حذف یارانه برخی اقشار مردم خطای استراتژیک بودجه سال ۹۷ است

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم مشهد و کلات با بیان اینکه موضوع یارانه را نمی‌توان زیر فشار افکار عمومی بررسی کرد خواستار بررسی این موضوع در کمیسیون تلفیق شد و گفت: حذف یارانه برخی اقشار مردم در بودجه سال ۹۷ خطای استراتژیک است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات در مخالفت با لایحه بودجه سال 97 گفت: سندی مانند بودجه پر از احکام و ارقامی است که نمی‌توان مخالف یا موافق کلی این سند بود. بسیاری از افرادی که ایراداتی بر آن برشمردند در بخش هایی موافق هستند. عرض بنده توجه به نکاتی است که باید مورد اهتمام قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: لایحه دولت در اختیار مجلس قرار گرفته است و کمیسیون تلفیق آن را بررسی و گزارش را به صحن آورده، باید تصمیم گیری شود که این ایرادات در صحن اصلاح شود یا در کمیسیون تلفیق. ما امروز نقشه راه را ترسیم می کنیم تا اشکالاتی که وجود دارد به کمیسیون تلفیق بازگردد و بهتر اصلاح شود.

 

نماینده مردم مشهد و کلات خاطرنشان کرد: نکته مهم بودجه این است که بودجه سند دخل و خرج دولت است و برش یک ساله برنامه تولیدات یک کشور و سایر مخارج را نشان می دهد. بودجه خود سند یک ساله ای است که در توسعه موثر است و هر وقت گزارش یکساله را مطالعه کردم این احساس بوده است که این موضوع (برنامه بودجه) برنامه توسعه یک ساله نیز محسوب می شود.

 

وی اظهار داشت: برخی کارها مثل سال های قبل در بودجه سال 97 تکرار شده است و تنها قفل های کلیدنما هستند. در بسیاری از احکام بودجه در تبصره های مختلف بخصوص عمران و اشتغال دولت پای بانک ها را به میان کشیده است.

 

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما با این زحمت بودجه را تصویب می کنیم، سپس در اختیار بانک ها قرار گرفته و توسط بانک ها برای موضوعات اشتغال و سایر موارد تسهیلات ارایه می شود. این امر که بانک ها بگویند آیا منابع باید به کدام وجه اقتصاد اختصاص یابد در حیطه دانش حرفه ای بانک ها نیست و بانک ها این دانش حرفه ای را ندارند و این امر یکی از قفل های بودجه است.

 

نماینده مردم مشهد و کلات در بخش دیگر از مخالفت خود در رابطه با لایحه بودجه سال 97 با اشاره به موضوع یارانه سوخت اظهار داشت: ما طبق تبصره 18 ماده 35 مواردی را برای یارانه سوخت در نظر گرفتیم که این منابع موجود را در کانال تسهیلات بانکی قرار می دهیم تا او احراز کند آیا موضوع احراز اقتصادی دارد یا خیر.

 

وی یادآور شد: یک و نیم میلیارد دلار طبق دستورات رهبر انقلاب تسهیلات روستایی در نظر گرفته است و دستگا‌ه های مختلف تلاش می کنند تا بهترین پروژه های خود را انتخاب و به بانک ها معرفی کنند که اگر بانک ها احراز اقتصادی نکنند این پروژه‌ها بایگانی می شود، این قفل به پای عمران و توسعه کشور است.

 

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در تبصره 14 قانون بودجه در قالب ارقام اهداف یارانه عنوان شده است و در سال 97، 23 میلیون تومان یارانه نقدی در نظر گرفته شده که باید با مبلغ 540 هزار ریال در میان 42 میلیون نفر توزیع شود اما اکنون در میان 76 میلیون نفر یارانه تقسیم می شود، این موضوع بدان معناست که پس از سه ماه از آغاز سال باید یارانه 34 میلیون نفر قطع شود. این موضوع باید به کمیسیون تلفیق برگردد تا در آنجا اصلاح شود. مسایل مربوط به یارانه را نمی توان زیر فشار افکار عمومی تصمیم گیری کرد.

 

حسین‌زاده بحرینی ادامه داد: صرفه جویی از محل یارانه 10 و نیم هزار میلیارد تومان است که بالغ بر 2 و نیم درصد بودجه عمومی دولت را به خود اختصاص می دهد که در مقایسه با بودجه کلی کشور هشت و نیم درصد است چرا برای این مبلغ ناچیز مردم را عذاب می دهیم؟ دولت تصمیم گرفته است، ما نیز باید تصمیم بگیریم.

 

وی خاطرنشان کرد: حذف یارانه ها خطای استراتژیک است. ما این یارانه را واقعا به افرادی می دهیم که نیازمند هستند. برخی از مردم با سیلی صورت سرخ می کنند چگونه کارگری که با 900 هزار تومان و 4 فرد عائله امرار معاش دارد و یا کارمندی که با 2 میلیون گذران زندگی می کنند به او بگوییم نمی توانیم به تو یارانه دهیم.

 

وی تصریح کرد: با تمام احترامی که به سازمان محترم بودجه و تلفیق قایل هستم باید بگویم این موضوع باید در کمیسیون تلفیق اصلاح شود.

 

نماینده مردم مشهد و کلات یادآور شد: بحث قیمت حامل های انرژی را دولت در تبصره 18 در نظر گرفته است تا قیمت حامل های انرژی را زیاد کنیم. این موضوع را نمی توان در جلسه صحن عمومی مجلس تحت فشار افکار عمومی بررسی کرد.

 

وی گفت: باید تکلیف این موضوع مشخص شود و تا سال 1400 قیمت حامل های انرژی اصلاح شود. در سال 97 اجازه ندادند این موضوع اصلاح شود، در سال 97 و 98 هم این اجازه را نمی دهند و تکلیف بزرگی برای سال 1400 باقی خواهد ماند، این تکالیف بزرگ و استراتژیک است، اجازه دهید این مباحث در صحن کمیسیون تلفیق بررسی شود.

 

 

کد خبر 685652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha