اجرای طرح ملی جنگلانه در شهرستان رزن

خبرگزاری شبستان:مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، از اجرای طرح ملی جنگلانه درروستای خمیگان شهرستان رزن همزمان با دهه فجر خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، اسفندیار خزائی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان امروز( 12 بهمن)  در جمع خبرنگاران گفت: در دهه فجر امسال 22 پروژه منابع طبیعی در استان به بهره برداری می رسد که از این میزان 17 پروژه عمرانی منابع طبیعی وآبخیزداری، 5 طرح شاخص با مشارکت مردم وتشکل های غیردولتی می باشد.

 

وی افزود: 17طرح منابع طبیعی وآبخیزداری با بیش از 3264 میلیون ریال اعتبار و 5 طرح با مشارکت تشکل های غیردولتی درشهرستان های رزن، کبودراهنگ، تویسرکان نهاوند وبهار به بهره برداری می رسد.

 

وی از اجرای طرح ملی جنگلانه درروستای خمیگان شهرستان رزن خبرداد و تصریح کرد: این طرح ملی با حضور 150 نفر از دوستداران طبیعت ،تشکل های زیست و محیطی منابع طبیعی در سطح50 هکتاراز اراضی ملی این شهرستان اجرا می شود.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح‌ها حفظ منابع پایه آب و خاک، توسعه اقتصادی، اجتماعی، بهبود اقتصاد بهره‌برداران و کمک به ایجاد رونق در بخش کشاورزی این استان است.

 

خزائی، از احداث بندهای رسوب گیر و پروژه های بیولوژیک آبخیزداری شامل عملیات نهال کاری، بذرپاشی، بذرکاری ، کپه کاری وذخیره نزولات در دهه فجر امسال خبرداد.

 

وی با بیان اینکه 250 نفر از همیاران طبیعت دانش آموزی با مشارکت آموزش وپرورش در شهرستان تویسرکان جذب می شوند، گفت: کمربند حفاظتی و مبارزه با آفات و بیماری های جنگلی و مرتعی از جمله پروژه هایی این ایام است.

 

وی اضافه کرد: با اجرای این گونه طرح‌ها می‌توان با کنترل و مهار سیلاب‌های احتمالی تاثیرات ناشی از پدیده خشکسالی را کاهش و از خسارت‌های احتمالی سیلاب‌ها در مواقع بارندگی جلوگیری کرد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بیان داشت: اجرای طرح ذخیره نزولات آسمانی و بذر پاشی در سطح 8 هکتاراز اراضی ملی در روستاهای فسیجان وحیدر قاضی خان شهرستان بهارازعمده ترین برنامه های مهم واثرگذاردرحفظ وتوسعه منابع طبیعی است.

 

وی، غبارروبی و عطرافشانی قبورمطهر شهدا، برگزاری جشن انقلاب اسلامی با حضورمردم و خانواده ها وبصورت یکپارچه و پررنگ در راهپیمایی 22 بهمن ماه را از دیگر برنامه های این سازمان برشمرد.

 

خزائی اظهار کرد: تقویت منابع آب زیرزمینی با اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری یکی از اقدامات موثر برای جلوگیری از تشدید پدیده‌ی بیابان زایی و نیز کنترل و مهار ریزگردها در عرصه‌های بیابانی است.

 

وی از حفظ و ذخیره آب حاصل از بارش باران جهت حفظ و حراست از منابع خدادادی خبرداد و بیان کرد: همچنین تغذیه مصنوعی سفره‌های آب زیرزمینی را یکی از راه‌های استفاده بهینه از آب است.

کد خبر 686676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha