دکتر سید محمد موسوی، رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان با اشاره به اینکه فرهنگ دینی کشور و اینکه مهم ترین منبع این فرهنگ قرآن کریم است، به خبرنگار شبستان گفت: ارتباط ما با قرآن نا گسستنی است و باید با هر روشی این ارتباط را مستکحم کرد.
وی افزود: برگزاری مسابقات و جشنواره های قرآنی یکی از مهم ترین راه های ایجاد انس و الفت جوانان با قرآن کریم است.
این مقام مسئول ادامه داد: در حقیقت جشنواره ها و مسابقات قرآنی تلنگرها و تذکرهایی است که از یک سو افرادی را که درگیر مظاهر روزمره هستند به قرآن بازمی گرداند و از سوی دیگر بستر را برای تولید فرهنگ دینی در جامعه آماده می کنند.
وی با اشاره به جایگاه مساجد در ترویج آموزه های قرآنی در بین افراد، عنوان کرد: مساجد به عنوان خانه های امن خدا در دل امت اسلامی جای دارند قطعا اگر اقدامی از این مراکز مهم صورت گیرد به طور یقین توجه همگان را جلب خواهد کرد.
رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان ادامه داد: تاریخ گذشته ما شاهد این مدعاست که مساجد در جامعه ما مهم ترین کانون آگاهی بخشی است که این امر می تواند جنبه قرآنی نیز داشته باشد.
وی با اشاره به آیه " ان هذ القرآن یهدی للتی هی اقوم " ابراز کرد: با استناد به این آیه، قرآن کتاب هدایت است و ره یافتگان قرآن هدایت شدگان حقیقی اند.
این مقام مسئول ادامه داد: این کتاب الهی از چندین جهت برای جامعه بشریت بویژه برای مسلمانان حایز اهمیت است از جمله اینکه قرآن مهم ترین منبع هویت بخشی است و ارتباط انفکاک ناپذیری بین مسلمانان و قرآن برقرار است.
وی افزود: بنا به تعبیر ائمه معصومین (ع) هرآنکس که قرآن را دارد همه چیز دارد و هرآنکس که قرآن ندارد هیچ ندارد، بنا براین بود و نبود ما و بروز و ظهور شخصیت فردی، اجتماعی و بین المللی ما ارتباط تنگاتنگی با قرآن دارد.
موسوی با بیان اینکه آیات و سوره های قرآن برای مسلمانان دستور العمل زندگی است، ابراز کرد: قران مجموعه ای نیست که در بوقچه ای چیده و در کنار تاقچه ای گذاشته و یا صرفا در مزار مردگان تلاوت شود چرا که قرآن علاوه بر بار معنوی و انورا قدسی آیین نامه زندگی است.
وی قرآن کریم را نقشه راهی برای مسلمانان عنوان کرد و گفت: این موضوع هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی و نیز در روابط با ملل و ادیان دیگر مصداق دارد.
رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان ادامه داد: به این معنا که ما باید هم در زندگی فردی متمسک به قرآن باشیم و هم در زندگی اجتماعی و روابط با دیگران قرآن را نقشه راه خود قرار دهیم و به تعبیر خود قرآن آنچه را که رسول خدا امر کرده اطاعت و از آنچه که نهی کرده پرهیز کنیم.
وی با بیان اینکه قرآن هم راه و هم راهبران را برای ما نمایان می کند، افزود: در این نقشه راه خداوند رفتارهای پیام آور بزرگ اسلام را به عنوان الگوی برتر انسانی و اسوه حسنه معرفی می کند.
دکتر موسوی، بازگشت به اسلام راستین و تمسک به قرآن کریم را ضرورتی برای مسلمانان دانست و تصریح کرد: از آنجایی که ما مسلمانان هویت خود را از قرآن و سیره پیامبر اعظم (ص) می گیریم، بروز و نمود این منبع هویت بخشی نیاز به باز تولید و بازآفرینی ارزش های آن دارد بنابراین بازگشت به اسلام راستین یک ضرورت محسوب می شود.
به گفته وی، این ضرورت هم در بعد فردی و هم در بعد اجتماعی کاملا ملموس است و قرآن آمده که هم افراد صالح و هم جامعه صالحین را ایجاد کند.
این مقام مسئول بیان کرد: با یک نگاه مختصر به آیات قرآنی در می یابیم که مجموعه آیات قرآن در غالب آیات مکی و مدنی ترکیب یافته اند که آیات مکی بیشتر جنبه اعتقادی دارد و معطوف به فردسازی و در یک فرآیند کلی معطوف به ملت سازی است که این امر با رهبری پیامبر اعظم (ص) و با بهره گیری از دو راهبرد دعوت و هجرت صورت گرفت.
وی ادامه داد: آیات مدنی بیشتر جنبه حقوق سیاسی و اجتماعی دارند و معطوف به دولت سازی اند بنابراین اسلام و قرآن و مادامی که در مکه بود یک دین بود و وقتی که به مدینه آمد یک نظام سیاسی شد.
دکتر موسوی با تأکید براینکه قرآن صرفا جنبه فردی ندارد، ابراز کرد: قرآن صرفا جنبه فردی ندارد بلکه یک نظام سیاسی است که نحوه زیستن را برای ما می آموزد و بازگشت به این منبع مهم و تمسک به آن یک ضرورت است.
به گفته وی، ضرورت بازگشت به قرآن با شیوه های مختلف از قبیل تلاوت قرآن، تدبر در معانی و مفاهیم قرآن و مهم تر از همه جاری ساختن مفاهیم قرآن در زندگی فردی و اجتماعی مصداق پیدا می کند.
پایان پیام/
نظر شما