به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید مجتبی علوی مقدم امروز(5 بهمن) در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر 141 هکتار شامل 2 هزار و 700 محله شهری در 543 شهر شناسایی شده که 20 درصد مساحت شهرهایی است که در آن 30 هزار نفر جمعیت سکنا دارند و دارای بافت بدون شکل هستند.
وی گفت: متولیان امر نظرشان این است که با توجه به اینکه جمعیت شهر نشینی به 74 درصد رسیده و توسعه شهرنشینی متوقف شده و ادامه نخواهد داشت اما به جهت خشکسالی های پیاپی و نبود شغل پایدار در تئوری شاید این موضوع درست باشد اما در عمل همچنان تمایل به ترک روستاها و قرار گرفتن در حاشیه شهرها و ایجاد بافتهای ناکارآمد در ذهن مردم وجود دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه مشکلات افزایش مصالح ساختمانی و موضوعات وابسته به آن و اینکه مردم نمی توانند در نقاط امن و دارای شکل قانونمند مستقر شوند قطعاً در حاشیه شهرها این اتفاقات مشکلات شهرها را دوچندان می کند، افزود: امیدواریم با برنامه ریزی مناسب این مشکلات رفع شود.
علوی مقدم بیان کرد: یک هزار و 334 محله کشور با اعتبار بالغ بر یک هزار و 230 میلیارد ریال در برنامه برای توانمندسازی پیش بینی شده است.
به گفته استان خراسان جنوبی، استانی ویژه و دارای مشکلات بیشتری است که درخواست می شود نسخه واحدی برای بافتهای ناکارآمد در کل کشور قابل تسری حداقل در خراسان جنوبی نیست و باید به مشکلات و آسیبها و محدودیت های مالی استان توجه شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی به گسل های فراون و فعال در استان اشاره کرد و ادامه داد: در همین راستا به بافتهای ناکارآمدی که اکثراً در روی این گسل ها قرار گرفته باید توجه شود تا در زمان حوادث طبیعی با بحران های جدی مواجه نشویم که توان مدیریت را کاهش دهد.
علوی مقدم گفت: باید بستر توانمندسازی این بافتهای ناکارآمد در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما