فرهمند: بسیاری از همسران داعشی هنوز هم به آن ها وفادارند

خبرگزاری شبستان: رضا فرهمند گفت: مهم‌ترین نکته این فیلم که همین خصلت باعث جهانی شدنش می‌شود این است که با زنانی نالان و پشیمان مواجه نیستیم و اتفاقا اکثر آنها اعتقادشان داعش و تفکر داعشی است.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، برنامه «دو قدم تا سیمرغ» به منظور معرفی فیلم های حاضر در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از ۴ بهمن ماه در پردیس ملت آغاز شده است و در روز دوم میزبان عوامل فیلم های مستند «زنانی با گوشواره های باروتی» و «بانو قدس ایران» بود.

 

در اولین نشست، رضا فرهمند کارگردان، مرتضی شعبانی تهیه کننده و فاطمه بنیادی تدوینگر «زنانی با گوشواره های باروتی» حضور داشتند.

 

رضا فرهمند در ابتدا با بیان اینکه این مستند درباره «نورالاهلی» خبرنگار و فعال اجتماعی است که در روزهای جنگ داعش وارد عراق می شود و با زنان داعشی صحبت می کند، گفت: مهمترین نکته‌ای که بارز بود حضور یک خبرنگار خانم میان مردان و در بطن جنگ بود. ذهنیت من از قبل این بود که‌ هیچ زنی در جنگ عراق و داعش نیست که‌ وقتی با این پرسوناژ روبرو شدم با وجود اینکه قرار بود همراه یک خبرنگار آقا کار را شروع کنیم، منجر شد همان جا کلید کار را زدیم در صورتی که حتی فرصت تجهیز هم نداشتیم.

 

وی در پاسخ به سوال منصور ضابطیان درباره اینکه زنان داعشی چه کسانی هستند، توضیح داد: زنان داعشی در کمپی هستند که همسران داعشی‌ ها آنجا زندگی می‌کردند. وقتی در منطقه جنگ می‌شود و طرف مقابل شکست می خورد،‌ برخی از داعشی‌ها در جنگ یا کشته می‌شوند یا فرار می‌کنند و بعد از آن با خانواده‌هایی روبه‌رو می‌شدیم که همسر داعشی‌شان کنارشان نبود. برخی از این افراد که خارجی بودند به کشورهای‌شان برمی‌گشتند اما برخی دیگر در کمپ‌ها می‌ماندند.

 

فرهمند در مورد همکاری با نورالاهلی در این مستند گفت: مسیر خاص و مشخصی نداشتم و نور هم به معنای واقعی حرفه‌ای عمل می‌کرد و گفتگوهایی که با هم می‌کردیم کاملا ملموس بود که هدف ما را درک می‌کند. این روزها هم درصددیم تا بتوانیم برای حضور در جشنواره فجر از او دعوت کنیم چراکه گفتگوهای او مسلماً مسیر دیگری دارد.

 

این کارگردان مستند در ادامه در مورد ویژگی جهانی فیلمش توضیح داد: مهم‌ترین نکته این فیلم که همین خصلت باعث جهانی شدنش می‌شود این است که با زنانی نالان و پشیمان مواجه نیستیم و اتفاقا اکثر آنها اعتقادشان داعش و تفکر داعشی است. بخش اعظمی از این زنان و کودکان مدافع ایدئولوژی داعش هستند و منتظرند که‌ داعش برگردد. این فیلم نفع سیاسی کشور یا ایدئولوژی خاصی ندارد و حرف‌ها را با کمترین سانسور منتقل می‌کند.

 

رضا فرهمند با بیان اینکه پروسه تصویربرداری دو ماه طول کشید و با اصابت یک خمپاره مجبور به قطع آن شدیم، گفت: در جلسه آخر تصویربرداری به دلیل اصابت خمپاره، منجر به از دست رفتن یک عکاس و چند سرباز و زخمی شدن صدابردار ما شد و همان باعث شد در حالیکه تنها بخشی جزئی از کار مانده اما فیلم را ببندیم. صدابردار ما هنوز درگیر عواقب حادثه است اما همه جسورانه پای کار ایستادند. کل صحنه انفجار فیلمبرداری شد و صدابردارمان با اینکه همان لحظه موج انفجار گرفته بود اما کار را ادامه داد و تا یک ساعت بعد از ماجرا گروه همچنان کار کرد و این پایان غیرقابل پیش‌بینی ما بود.

 

مرتضی شعبانی نیز درباره ویژگی‌های مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» گفت: چهره جنگ خشن است و حضور یک خبرنگار زن که جنسی لطیف دارد تضادی ایجاد می‌کند که جذاب است. موضوعی که رضا فرهمند انتخاب کرد با روایت یک زن خبرنگار واقعا دیدنی است چون ارتباطی که این خانم خبرنگار با دیگر زنان حاضر در مستند می‌گیرد کمتر به این شکل مشاهده شده است. گروه دقیقا آنچه که دیدند را منعکس کردند و سعی در قضاوت نداشتند.

 

وی درباره پخش و اکران جهانی این مستند نیز توضیح داد: فیلم به زبان عربی است و فکر نمی‌کنم مخاطب سینمارو را با مشکل مواجه کند. برای پخش بین‌الملل فیلم رایزنی‌هایی انجام شده است اما اولویت ما فعلا جشنواره‌ها هستند و در حال حاضر کار را تنها به برلین فرستادیم که البته پذیرش چنین آثاری برایشان شاید سخت باشد.

 

فاطمه بنیادی تدوینگر «زنانی با گوشواره‌های باروتی» نیز درباره انتخاب عنوان مستند گفت: من تلاش کردم نگاه زنانه به فیلم داشته باشم و به همین خاطر دنبال المان‌هایی زنانه با زمینه جنگ بودم. این عطر باروت و ترکیبش با گوشواره، ما را به این عنوان مطمئن کرد. زنانی که در جنگ هستند به قدری با فضای خشن آن عجین می‌شوند که تمام زنانگی‌شان را فراموش می‌کنند و پارادوکسی عجیب را به وجود می‌آورند. بنابراین گوشواره نمادی از زنانگی و باروت نمادی از جنگ است.

 

 

کد خبر 685088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha