خبرگزاری شبستان – سرویس قرآن و معارف: "ما در واقع نه از مکتب فاطمیه که باید از جهل و عدم معرفت خودمان به مکتب نورانی و شخصیت ممتاز و بی بدیل حضرت فاطمه (س) نالان باشیم. در واقع همان طور که قبر حضرت زهرا (س) ناشناخته و گمنام است قدر و منزلت و شخصیت حضرت فاطمه هم ناشناخته و گمنام است لذا وقتی کسی این شخصیت را نشناسد طبیعی است به سمت او نخواهد رفت یا احساس دافعه هم می کند و تصور او این است که مکتب فاطمیه پویا و بالنده نیست و این بزرگ ترین درد بشر از بدو خلقت بوده و تمام انبیای الهی با این درد مزمن جهل و نادانی آشنا بوده اند و رنج ها و مرارت های آن ها برای برطرف ردن این جهل بسیار بوده است. پس عدم معرفت انسان ها به مکتب متعالی و نورانی حضرت زهرا (س) باعث شده که آن حالت محرومیت و احساس کمبود به وجود بیاید و افراد تا این حد از امام زمان (عج) و قرآن حقیقی و اسلام واقعی فاصله بگیرند."
به مناسبت ایام فاطمیه و شهادت بانوی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا علیها السلام گفتگویی با حجت الاسلام و المسلمین محمد اکبری، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن با محوریت شناخت شخصیت، سیره و جایگاه حضرت فاطمه سیده نساء العالمین انجام داده ایم که از نظرتان می گذرد.
پرسشی که ممکن است به ذهن برخی از مخاطبان خطور کند این است که آیا سوره کوثر تنها سوره ای در قرآن کریم است که به حضرت زهرا سلام الله علیها پرداخته و در شأن ایشان نازل شده است؟
نخیر، سوره دیگری که تامه و تمام عیار به حضرت زهرا سلام الله علیها اختصاص دارد سوره قدر است. به شأن و جایگاه لیله القدر توجه کنید. قرآن از لیله القدر به افضل از هزار شب یعنی 83 سال و 4 ماه یاد می کند. شبی که در آن شب قرآن نازل شده است، شبی که در آن خداوند متعال امت اسلامی را بر سایر امت ها ارجح کرده است و نکته این جاست که حضرت فاطمه (س) ظرف این لیله القدر است. امام صادق (ع) در این باره می فرمایند اللیلة فاطمة و القدر الله. این بیان نورانی حضرت امام صادق است که شب قدر شب فاطمه (س) است و لیله و ظرف نزول وحی و رحمات و برکات و انوار و هدایت الهی. این ظرف وجود مقدسه و منور حضرت فاطمه (س) و قدر یکی از صفات و اسمای الهی است. توجه کنید که لیله القدر یعنی شب خدا. خداوند در این عالم یک شب دارد، همان خدای متعال که خالق شب و روز است.
این که می فرمایید خداوند یک شب دارد یعنی چه؟
یعنی بقیه شب ها و روزها طفیل وجود این شب خلق شده اند و همه انوار و معارف و رحمات و هدایت ها در این شب جمع شده است و ظرف این نعمات، این شب است و این شب عبارت است از وجود حضرت فاطمه (س). توجه کنیم که قرآن که کلام خداوند است این طور حضرت فاطمه زهرا (س) را معرفی می کند و همه آن خصلت هایی که در قرآن می بینید که این قرآن، مایه هدایت و حیات و شفا است این خصوصیات به اعلا درجه خود در وجود صدیقه طاهره (س) جمع شده است. اگر کسی چشمانش به سمت حقیقت باز شود سیره و خطبه ها و مناجات و دعاهای حضرت، کلمات قصار و احادیث حضرت هر روز برای انسان ها تازگی خواهد داشت. اگر کسی این اهلیت را داشته باشد متوجه می شود که در خطبه فدکیه و خطبه های دیگر حضرت چه معارفی نهفته است که مثل معادن زر و طلا در اعماق زمین هستند و کم تر کسی این معادن را کشف و استخراج می کند.
واقعا هم این محرومیت امروز در جامعه ما و بسیاری از جوامع به چشم می آید. به مثابه آدم هایی که در جوار گنجی قرار دارند اما از وجود آن محروم اند. چرا ما نمی توانیم از این گوهرها به خوبی استخراج کنیم؟
همچنان که اشاره می کنید بله ما امروز آن احساس کمبود را حس می کنیم و معارف مکتب فاطمیه در متن زندگی بسیاری از مردم نیست، از آن طرف برخی هم احساس می کنند که مکتب فاطمیه مثلا آن پویایی و بالندگی لازم را ندارد.
نکته اولی که لازم است در این باره به آن اشاره شود این است که ما در واقع نه از مکتب فاطمیه که باید از جهل و عدم معرفت خودمان به مکتب نورانی و شخصیت ممتاز و بی بدیل حضرت فاطمه (س) نالان باشیم. در واقع همان طور که قبر حضرت زهرا (س) ناشناخته و گمنام است قدر و منزلت و شخصیت حضرت فاطمه هم ناشناخته و گمنام است لذا وقتی کسی این شخصیت را نشناسد طبیعی است به سمت او نخواهد رفت یا احساس دافعه هم می کند و تصور او این است که مکتب فاطمیه پویا و بالنده نیست و این بزرگ ترین درد بشر از بدو خلقت بوده و تمام انبیای الهی با این درد مزمن جهل و نادانی آشنا بوده اند و رنج ها و مرارت های آن ها برای برطرف ردن این جهل بسیار بوده است. پس عدم معرفت انسان ها به مکتب متعالی و نورانی حضرت زهرا (س) باعث شده که آن حالت محرومیت و احساس کمبود به وجود بیاید و افراد تا این حد از امام زمان (عج) و قرآن حقیقی و اسلام واقعی فاصله بگیرند.
نظر شما