به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، پس از آن که آمریکا در سال های اخیر نتوانست در زمینه هسته ای ایران را به ساخت سلاح متهم کند رئیس جمهور جدید این کشور سعی می کند در مورد اقدامات موشکی ایران را به فعالیت های نظامی در منطقه متهم کند تا شاید بتواند توجیهی برای قدرت ایران در منطقه بیابد.
اما روزنامه رای الیوم با یادآوری نکات اساسی به رد این اتهامات پرداخته و قدرت فعلی ایران در منطقه را مدیون ثبات سیاسی، توانمندی نظام و درک و شعور مردمش خوانده است.
بنابراین گزارش، در این یادداشت آمده است: هر کسی تلاش میکند تاریخ مهم ایران را در دوره حکومت اسلامی یا پیش از آن، انکار کند، در اشتباه است. ایران کشوری عظیم و متمدن است و نمیتوان آن را انکار کرد. تجربیات این کشور از مشخصات و تدابیر دموکراتیک بزرگ و واقعی برخوردار است.
همچنین هر کس که به روابط میان کشورها نگاه عاطفی و تخیلی دارد و میخواهد مواضع کشورها از جمله ایران، کاملا به دور از عرف سیاسی و دستکم به دور از منافع مشترک باشد، بیش از همه در اشتباه است.
ایران به لطف مردم و پیشرفتهای علمی و سیاسی، کشوری بزرگ و قدرتمند است و با وجود دشمنیهای سیاسی و مشکلات اقتصادی، بازهم مهمترین ویژگی آن توانمندی نظام و ثبات سیاسی این کشور است. این کشور، دوران تحریم را پشت سر گذاشت، تحریمهایی که آمریکا به شکل هوشمندانهای علیه این کشور اعمال کرد؛ اما مسئولان ایران، به شیوه هوشمندانهای که کمتر از سطح هوشمندی دشمنان نبود، با این تحریمها برخورد کردند.
رای الیوم در ادامه نوشت: همه ما شاهد اعتراضاتی که در روزهای گذشته اتفاق افتاد، بودیم. با وجود برخی رویدادهای غافلگیرکننده و ساختگی که رسانههای ضدایرانی آن را با بزرگنمایی منتشر کردند، این اعتراضات ماهیت اقتصادی داشت و علیه نظام سیاسی ایران نبود.
رایالیوم در ادامه نوشت: توانمندی نظام ایران، از قدرت و صلابت نهادهای آن و وجود هماهنگی در کار آن نهادها، سرچشمه میگیرد. نه ارتش در حیطه اختیارات سپاه پاسداران دخالت، نه سازمان اطلاعات در کار سپاه قدس مداخله میکند و نه عکس آن رخ میدهد.
دیگر عامل قدرت ایران، درک و شعور مردم این کشور است، زیرا خواستههای تظاهرکنندگان و در عین حال، لزوم حفظ کشور و نظام را درک میکنند.
رای الیوم در پایان نوشت: آخرین درسی از ایران که باید برای ما مفید واقع شود، تجربه زندهای است که از اهمیت نهادها در کشور و تاثیر آن بر ثبات و پایداری کشور در رویارویی با مشکلات حکایت دارد. آیا از این درسها استفاده میکنیم یا به مانند دیگر درسها آن را هم نادیده میگیریم؟!
نظر شما