مسکو در تاریخ ماندگار شد اما خرمشهر نه/ رمان نویس در حد استانداردهای جهانی نداریم

خبرگزاری شبستان:این مدرس و نویسنده دفاع مقدس گفت: روس هایک رمان نویس قوی به نام لئو تولستوی داشتند که رمان جنگ و صلح را نوشت و ما کسی را نداشتیم که بتواند رمانی در حد استانداردهای جهانی بنویسد و خاطره پایداری رزمندگان و حفظ شهر خرمشهر را جهانی کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دکتر محمدحسن مقیسه، مدرس دانشگاه، پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقد  در سخنانی در مراسم اختتامیه هفدهمین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس  در باغ موزه دفاع مقدس گفت: سخنانم در این مراسم به نوعی برداشت آزاد از سخنان رهبر انقلاب است، کسی که همیشه در خط مقدم جبهه ها بود، به رزمندگان روحیه می داد و در کارهای سیاسی نیز حضور داشته و تاریخ و سرگذشت ها و رمان ها را خوانده است. افراد حکیمی چون رهبر معظم انقلاب‌ افق های پیش رو را مشخص می کنند و من برداشتی که از سخنان رهبر انقلاب درباره جنگ داشتم این است که به گفته ایشان جنگ ثروتی ملی است، ثروت ملی می تواند منابع روزمینی و زیرزمینی یا صنایع زراعی و کشاورزی باشد اما در کنار این ثروت ملی ملموس، ثروت معنوی یا معنایی نیز داریم که اگر به آن برسیم نرم افزارهای ذهنی ما شکل می گیرد و آداب ، اندیشه ، رفتار و کردار ما می سازد.

 

وی تاکید کرد: خاطره جبهه های جنگ همه ثروت ملی هستند، ثروت هایی که ما آنها را حفظ می کنیم و بر آن می افزاییم و مراقب ارزش افزوده آن هستیم. باید این ثروت برای نسل آینده حفظ شود.

 

دکتر مقیسه در ادامه تاکید کرد: اگر برای پاسداری از جنگ و خاطرات آن بکوشیم در زمینه های مادی و اقتصادی نیز موفق خواهیم بود. باید به دفاع مقدس توسعه مفهومی و مصداقی بدهیم و آن را به همه عرصه های مختلف ببریم و مطمئن باشیم در حوزه های مختلف همان تاثیری را دارد که رزمندگان در دوران دفاع مقدس داشتند.

 

وی گفت: باید با همه کشورهایی که در کمربند دفاعی مواجهه با ظلم هستند کشورهایی مثل سوریه، لبنان، عراق، پاکستان این ارزش ها را مبادله کنیم و دفاع مقدس را از بازه زمانی محدود بیرون بیاوریم. هیچ مادری و هیچ مام میهنی بدون نگریستن به آینده نمی تواند زندگی کند. باید در عین حال که گذشته را حفظ می کنیم نگاه به آینده نیز داشته باشیم. امروز برای آینده مملکت چه کرده ایم؟

 

وی توضیح داد: در دنیا دو شهر داریم که از موجودیت خود دفاع کرده اند؛ خرمشهر و مسکو. خرمشهر وقتی مورد هجوم دشمن و دفاع مقدس رزمندگان قرار گرفت که در بدترین شرایط اقتصادی کشور قرار داشتیم، لشکر و ارتش بسامان و بسیج قدرتمندی نیز نداشتیم، نیروهای معدود با کمترین امکانات برای حفظ این شهر کوشیدند، رزمنده‌هایی که نه تنها از حیثیت خود دفاع کردند بلکه از اموال مادی مردم نیز دفاع کردند و معتقدم اگر عقب نشینی هم می کردند حق داشتند اما ماندند و دفاع کردند. ما این شهر را به عنوان نمونه و نماد در تاریخ خود داریم.

 

وی در ادامه افزود: حالا می خواهم شما را به قرن 19 میلادی بعد از حمله لشکر ناپلئون به روسیه ببرم، ناپلئون به روسیه حمله کرد و به دروازه های مسکو رسید، نیمی از ارتش مسکو فرو پاشیده شده بود و در نهایت خود ارتش اعلام کرد همه شهر را تخلیه کنند. نیروهای ارتش نه تنها مقاومت آنچنانی نکردند بلکه در نهایت شهر را نیز به آتش کشیدند، اما آنها یک رمان نویس قوی به نام لئو تولستوی داشتند که رمان جنگ و صلح را نوشت و ما کسی را نداشتیم که بتواند رمانی در حد استانداردهای جهانی بنویسد. معتقدم رمان و داستان های قوی می تواند دنیا را تسخیر کند.

 

دکتر مقیسه گفت: از جنگ هشت ساله ایران با عراق 30 سال می گذرد و ما باید برنامه ای بلندمدت و قوی و پایه ای داشته باشیم تا ادبیات دفاع مقدس را پایه ریزی کنیم. معتقدم باید به نقش ترجمه در ادبیات دفاع مقدس نیز توجه شود، ترجمه می تواند پلی باشد برای ارتباط مفاهیم ادبیات مفهومی دفاع مقدس با دیگر کشورها.

کد خبر 684728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha