به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مديريت ارتباطات و امور بینالملل شركت بهرهبرداری متروي تهران و حومه، الهام فخاری اظهار داشت: این روزها مردم به فضای مجازی روی آوردهاند و این بهترین فرصت است که مترو با طراحی اپلیکیشن، بخشی از محتوای تولیدی سازمانها و موسسههای وابسته به شهرداری ازجمله روزنامه همشهری و .... را به صورت رایگان در اختیار شهروندانی بگذارد که از مترو استفاده میکنند.
وي افزود: مترو همچنین میتواند در برابر تعداد مشخصی سفر، ماهانه تخفیفهایی برای سامانههای فرهنگی شهری با امکان انتخاب سامانه مورد نظر شهروندان فراهم کند. برای نمونه نشریههای دانستنیها، سرزمین من و یا كتاب هاي داستان مختلف را میتواند بهصورت رايگان در اختيار مشتریان خاص خود قرار دهد. با طراحی این اپلیکیشن هم مردم ترغیب به استفاده از مترو میشوند و هم میتوان سرانه مطالعه را افزایش داد.
اين عضو شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اینکه باید فضای تعاملی در مترو به وجود آورد، گفت: باید فضا را از فروشندگی به گفتوگو، نیازسنجی و فضاي فرهنگی سوق دهيم. مترو میتواند با انجام كارهاي مختلف فرهنگي با مسافران خود در تعامل باشد و ذهن آنها را در جهت کتابخوانی و مطالعه بیشتر فعال کند.
لزوم مناسبسازی فضای مترو برای مطالعه
علی خاکبازان، از چهرههای شاخص ادبیات کودک و نوجوان نيز در خصوص نقش مترو در افزايش سرانه مطالعه در كشور گفت: آموزش از دوران کودکی و مناسبسازی فضای شهری را میتوان به عنوان دو عنصر اصلی ترویج مطالعه در جامعه معرفی كرد.
وي افزود: اگر مردم به کتاب خواندن عادت کنند، در هر فرصتی این کار را خواهند کرد. اگر فرهنگ مطالعه در مردم نهادینه شود، طبیعی است در فضاهای شهری چون مترو و اتوبوس هم شاهد مطالعهی مسافران خواهیم بود. بااینحال برای ترویج کتابخوانی در مترو یا دیگر محیطهای شهری، ابتدا باید فضای آن محیط را برای این کار مناسب کرد.
خاکبازان با اشاره به رواج پیدا كردن استفاده از گوشي هاي همراه و برخي از اپليكيشن هاي پرطرفدار در آن تصريح كرد: میتوان چنین امکانی را برای مسافران مترو هم فراهم کرد تا مردم در زمان حضور در مترو با چند کتاب آشنا شوند. البته از آنجا که مسافران مترو از گروههای سنی مختلفی هستند، به محتوای متنوع و مناسب با ویژگیهای فردی و جمعی خود نیاز دارند. حتی بعضی از تابلوهای تبلیغاتی مترو هم میتواند به تبلیغ و معرفی و یا ارائهی بخشهایی از یک کتاب اختصاص پیدا کند. شاید بهاینترتیب عدهای ناخودآگاه قسمتی از یک کتاب را بخوانند و نظرشان جلب شود که آن را تهیه کنند.
وي در پايان گفت: کار دیگری که در حال حاضر هم انجام میشود کتابفروشی در مترو است. البته وجود میزهای کتاب و کتابفروشی در محیطی مثل مترو بد نیست، اما نوع کتابهایی که تابهحال من در مترو دیدهام کاملاً دستچین شده و انتخابی است. به نظر برای موفقیت این کتابفروشیها، آثار عرضه شده باید از نظر محتوا آزادتر و متنوعتر باشد
|
نظر شما