نشاط اجتماعی؛ موضوعی مهم در سطح دنیا/ علت خودکشی ها، عدم اعتقاد به وجودی برتر است

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر بهداشت، ابعاد مختلف سلامت را مورد توجه قرار داد و با اشاره به سلامت معنوی و تفاوت آن با سلامت دینی تصریح کرد: بدون اعتقاد به متافیزیک و یا ماوراء آرامش عمیق بوجود نمی آید و ما معتقدیم آرامش از یاد خدا حاصل می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر علی اکبر حقدوست، معاون وزیر بهداشت، امروز(۴ بهمن)در نشست «نشاط اجتماعی، تعالی سازمان» ویژه دستگاه ها و ادارات در سخنانی با تصریح به این نکته که «نشاط اجتماعی» با «شادی» یکی نیست؛ افزود: نباید فکر کرد لبخند و خنده زیاد همان نشاط اجتماعی است زیرا نشاط اجتماعی فراتر از خنده رو بودن است.

 

 

وی با افزودن اینکه اگر یک مراسم تاسوعاو عاشورای باحال تشکیل شود نشاط اجتماعی بالا می رود و یا وقتی ارتباط آدم ها تقویت و خالص شود نیز نشاط اجتماعی تقویت می شود؛ ابعاد مختلف سلامت را مورد توجه قرار داد و پیش از توضیح درباره آن، اظهار داشت: تمام کارهایی که بشر انجام می دهد برای ارتقاء سلامت او است.

 

 

دکتر حقدوست سلامت اجتماعی، معنوی، جسمی و روانی را از ابعاد مختلف سلامت فهرست کرد و توضیح داد: سلامت جسمی و روحی در هم تنیده شده اند؛ سلامت جسمی به معنای داشتن فعالیت قابل قبول روزانه و نبود درد و رنج و داشتن عملکردی کامل است و سلامت روان؛ تعادل روان و نداشتن اختلالات روان نژندی و روان پریشی است.

 

 

وی درباره سلامت اجتماعی، آن را احساس آسودگی و آرامش در زندگی اجتماعی تعریف کرد و افزود: سلامت معنوی متفاوت از سلامت دینی است و گرچه همپوشانی بالایی با هم دارند، در دو دهه اخیر در سطح دنیا در گفتمان علمی رواج یافته اما بسیاری از کشورهای توسعه یافته با اینکه از رفاه کامل و سه بُعد سلامت برخوردار هستند اما لذت عمیق از زندگی نمی برند و کماکان خودکشی در آنها رایج است.

 

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی کرمان، علت این امر را عدم اعتقاد به متافیزیک و یا ماوراء دانست و بیان داشت: اگر این اعتقاد نباشد، آرامش عمیق بوجود نمی آید و می بینید کسانی که به خدا معتقد نیستند به یوگا و مدیتیشن روی آوردند و ما معتقدیم آرامش از یاد خدا به دست می آید.

 

وی در ادامه سخنانش یکی از مؤلفه های سلامت اجتماعی را وجود نشاط اجتماعی دانست و با بیان اینکه نشاط اجتماعی نیز بسته به سرمایه اجتماعی و سبک زندگی فردی و خانوادگی است؛ تصریح کرد: با تغییراتی در مؤلفه های سبک زندگی می توان به نشاط رسید.

 

دکتر حقدوست در این باره بخشی از دستورات دینی و سنت نبوی از جمله مسواک زدن را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: رابطه مسواک زدن با سکته قلبی و حتی با چندین سرطان، مشخص شده و یا رنگ ها در نشاط اجتماعی تأثیر فوق العاده دارد. همچنین ثابت شده نورآفتاب آرامش ایجاد می کند و حتی در بعضی از بیمارستان های روانی بیماران را صبح زود بیدار می کنند تا طلوع آفتاب را ببینند.

 

سخنان دکتر حقدوست با طرح موارد دیگری از این دست ادامه یافت.

در این نشست دکتر صافی زاده، قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه موضوع شادکامی در سطح دنیا بحث مهمی است؛ افزود: از میان ۱۵۵ کشور، ایران رتبه ۱۱۰ شادکامی در سطح اجتماع را دارد و در کشور خودمان نیز وضعیت استان کرمان و شهر کرمان وضعیت خوبی نیست و باید در جاهایی که می شود، فرهنگسازی کرد تا این فرهنگ سلسله وار به جامعه منتقل شود.

 

زهرا موسی پور، مدیرکل اجتماعی استانداری کرمان هم در سخنانی اظهار داشت: در شورای فرهنگ عمومی استان بحث نشاط اجتماعی مطرح شد که بخشی از آن مربوط به ادرات و سازمان ها و بخشی مربوط به دیدگاه و نگرش افراد است لذا این نشست را برای ادارات برگزار کردیم.

 

کد خبر 684782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha