مسجد و حلقه پیشگیری از آسیب ها و چالش های اجتماعی

خبرگزاری شبستان: مسجد به عنوان مهمترین پایگاه دینی با کارکردهای گسترده، حلقه واصلی برای پیشگیری از آسیب ها و چالش های اجتماعی در هر منطقه است که احیا کارکردهای مسجد کاهش آسیب های اجتماعی را به همراه دارد.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

آسیب های اجتماعی از مهمترین چالش و مشکلات کشور است که توجه مسئولان، خانواده ها و سازمان های مردم نهاد را برای رفع این معضل می طلبد و همگان برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی به دنبال ارائه راهکار هستند. دستگاه ها با برگزاری جلسات آموزشی، ریشه یابی علت آسیب ها، برخورد قضایی و انتظامی با سرگروه های تشدید نابسامانی ها و آسیب ها، فقر زدایی و مواردی از این قبیل همواره سعی بر پیشگیری از آسیب های اجتماعی دارند.

اگر توجه جدی به مسائل اجتماعی، باورهای دینی و نیازهای جامعه بشود از گسترش آسیب های اجتماعی جلوگیری می شود اما اگر نگاه جامع و عملیاتی نداشته باشیم و از تمامی ظرفیت ها بهره نگیریم آنگاه مشکلات اجتماعی بر کل جامعه سایه می افکند و همگان را دچار مشکل می کند.

 

تاکید استاندار اصفهان بر عزم همگانی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی

محسن مهرعلیزاده، استاندار اصفهان در یکی از جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر این استان با اشاره به آسیب های اجتماعی گفت: نگاه جامع و کامل و سرمایه گذاری همگانی و عزم عمومی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیاز است تا اینکه که چالش های اجتماعی کاهش یابد.

وی افزود: کاهش سن اعتیاد و اتفاقاتی از این قبیل از چالش های مهم اجتماعی است که دستگاه های اداری و با عزم عمومی باید نسبت به مدیریت این موضوع و کاهش آسیب های اجتماعی سرمایه گذاری و برنامه ریزی کنند.

تاکید استاندار اصفهان بر عزم همگانی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی با توجه به اهمیت موضوع است که بتوانیم با عزم همگانی و مشارکت اجتماعی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی گام برداریم و اگر همه مردم با نگاه جامع و با مطالعه نسبت به این مقوله پیش بیایند آنگاه روند موثری برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی خواهیم داشت.

 

احیا کارکرد مساجد برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی

مساجد کارکردهای متنوع و گسترده ای دارند که احیا این کارکردها در کاهش ناهنجاری ها و چالش ها نقش آفرین خواهد بود و از همین جهت باید برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی از ظرفیت سنگر مسجد استفاده کرد و مصداق بارز بهره گیری از ظرفیت مساجد برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی برگزاری جلسات آموزشی، جذب مردم به ویژه نسل جوان و نوجوان به مساجد، ارائه مطالب دینی و داستان های عبرت آموز اخلاقی برای تقویت باورهای دینی است.

اگر در مساجد مطالب مورد نیاز اجتماعی بیان شود و مردمی که برای عبادت آمده اند از جلسات آموزشی و محتواهای فرهنگی و اجتماعی هم برخوردار شوند آنگاه شاهد ارتقای سطح دانش عمومی خواهیم بود که مصداق بارز آن کسب آگاهی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.

برای انجام فعالیت های آموزشی وآگاهی بخشی کانون های فرهنگی هنری مساجد، تشکل های فرهنگی و دینی و سازمان های اداری و خدماتی در برخی مناطق وارد شده اند که نتایج موثری داشته و البته نیازمند فعالیت های بیشتری است.

 

آموزش پیشگیری از آسیب های اجتماعی در مساجد استان اصفهان

سرهنگ حسین حسین زاده، جانشین فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: طرح آموزش همگانی برای ارتقای اطلاعات عمومی مردم به منظور پیشگیری از وقوع جرم و آگاهی بخشی طی برنامه ریزی مشخص با حضور کارشناسان نیروی انتظامی در محافل عمومی از جمله مساجد انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه آگاهی بخشی به مردم نقش موثری در پیشگیری از جرم دارد، تصریح کرد: بعضی از افراد به دلیل عدم اطلاع از قانون و یا بی توجهی نسبت به یک موضوع دچار مشکل می شوند که اگر آگاهی از قوانین و مقررات داشته باشند و یا نسبت به موضوعات مختلف هوشیار بودند مشکلات اجتماعی برای آن ها پیش نمی آمد.

وی یادآورشد: نتایج خوبی در ارتباط مردم و پلیس در مساجد ایجاد شده که افزایش آگاهی، ایمنی، کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی و ایجاد فضای مثبت و اعتمادی بین پلیس و مردم از مصادیق نتایج این ارتباط است.

 

کانون های مساجد و فعالیت های آموزشی و فرهنگی

یکی از جنبه های مهم برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی جذب به مساجد و تقویت باورهای دینی و اعتقادی و همچنین وجود مکان های مناسب برای فعالیت های اوقات فراغت جوانان و نوجوانان است که کانون های فرهنگی و هنری در مساجد این امکانات را در یک جا در قالب وجود برنامه های فرهنگی، ورزشی و تفریحی برای نسل جوان و نوجوان عرضه می کند.

حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به فعالیت بیش از هزار و 800 کانون فرهنگی و هنری در مساجد این استان افزود: کانون های فرهنگی و هنری مساجد مامن و ماوای جوانان و نوجوانان شده و هرچقدر برنامه های کانون ها متنوع تر جذب افراد هم بیشتر شده است.

وی اضافه کرد: برنامه های آموزشی در کانون های مساجد برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی انجام می دهند که زمینه ساز زفع مشکلات اجتماعی است.

 

راه اندازی مراکز مشاوره در برخی کانون های مساجد

برخی از کانون های مساجد علاوه بر ارائه برنامه های فرهنگی و آموزشی دارای مراکز مشاوره برای ارائه خدمات روانشناختی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی هستند که کارکرد آن ها مثبت و موثر بوده و اگر این چنین خدمات در مساجد توسعه یابد جذب به مسجد و کاهش آسیب های اجتماعی را شاهد خواهیم بود.

توجه همگانی در سنگر مسجد به موضوع آسیب های اجتماعی قادر به کاهش این معضل جامعه خواهد بود اما برای این کار همکاری سازمان های اداری و با تشکل های مردم لازم است.

 

کد خبر 686851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha