به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، در بودجه ۹۷ نیز همچون سنوات گذشته افزایش حقوق و دستمزد کارگران مد نظر قرار گرفته که سخنگوی دولت در این خصوص اطمینان داده است که قطعا این افزایش بیش از نرخ تورم خواهد بود و شکاف درامدی بین اقشار مختلف جامع را تا حدی کاهش خواهد داد اما آنچه که در خصوص درامد کارگران حائز اهمیت است تفاوت فاحش دریافتی آنها با قیمت کالاهای اساسی در بازار بوده که فشار اقتصادی شدیدی را به آنها وارد کرده است اما پس از بررسی لایحه بودجه ۹۷ در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی افزایش دستمزد کارگران تا ۱۸ درصد اعلام شد.
البته همه ساله شورای عالی کار در نهایت برای این اقدام تصمیم گیری می کند و آخرین خبرها از شورای عالی کار حاکی از تعیین معیار برای افزایش حقوق کارگران است.
در همین رابطه عضو شورای عالی کار درباره تعیین دستمزد ۹۷ گفت: قیمت کالاهای اساسی و موثر در سبد هزینه اقلام ضروری در هفته آخر بهمنماه به عنوان ملاک رقم نهایی سبد معیشت سال ۹۶برای تعیین مزد سال ۹۷ مد نظر قرار خواهد گرفت.
علی خدایی در گفت و گویی با اشاره به تعیین هزینه سبد معیشت سال 96 برای تعیین مزد 97 کارگران گفت: در تعیین دستمزد علاوه بر نرخ تورم مهمترین موضوع سبد معیشت خانوار کارگری است. هر چه قدر به آخرین روزهای سال نزدیک می شویم نرخ تورم در سبد هزینه های خانوار تغییر پیدا می کند، برای تعیین سبد معیشت یعنی عدد نهایی سبد معیشت تورم هفته پایانی بهمن ماه ملاک قرار می گیرد که بیشتر نرخ هزینه ها مد نظر است تا نرخ تورم.
وی ادامه داد: جلسات کمیته مزد در حال برگزاری است و آن عددی که تحت عنوان میزان سبد هزینه معیشت قرار است اعلام شود در هفته پایانی بهمن ماه اعلام می شود مگر آنکه ضروری ایجاد کند. یعنی اگر جلسات رسمی شورای عالی کار قرار باشد که زودتر برگزار شود، محاسبات پیرامون سبد معیشت را زودتر انجام می دهیم. بر اساس توافقاتی که تاکنون در جلسات کارگروه مزد صورت گرفته قیمت کالاهای اساسی و موثر در سبد هزینه اقلام ضروری در هفته آخر بهمنماه به عنوان ملاک رقم نهایی سبد معیشت سال 96برای تعیین مزد سال 97 مد نظر قرار خواهد گرفت و استخراج خواهد شد.
خدایی بیان کرد: محور برای تعیین دستمزد ملاک سال گذشته است که به یک توافق سه جانبه رسیدیم که از توافق عقبگرد نمی کنیم. نکته ای که در خصوص میزان تعیین دستمزد سالانه وجود دارد این است که اوایل دهه 80 این نرخ دستمزد بود که از نظر روانی یک تورمی را به جامعه تحمیل می کرد و ما این موضوع را میپذیریم اما مدتهاست مواردی که از نظر روانی در جامعه تاثیر میگذارد، قیمت حامل های انرژی و افزایش قیمت ارز و رشد هزینههای اقلام ضروری خانوار است که متاسفانه در جریان افزایش نرخ ارز مشاهده می کنیم، وابستگی مستقیمی بین افزایش قیمتها و نرخ ارز وجود دارد.
عضو شورای عالی کار گفت: در یکی از جلسات کمیته مزد دستمزد بر اساس نرخ منطقه ای را بررسی کردیم که به دلیل مغایرت با بند 2ماده 41قانون کار مورد مخالفت قرار گرفت و تأیید نشد. حتی برای شروع مذاکرات هنوز عدد و رقمی را بررسی و مطرح نکرده ایم.
نظر شما