به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به اجلاس نوزدهم نماز و تأکید معظم له در خصوص مساجد، گفت: بیستمین اجلاس سراسری نماز به صورت اختصاصی به موضوع مسجد می پردازد.
حجت الاسلام مهدی رضائی با اشاره به اهمیت احیای نقش واقعی مسجد و توجه به دغدغه های رهبری در این زمینه، طرح موضوع مهندسی فرهنگی از سوی معظم له را مورد توجه قرار داد و گفت: بر همین اساس، شورای عالی انقلاب فرهنگی موظف به تدوین این موضوع شد.
وی گفت: مهندسی فرهنگی شامل دو بخش مهم است که "طراحی و محاسبات فنی" توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و "فرهنگ الگوسازی" به عهده متولیان فرهنگی مانند حوزه و دانشگاه است.
این مسئول با اشاره به اینکه مساجد پایگاه حکومتی پیامبر اکرم در صدر اسلام، پایگاه انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی است، ابراز امیدواری کرد: این پایگاه هیا مهم دینی و اجتماعی، پایگاه نیروسازی برای دولت کریمه امام عصر(عج) باشد.
وی به ارائه طرح "مسجد تزار اسلامی"از سوی رهبر معظم انقلاب را اشاره و خاطرنشان کرد: سه بخش مهم عمران معنوی و ظاهری، مدیریت مسجد و پشتیبانی بر چنین مسجدی مترتب است.
حجت الاسلام رضائی در خصوص عمران معنوی و ظاهری مسجد به احیای مسجد، پیوند مسجد با مراکز آموزشی و هنر و نیز جذب افراد به مسجد اشاره و تصریح کرد: به فرموده رهبری، مسجد باید مدرس حدیث و تفسیر و منبر معارف سیاسی و اجتماعی و کانون موعظه و پرورش اخلاق باشد.
وی خاطرنشان کرد: مساجد باید مرکز امیدبخشی باشند و متولیان مسجد نباید افراد را طرد کنند بلکه با روحیه بخشی و تشویق آنان را جذب کنند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان در خصوص مدیریت مسجد نیز فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه امام جماعت مدیرطبیعی مسجد است و نوع مدیریت مسجد فرهنگی است را مورد توجه قرار داد و رویکرد در مدیریت مسجد را اندیشه خواند و تأکید کرد: مسجد باید کانون اندیشه ولایی باشد.
وی انقلابی بودن را از دیگر رویکردها عنوان کرد و گفت: در مسجد نیازمند اقدامات جهادی هستیم و مدیریت قرارگاهی برای مساجد لازم است.
حجت الاسلام رضائی در این باره توضیح داد: وقتی قرارگاه مطرح می شود به دنبال آن مدیریت و رهبری مطرح می شود که این به معنای همگرایی و هم افزایی در فرهنگ است و به همین دلیل نیازمند مدل قرارگاهی هستیم.
وی در خصوص پشتیبانی فرهنگی مسجد هم به ضرورت هیئت هماهنگی فعالیت های فرهنگی که منجر به مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی شد اشاره و تصریح کرد: اگر این مصوبه از همان سال 71 اجرا می شد امروز شاهد پراکنده کاری دستگاه ها در فعالیت های مسجد نبودیم.
این مسئول گفت: چنانچه این حلقه هماهنگ کننده شکل بگیرد مسائل حل می شود و خواسته ما از شورای فرهنگی عمومی استان این است که در ایجاد این مهم اقدام کند.
وی بیان کرد: خواسته دیگر ما تشکیل مرکز هدایت فکری برای مجموعه دست اندرکاران مسجد است تا شاهد شکوفائی مباحث فرهنگی باشیم؛ زیرا مساجد می توانند مؤثر در حل مشکلات اجتماعی باشند، همانگونه که تا کنون بوده اند.
پایان پیام/
نظر شما