در ایران سونامی شیوع سرطان نداریم

خبرگزاری شبستان: وزیر بهداشت با بیان اینکه بسیاری از سرطانها مربوط به سنین سالمندی است، ادامه داد: در ایران سونامی شیوع سرطان نداریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت: سیدحسن هاشمی در همایش ملی مبارزه با سرطان با اشاره به سخنان رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این همایش گفت: ایشان سخنان مهمی در خصوص سرطان و محیط زیست داشت و با این اوصاف باید همه تلاش کنیم. 

وزیر بهداشت افزود: یکی از دلایلی که رییس سازمان حفاظت محیط زیست از خطه قهرمان خیز ستارخان و باقرخان انتخاب شد این بود که برای مبارزه با مافیای آلاینده محیط زیست و در جهت سالم سازی محیط زیست، با صلابت تلاش کند. 

دکتر هاشمی ادامه داد: قطعا هیچ تلاشی بی ثمر نیست و ممکن است که تلاش ها به نتیجه نرسد اما مانع نخواهد شد که مایوس شویم و مبارزه نکنیم چراکه زندگی، مبارزه برای رسیدن به بهترین ها و کمال است. 

وزیربهداشت با بیان اینکه اسم بیماری سرطان ممکن است ترسناک باشد، اما می تواند بیماری ترسناکی نباشد، اگر به موقع تشخیص داده شود، گفت: دو سوم سرطان ها، قابل پیشگیری است و یکی از دلایل ترسناک بودن و شیوع سرطان در سراسر جهان، افزایش طول عمر است بگونه ای که در اوایل قرن بیستم طول عمر 30 اما در حال حاضر بیشتر از 70 سال است. 

دکتر هاشمی با بیان اینکه بسیاری از سرطانها مربوط به سنین سالمندی است، ادامه داد: در ایران سونامی شیوع سرطان نداریم. 

وزیربهداشت خاطرنشان کرد: امروز کمتر در تریبون های دولتی و غیردولتی می بینیم که مردم را امیدوار کنند و برخی از آنها به دنبال مایوس و ناامید کردن مردم و ناکارآمد نشان دادن اجزای خدمتگزار نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و متاسفانه در کشور، تریبون ها زیاد و صدای بوق در دست افراد غیرکارشناس، بلند تر از کارشناسان است. 

دکتر هاشمی تصریح کرد: به عنوان نمونه در بعضی تریبون ها در مورد اصفهان گفته می شود که علت افزایش سرطان و بیماری MS در اصفهان، قطع شدن آب زاینده رود است در حالی که اساتید، کارشناسان و مراکز تحقیقاتی چنین مطلبی را تایید نمی کنند و صدای این کارشناسان نیز به جایی نمی رسد. 

وزیربهداشت اظهارداشت: در ایران، سونامی سرطان نداریم، البته این بدان معنی نیست که شیوع سرطان در آینده نیز زیاد نخواهد بود ولازم است که اقدامات پیشگیرانه و تشخیص زودهنگام انجام شود. 

دکتر هاشمی با اشاره براین مطلب که باید به مردم اطلاعات درست بدهیم، آنها را بیجا نترسانیم، با آنها صادقانه صحبت کنیم، بجای مطالب ناامیدکننده، راه حل ها را نشان دهیم، گفت: قوای سه گانه باید علاوه بر نشان دادن راهکارهای مشکلات، به آنها هم عمل کنند و انتظار نیست که مردم را بترسانیم و ناامید کنیم بلکه سازمان های مردم نهاد و تشکل ها می توانند در جهت ایجاد حساسیت در مردم حرکت کنند اما دولت باید اقدامات عملی را انجام دهد. 

وزیربهداشت بیان کرد: اگر امروز با مشکلات زیست محیطی و خشکسالی روبرو هستیم باید از تجربه و دانش کشورهای دیگر و نیز راهکارهای بومی استفاده کنیم و اجازه بدهیم که کار، دست کاردان، دانشمند و دانشگاهی باشد و در نگاه کارشناسی دانشگاه ها نباید دخالت کنیم تا افراد موثر در علم و دانش بتوانند به راهکارهای حل مشکلات برسند. 

وزیربهداشت با بیان اینکه هزینه های درمان سرطان در جهان بالا و حدود یک تریلیون دلار است، ادامه داد: اگر به پیشگیری توجه کنیم می توان 100 تا 200 میلیارد دلار از هزینه های سرطان را کاهش داد. 

دکتر هاشمی تصریح کرد: سرطان در مقایسه با سایر بیماری های صعب العلاج، تعداد موارد مرگ کمتر اما هزینه های درمانی بیشتری دارد و برای کاهش هزینه ها، باید سرطان را در مراحل اولیه کشف کنیم. 

وزیربهداشت گفت: علت زیاد بودن هزینه های سرطان این است که کمتر به پیشگیری و البته عوارض بستن بر کالاها و اقدامات آسیب رسان توجه شده است. 

دکتر هاشمی ادامه داد: به ما می گویند چه کاری به استعمال سیگار و قلیان مردم دارید اما اگر مصرف دخانیات موجب سرطان لب تا دستگاه تنفسی فرد می شود، باید از این بیماری ها و هزینه های تحمیل شده در آینده، پیشگیری کنیم. 

وزیربهداشت با بیان اینکه آلودگی هوا موجب بروز سرطان و بسیاری از بیماری های دیگر می شود، خاطرنشان کرد: اگر فردی اشکالی به حوزه صنعت وارد می کند، نباید مذموم تلقی شود و باید مشکلات موجود مانند کیفیت بنزین و خوردوها، اصلاح شود. 

دکتر هاشمی بیان کرد: پیشگیری در بروز سرطان به کاهش هزینه های درمانی برای مردم و نظام سلامت و کاهش مرگ و معلولیت می انجامد که البته در این زمینه و برای موضوعی مانند عوارض بر استعمال سیگار، موفقیت چندانی نداشته ایم اما نهایت تلاش خود را کرده ایم.

 

 

 

وزیربهداشت گفت: مجلس شورای اسلامی در خصوص اخذ عوارض از مصرف سیگار، می تواند در قالب مصوبات، اراده خود را برای پیشگیری از بروز بیماری ها و از جمله سرطان و همچنین کمک به حوزه سلامت و کاهش مرگ و معلولیت مردم نشان دهد. 

دکتر هاشمی تاکید کرد: تا حرفی در خصوص عوارض مصرف سیگار و یا خودرو غیر استاندارد بزنیم موضوعاتی مانند کاهش اشتغال و افزایش قاچاق را مطرح می کنند که عذر بدتر از گناه است. 

وزیربهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت در جهت آگاه سازی و مشارکت مردم برای پیشگیری و کاهش بیماری ها تلاش کرده است. 

دکتر هاشمی افزود: با مردم صادق بودیم و خلاف واقع نگفتیم اما برخی مطالب که نیاز نبود در تریبون ها مطرح شود و باید در جلسات کارشناسی مطرح و برنامه ریزی شود، را نقل نکردیم که البته در تریبون های خارجی و داخلی با هدف ناامید و مایوس کردن مردم، مطرح شد. 

وزیربهداشت گفت: کمپین های متعددی با حضور هنرمندان، ورزشکاران، دانشمندان و روحانیون برای جلب حمایت از ذینفعان تشکیل دادیم و در حوزه درمان از کمک های بسیار زیاد و ارزشمند خیرین سلامت استفاده می کنیم. 

دکتر هاشمی بیان کرد: مردم به صورت نسبی به سلامت خود اهمیت می دهند و نکات لازم را رعایت می کنند اما ابزار اندازه گیری در خصوص مراقبت های مردم از سلامت خودشان وجود ندارد و ممکن است در یک دهه بتوانیم مسیر افزایش سرطان را اندازه گیری کنیم که نشان دهنده توجه مردم است.

وزیربهداشت تصریح کرد: شیوع سرطان، توهم نیست و مسیر زندگی فرد را می تواند تغییر دهد و سبک زندگی و تغذیه در بروز سرطان بسیار مهم و اثرگذار است و امیدوارم مراکز تحقیقاتی، نتیجه تحقیقات بومی خود را به اطلاع مردم برسانند. 

دکتر هاشمی گفت: وزارت بهداشت در جهت گسترش زیرساخت های حوزه سرطان اقدامات زیادی از جمله ایجاد قطب های تشخیص و درمان سرطان و توجه به جراحی و رادیوتراپی به جای شیمی درمانی و همچنین پوشش بیمه برای 11 میلیون نفر و با کمک بیمه ها و حمایت از داروها را انجام داده است. 

وزیربهداشت ادامه داد: یکی از مشکلات دوران گذشته عدم توجه به هزینه کرد منابع بوده که در شروع دولت دوازدهم کمیته هایی در سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزارت بهداشت و بیمه ها تشکیل شده که ثمرات آن در سالهای آینده قابل مشاهده خواهد بود. 

دکتر هاشمی بیان کرد: تدوین گایدلاین (راهنماهای بالینی) یکی از راهکارهای مدیریت منابع است و اگر جامعه پزشکی همراهی موثری داشته باشد می توانیم اعتبارات را هدفمند هزینه کنیم چراکه بنظر من، بسیاری از هزینه های شیمی درمانی کنونی، غیر ضرور است. 

وزیربهداشت گفت: باید مراکز رادیوتراپی را توسعه داده و بروزرسانی کنیم تا خدمات درمانی سرطان از شیمی درمانی به رادیوتراپی سوق پیدا کند.

دكتر هاشمي گفت: همکاری وزارت بهداشت با وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تغذیه سالم جامعه برای پیشگیری از سرطان بسیار مهم است و حوزه غذای وزارت بهداشت و نظارت ها باید تقویت شوند.

وزيربهداشت ادامه داد: متاسفانه در کشور به نظارت، کمترین اهمیت داده می شود و هزاران میلیارد در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، توسعه زیربنایی مانند راه، ریل و فرودگاه هزینه می شود اما اعتبارات بخش نظارت، میل به صفر دارد و شاید یکی از دلایل آن این است که خیلی از کارها توسط دولت انجام می شود و دولت نمی خواهد فعالیت های اقتصادی را به بخش غیر دولتی واگذار کند، در حالی که دولت، باید ناظر و سیاستگذار باشد .

دكتر هاشمي با اشاره به اينكه قانونگذار باید تکلیف نظارت و البته اعتبارات مورد نیاز آن را مشخص کند، گفت: مشکل امروز کشور این است که همه مطالبه می کنند اما بنظر من کسانی که صدای بلند دارند و مطالبه گر هستند، باید جواب بدهند. 

وزيربهداشت گفت: اگر مطالبه می کنیم، گزارش هم بدهیم و هر کجا که از ضعف ها می گوییم، نقش خود را نیز در بروز، رفع و پیشگیری از موضوعات مختلف، بیان کنیم.

دكتر هاشمي خاطرنشان كرد: مطالبه گری صرف، مشکلات را حل نمی کند بلکه در جهت ناامید و بدبین کردن مردم، حرکت می کند.

وزيربهداشت گفت: وزارت بهداشت، فقط مسئول انجام اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه نیست چرا که 20 درصد از عوامل موثر بر سلامت مردم در اختیار وزارت بهداشت و 80 درصد دیگر در اختیار سایر دستگاه ها مانند وزارتخانه های صنعت، نفت، راه، نیرو، ارشاد، جهاد کشاورزی، اقتصاد، سازمان صدا و سیما و دستگاه هایی مانند مجلس و نهادهای انقلابی است که اگر به وظایف خود عمل نکنند، کاری از دست ما بر نمی آید. 

دكتر هاشمي در پايان تاكيد كرد: نقش مردم در پیشگیری و کنترل بیماری ها مهم و اساسی است.
کد خبر 685377

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha