: در مددسرای چیتگر 70 نفر ظرفیت داریم، اما روزانه 30 تا 35 نفر به آنجا مراجعه می‌کنند، شاید در روز زنان معتاد را ببینید، ولی اینها جا و مکان دارند و شب‌ها به خانه‌هایشان برمی‌گردند. 

به گفته قدیمی، در سامان‌سرای لویزان 200 نفر زن به صورت شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند. 

قدیمی با بیان اینکه ما مکان برای پذیرش زنان کارتن‌خواب داریم، گفت: اینکه می‌گویند ما زیرساخت نداریم، درست نیست. 

افتتاح اولین مرکز نگهداری از زنان باردار معتاد

وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار بهاران مادر و کودک را راه‌اندازی کرده‌ایم، گفت: خانم‌های باردار معتاد را به این مراکز می‌آوریم، بعد از اینکه بچه‌هایشان به دنیا آمد شش ماه آنها را نگهداری کرده و اعتیادشان را ترک می‌کنند. 

دادن متادون به معتادان متجاهر

وی در خصوص معتادین متجاهر گفت: ما به معتادین در مددسراها متادون هم می‌دهیم در این زمینه هم مجوز وزارت بهداشت را هم داریم، متادون‌درمانی بخشی از اقدامات ماست. در این چند شب می‌گفتیم متادون را در داخل بدهیم که بیرون نروند. 

وی با اشاره به کودکان کار و افراد بی‌سرپرست گفت: باید کودکان کار را توانمندسازی کنیم و توانمندسازی وظیفه ما نیست. ما باید متکدیان حرفه‌ای را جذب و تحویل دهیم. 

درآمد روزانه 200تا400 هزاری متکدیان حرفه ای

قدیمی ادامه داد: اما یک سؤال مطرح می‌کنم، آیا متکدی حرفه‌ای که روزانه 200 تا 400 هزار تومان درآمد دارد نسخه‌ای برای توانمندسازی وی می‌توان نوشت؟ اینها با درآمد بالا قبول نمی‌کنند که از کار خود دست بکشند. 

وی با اشاره به اینکه تکدی‌گری جرم است، گفت: تا زمانی که مردم در سر چهارراه ها به متکدیان پول دهند، گدا پرورش داده‌اند. ما وقتی گدایان را جمع می‌کنیم، این افراد بعد از اینکه حکم‌شان به اتمام می‌رسد دوباره به سطح شهر برمی‌گردند و تکدی‌گری می‌کنند آن هم به دلیل درآمد بالای این شغل.

وی اضافه کرد: برخی از متکدیان روزانه 4.5 میلیون تومان درآمد دارند، مردم باید مشارکت کنند و به این افراد پول ندهند، اگر هم بخواهیم به این کودکان کمک کنیم به آنها نان و پنیر و شکلات و میوه دهیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که کودکان متکدی و کار لقمه نان و میوه رانمی‌گیرند، گفت: وقتی نگرفتند، وجدانتان راحت است که اینها گرسنه نیستند. 

گدایی فامیلی سرچهارراهها

وی با بیان اینکه بسیاری از متکدیان به صورت باندی فعالیت می‌کنند، گفت: مثلا پسرخاله‌ای تمام بچه‌های فامیل را سوار نیسان می‌کند و می‌آورد سر چهارراه تا گدایی کنند، وقتی کودکان کار یا متکدیان ماشین شهرداری را می‌بینند می‌خندند و می‌گویند ماشین ناهار آمد. 

وی در بخش دیگر گفت: 16 گرمخانه و مددسرا داریم و فضای لازم را برای بی‌خانمانان و افراد بدسرپرست داریم. در 10 ماه گذشته 285 هزار و 65 نفر به این گرمخانه ها آمدند وبه طور متوسط شبی یک هزار میهمان داشته‌ایم. 

به گفته قدیمی زنان را در لویزان و مردان را در مددسراهای اسلامشهر ساماندهی می‌کنیم. درست است که این افراد به اسم متکدی گرفته می‌شوند، اما مجموعه ای از تمام آسیب‌ها هستند و در واقع تلفیقی از زندان، بیمارستان و تیمارستان در آنها وجود دارد. به عنوان مثال؛ یک کیس اعصاب و روان داشتیم که بعد از اینکه احکامش به اتمام رسید، خانواده‌اش آن را نپذیرفتند. 

توافق با وزارت بهداشت برای پذیرش بیماران بی‌خانمان

قدیمی افزود: با وزارت بهداشت توافق کرده‌ایم و افراد بیماری که وارد مددسرا می‌شوند را به بیمارستان امام حسین و لقمان می‌فرستیم که عمدتاً در بیمارستان به دلایل مختلف این افراد را پذیرش نمی‌کنند و یا زود مرخص می‌کنند. 

رئیس سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران  در خصوص مراکز بهاران گفت: این مراکز در دوره‌ای موفقیت آمیز بودند و 1600 نفر پذیرش شدند که 462 نفر آنها درمان و دیگر بازنگشتند اما یک دوره‌ای به عنوان آسیب‌شناسی این مراکز متوقف شدندو در حال حاضر با مصوبه شورای اجتماعی استان و با دستور استاندار 2100 نفر پذیرش شدند. 

وی دوباره به روزهای سرد برفی تهران اشاره کرد و گفت: از سال 94 به قبل در زمانی که هوا صفردرجه بود، 12 تا 16 نفر بر اثر سرما می‌مردند، اما ما همه آنها را جمع می‌کنیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که معتادانی در روزهای سرد در خیابان بودند،برای آنها چه کردید گفت: ما تلاش کردیم همه را جمع کنیم، من که زورو نیستم که 100 ماشین را کنترل کنم، به جاهایی سر می‌زنم و بقیه جاها گزارش‌شان را برای ما می‌فرستند. 

وی در این موضوع که ما متولی برنامه‌های حوزه آسیب نیستیم، گفت: سقف متکدیان حرفه‌ای، کارگران فصلی، افراد بی‌خانمان و بی‌سرپناه براساس بند 5 ماده 75 قانون شهرداری‌ها برعهده ماست. 

وی تأکید کرد: وقتی متکدی را می‌گیریم، ریال به ریال پولش را صورت جلسه می‌کنیم، یک مورد هم نداشتیم که کسی بگوید پولش کم شده. 

وی تأکید کرد: در برخی از چهارراه‌های معروف شهر درآمدهای متکدیان میلیونی و پرونده‌های آنان مشخص است. 

کوتاهی وزارت بهداشت در نگهداری از معتادان بیمار

قدیمی با بیان اینکه معتادین متجاهر را به کمپ‌های بهاران ارجاع می‌دهیم ، گفت: بسیاری از این معتادین رها نمی‌شوند و عمدتاً آنها را درمان می‌کنیم، اما گپی در کار وجود دارد مثلا یک روز 110 معتاد متجاهر را جمع می‌کنیم اینها پروتکل درمانی دارند و می‌گویند معتاد زیر 18 سال و بالای 60 سال معتاد فشار خون و قندی و افراد معلول نباید وارد کمپ شوند، لذا آنها که سالم‌تر هستند وارد کمپ می‌شوند و الباقی بیرون می‌مانند و وزارت بهداشت هم برای آنها کاری نمی‌کند، حرف شهرداری و ناجا این است که وزارت بهداشت جایی را برای این افراد درنظر بگیرند. 

متجاهرترین معتادان در کنار خیابان می‌مانند

وی ادامه داد: ما اینها را جمع می‌کنیم بعدازظهر غربالگری می‌کنیم دوباره متجاهرترین معتادان در کنار خیابان می‌مانند. 

قدیمی تأکید کرد: اینکه بگوییم ظرف یکسال معتاد متجاهر نداریم حرف گزافی است. 

وی در خصوص همراه‌سراها گفت:‌در اطراف بیمارستان ها همراه‌سراهایی ایجاد کرده‌ایم که با معرفی مددکاری بیمارستان، افراد به این همراه‌سراها می‌آیند و در 10 ماه گذشته 18 هزار و 234 نفر از این همراه‌سراها استفاده کرده‌اند. این را هم بگویم که ما فقط فضای فیزیکی را فراهم می‌کنیم، پذیرایی برعهده مردم است. 

وی در بخش دیگر سخنانش در خصوص پایگاه‌های خدمات اجتماعی سخن گفت و ادامه داد: در این پایگاه‌ها مشاوره‌های اجتماعی داریم که در حوزه پیشگیری فعالیت می‌کنند و 8 هزار و 116 نفر با موردهای مختلف به این 10 پایگاه مراجعه کردند. 

۱۱۶ کودک فراری خدمات مشاوره گرفتند

رئیس سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران  ادامه داد: به عنوان مثال؛ در مورد کودکان فرار ما 116 دختر و پسر فراری (54 دختر و 62 پسر) طی امسال خدمات داده‌ایم اینها افرادی بودند که از شهرستان فرار و در بدو ورود به تهران، ما آنها را گرفتیم و قبل از اینکه دچار آسیب و گرفتار باندها شوند، در پایگاه های خدمات اجتماعی به آنها مشاوره داده و به مراکز ذیربط تحویل دادیم. 

وی در پاسخ به این پرسش که این افراد را چگونه شناسایی می کنید، گفت: در خود ترمینال دفتر خدمات اجتماعی و مددکاران اجتماعی خانم و آقا با تجربه بالا حضور دارند، و براساس تجربه و حالات افراد، آنها را شناسایی می‌کنند، این را هم بگویم اصولاً افراد فراری سرگردان هستند. 

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص کارگران فصلی گفت: موضوع کارگران فصلی مدتها بین نهادها پاسکاری می‌شود و نسخه شفابخشی در این زمینه نبوده است. 

وی افزود: 5 سامانه کارگر فصلی را راه‌اندازی کردیم و 10 هزار و 83 نفر ثبت نام کرده‌اند و تا پایان سال 98 در هر 22 منطقه 22 سامانه کارگران فصلی خواهیم داشت. 

وی با بیان اینکه کارگران دارای کمترین دریافت خدمات هستند گفت: مشکلات عجیب و غریبی داشتند، مردم برای گرفتن کارگر به چهارراهها مراجعه می کردند و هر کسی سریع تر می دوید زودتر کار پیدا می کرد. 

وی افزود: با همکاری سازمان فنی و حرفه ای و وزارت کار در حال توانمندسازی این مسائل هستیم و حداقل این افراد 2 صفحه پرونده دارند و اطلاعاتی که می دهند راستی‌آزمایی می‌شوند و با این کار کارگر فصلی هویت پیدا می کند، همچین در بخش مهارت اگر فعالان تخصص دارند، سازمان فنی حرفه‌ای از آنها امتحان گرفته و گواهینامه می دهد. 

وی با بیان اینکه اپلِیکیشن سازمان خدمات اجتماعی ایجاد شده که افراد بتوانند با مراجعه به این سامانه درخواست کارگر دهند، گفت: تقریبا با این کار کارگران ساماندهی می‌شوند. 

کارگران فصلی بیمه می‌شوند

وی در خصوص بیمه کارگران فصلی گفت: طی تفاهم صورت گرفته با وزارت کار، اگر این افراد در طول ماه 10 تا 12 روز کار کنند، بیمه آنها پرداخت و خدمات اجتماعی بهره می‌گیرند. 

ایجاد سامانه خدمات کارگران ساختمانی

وی با بیان اینکه نام این سامانه خدمات کارگران ساختمانی است، گفت: در این سامانه ما تفکیک تابعیتی نداریم، اگر کارگری افغان باشد و کارت اشتغال داشته باشد، می‌تواند فعالیت کند. 

قدیمی افزود: البته مردم می‌توانند با شماره 42322 تماس گرفته و کارگر مورد نیاز خود را درخواست کنند. 

به گفته قدیمی، این پنج سامانه در مناطق 11، 5، 7، 21 و 19 ایجاد شده و در هفته آینده در مناطق 1 و 8 راه‌اندازی می‌شود. 

وی تأکید کرد: این کار نمایشی و فرمایشی نیست و کار سختی است.

کد خبر 687192

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha