حجتالاسلام محمود سیاح در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، درباره اثرگذاری شعار «اعتلای همزیستی اجتماعی مؤمنانه در مساجد» کمیته مساجد ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی در ارتقای برنامههای این خانههای خدا، گفت: کارکردهای مسجد تراز اسلامی به عبادت و مسایل فردی محدود نمیشود بلکه شامل فعالیتهای اجتماعی نیز میشود، هرچند عدهای، مساجد را به سمت سکولاریسم سوق میدهند.
وی با بیان اینکه توصیه دین، انجام همه فعالیتهای دینی حتی نماز، به صورت اجتماعی و همراه با جماعت، است، افزود: مسجد، محور برنامهها و فعالیتهای پیامبر اسلام (ص) مانند طراحی جنگ، دیدار با مسئولان سایر کشورها و ارائه مشاورههای مذهبی به مردم، بود.
مدیر ستادهای نماز جمعه کشور، خاطرنشان کرد: رفتار علما نیز نشان از توجه جدی آنان با مساجد داشته و دارد به طوری که فعالیتهای دینی، فرهنگی و علمی آنان مانند تدریس، دیدار با گروههای مختلف مردم و خدماترسانی به نیازمندان در مساجد انجام میشد.
سیاح اضافه کرد: تحرکات اجتماعی منتهی به انقلاب اسلامی با محوریت مساجد انجام میشد و علما و روحانیون نیز در همین خانههای خدا درباره اقدامات حکومت پهلوی و کشورهای استکباری روشنگری میکردند.
وی با بیان اینکه کمیته مساجد ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی با انتخاب شعار اعتلای همزیستی اجتماعی مؤمنانه در مساجد برای احیا و گسترش کارکردهای اجتماعی مساجد، جریانسازی میکند، گفت: مساجد باید محور فعالیتهای روستاها و محلات شهری باشند به طوری که ساکنین هر منطقهای برای انجام و به سامان رسیدن خواستههایشان به مساجد مراجعه کنند.
مدیر ستادهای نماز جمعه کشور، خاطرنشان کرد: عملکرد مساجد باید به گونهای باشد که با استفاده از ظرفیت جوانان، زمینه احیای کاکردهای فراموششده این خانههای خدا را مهیا کنند، این مهم موضوعی است که تحقق آن میتواند موجب ارتقای اخلاق و کاهش آسیبهای اجتماعی و پویایی برنامههای دینی و فرهنگی در کشور شود.
نظر شما