به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام سید علی قاضیعسگر، نماینده ولیفقیه در سازمان حج و زیارت در اولین کنگره پزشکی با اشاره به اهمیت طب و پزشکی و تأثیر آن در رفاه گفت: اگر انسانها در سلامت به سر نبرند به طور طبیعی هدف رفاه در زندگی حاصل نمیشود، به همین جهت علم پزشکی در میان سایر علوم پزشکی سرآمد است.
نماینده ولیفقیه در سازمان حج و زیارت افزود: هماکنون حدود 17 سال است که مردم در نوبت هستند به سفر حج و زیارت مشرف میشوند، عاشقان این سفر زیادند و اگر امروز نیز مسیر ثبتنام باز بود با توجه به متقاضیان این سفر سابقه ما به 25 تا 30 سال میرسید.
وی اظهار کرد: اولین رویکرد در این سفر پیشگیری از بیماریها در موسم حج است که این موضوع نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود. در حقیقت پزشکان حاضر در این سفر با تذکر برخی از نکات و رعایت دستورالعملها زمینه بیمار نشدن و پیشگیری از برخی بیماریها را فراهم میکنند، تجربیات گذشته باید مرور شود زیرا این تجربیات جنبه راهبردی دارد.
حجتالاسلام قاضیعسگر با اشاره به ارایه خدمات مناسب در کاروانهای حج اظهار کرد: در گذشته طبخ غذا در هتلها بود و پرسنل خدمات با مشکلات زیادی در نظافت و شستوشوی ظروف مواجه بودند، اما در حال حاضر طبخ غذا در یک آشپزخانه مرکزی انجام میشود و زایران میتوانند مطمئن باشند که از طریق غذا به آنها آسیبی نمیرسد. شما پزشکان نیز با دقت در مراقبت و معاینات پزشکی جلوی آسیبهای زیادی را میگیرید.
نماینده ولیفقیه در سازمان حج و زیارت با بیان اینکه میلیونها زایر از سایر نقاط به کشور عربستان سفر میکنند، یادآور شد: زایرانی که از سایر نقاط جهان وارد عربستان میشوند از مراقبت پزشکی مناسبی برخوردار نیستند و فقط واکسن مورد نظر را دریافت کردند، به همین جهت بیماریهای زیادی از طریق آنها منتقل میشود که با رعایت نکردن بهداشت این امراض به سایر افراد منتقل میشوند.
وی گفت: پیشنهاد میکنم کار علمی انجام شود و تیمهای معدودی با استفاده از لابراتوارهای غنی در کشور عربستان ریشه و منشأ اصلی ویروسها را شناسایی کنند تا یک گام در شناسایی بیماریها جلوتر باشیم.
حجتالاسلام قاضیعسگر با اشاره به تجربیات ارزنده جمهوری اسلامی در ارایه خدمات پزشکی حج و زیارت خاطرنشان کرد: این مرکز برای سایر کشورهای اسلامی دوره سه روزه آموزش تخصصی پزشکی ارایه میدهد تا سایر کشورهای مسلمان نیز بتوانند از تجربیات جمهوری اسلامی استفاده کنند.
نماینده ولیفقیه در سازمان حج و زیارت اظهار کرد: پیشنهاد میکنم از برنامههای جانبی و سایر مخارج کم کنیم و به اصل موضوع پژوهش و آموزش پزشکی در حج و زیارت بپردازیم و بعد از اتمام کنگره نیز این موضوع را دنبال کنیم تا شاهد نتایج این همایش در سالهای بعد باشیم.
در پایان این هنمایش تمبر یادبودی با عنوان اولین کنگره پزشکی حج و زیارت با حضور مسئولان ممهور شد.
گفتنی است، اولین کنگره پزشکی حج و زیارت امروز 30 شهریور در مرکز پزشکی همایشهای رازی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما